De vader van mijn vriend

Ik kom uit een liefdevolle gezin en ik ben opgegroeid in een gehuchtje. Er woonde daar haast geen kinderen. Voor tieners is het om daar te wonen gewoon niet leuk.
Froukje was zo’n 5 jaar ouder dan ik. Zij woonde al 2 jaren in de stad alleen in een studio met 2 slaapkamers. Toen ik net 17 jaar was mocht ik van mijn ouders ook in de stad wonen omdat ik daar mijn MBO opleiding ging volgen. Mits ik bij Froukje ging wonen. Froukje vond dat geweldig want zij kon dan haar ene slaapkamer aan mij onder verhuren. Ik vond het ook fijn want ik kende in de grote stad verder niemand.
Ik had twee bijbaantjes zodat ik mijn huur kon betalen. Wat mij opviel was dat er mannen kwamen en Froukje geen bijbaantje had. Ik wist dat zij haar huur etc allemaal zelf moest betalen. Wat bleek zij had zo’n 5 oudere mannen waarmee zij het bed deelde en er zeer goed voor betaald kreeg i.v.g tot mijn baantjes.
Zo kwam het dat ik een keer ging doen met een klant van haar. Uiteindelijk had ik 7 vaste klanten waardoor ik echt goed verdiende. Mijn bijbaantjes kon ik hierdoor opzeggen.
In de loop der jaren verdwenen mannen en kreeg ik ook vaste klanten erbij.
Toen ik 24 jaar was ontmoette ik op een feestje Lars. Het was dikke mik tussen ons. Omdat onze relatie zo serieus was en ik een vaste baan had ben ik gestopt om mijn bed te delen met andere mannen. Ik had toen nog maar 3 klanten en was dus al aan het afbouwen. Over mijn verleden met de mannen durfde ik Lars gewoon niet te vertellen maar onze relatie was echt serieus ondanks de afstand. Lars woonde namelijk in Amsterdam. Toen ik 25 was wilden wij gaan samen wonen want wij waren al wel bijna een jaar heen en weer aan het reizen. In dat jaar had Lars wel mijn ouders ontmoet op mijn verjaardag. Ik nog nooit zijn ouders die ook in Amsterdam woonden.Zijn ouders zijn ook haast nooit thuis. Zijn vader reist voor zijn werk het hele land door en zijn moeder was toen nog stewardess. Lars vond ik moest zijn ouders eerst ontmoeten voordat we gingen samen wonen. Ik ontmoette ze en wat bleek zijn vader is zo’n 3 maanden mijn klant geweest toen ik een jaar of 19 was. Wij deden net alsof wij elkaar niet kenden. Ik zie ze haast nooit maar nu wij samen wonen en Lars straks jarig is wil hij voorstellen dat zijn ouders dan een weekendje blijven logeren. Dan zie en spreek ik ze uitgebreider. Ik voel mij er zo ongemakkelijk bij en wat als het uitkomt? Ik weet zeker dat Lars zijn moeder niet op de hoogte is dat haar man bed heeft gedeelt met een ander. Voor Lars zou het einde relatie met mij betekenen en ik denk ook dat hij zijn vader dan niet meer wil zien. Maar ik trek het niet dat nou precies één van zijn klanten zijn vader was. Dat verwacht je toch niet!!! Ik heb zo het gevoel dat mijn verleden mij achter volgt. Ik wil zonder liegen of bang te zijn door mijn verleden gewoon vrij kunnen leven. Maar het vertellen kan ik gewoon niet. Niet alleen mijn relatie maar ook de relatie van Lars zijn ouders en van Lars naar zijn ouders komt helemaal overhoop te liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • ardon 13-07-2023 11:21
    Heb je wel eens gehoord.wie zijn gat verbrand moet op de blaren zitten.
  • Kobusappel 16-08-2023 12:47
    Hoi Maartje, Ik kan alleen maar pfff zeggen. Wat een vervelende situatie. Denk dat er bijna niets anders op zit dan je relatie met je vriend te beëindigen, waarbij het niet persé noodzakelijk is dat je de ware toedracht verteld. Spaar je toch nog de relatie tussen Lars en zijn ouders. Maar je staat voor een moeilijke keuze.