de stempel manisch depressief

al 37 jaar heb ik de diagnose manisch depressief oftewel bipolair, dus 2 polen.

na wat ik heb meegemaakt loop je je hele lang met een stempel op jouw voorhoofd. op zich is dat niet echt erg maar als je gewone hulp via de huisarts inroept zo als me pas geleden is overkomen, het ging doodgewoon over plaspillen. de ene zegt ze is weer MANISCH de ander zegt de huisarts gaat erover.

6 weken was ik ermee bezig om plaspillen te kunnen bekoen, helaas is dat niet gelukt met het gevol dat ik inmiddels 25 liter vocht vasthoud.

nadat ik gevallen was, de ambulance en de brandweer kwam om me op me op te tillen vroeg ik weer o plaspillen. ik werd benauwd sliep 7 dagen en nachten niet odat ik geen lucht meer binnen kreeg. uiteindelijk escaleerde het ik moest op zondag de spoedeisende hulp bellen, die vroeg of ik ziktes heb, ja ik ben anisch depressief, dus, zegt de medewerker, u bent manisch nu, nee, ik vraag gewoon o plaspillen. ik reisde dwars door het land, totdat ik in Bergen op Zoo belandde. die arts die waarnam onderzocht me en zorgde voor plaspillen. nu heb ik 25 liter vocht bij me en de mensen zeggen nog, ze spoort niet want ze is M A N I S C H….dus…. de ellende begint van voren af aan… zielig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *