Denk goed na.

Hallo allemaal,
Ik wil met jullie mijn verhaal delen omdat ik andere mensen, vooral jonge meiden wil waarschuwen voor slechte mensen.
Mijn verhaal gaat over de tijd dat ik 15 was. Ik zat in die tijd als jonge meid op een website genaamd chatten.nl (tegenwoordig heet het chatplaza) en wat ik deed was heel naïef.
Ik werd aangesproken door allerlei onbekende mensen waarvan de meeste gewoon oude vieze mannetjes waren. Ze vroegen dan regelmatig naar mijn bhmaat. En ik vertelde dat gewoon. ik dacht niet na van: waarom moet jij dat weten, ik ken jouw niet eens, en zulke informatie deel je niet zomaar met onbekenden.
Ook werd er meer dan eens geile praat gedaan, waar ik op in ging. Ik bewaarde mijn lichaam niet voor wanneer ik de ware tegen kwam en voor wanneer ik er aan toe was. Want ik was op dat moment nog maar 15 en geestelijk gezien gewoon nog een kind.
Op een gegeven moment raakte ik aan de praat met ene Bart, hij zei dat hij uit den Helder kwam en 26 was. Hij wilde met me afspreken. We spraken af om te gaan zwemmen in een zwembad bij mij in de buurt. Ik had het verteld tegen mijn moeder en hij zou mij op komen halen. En zij gaf mij gewoon mee. Ze wist dat hij vele jaren ouder was, en geen 26 was maar gewoon minstens 40 en dat ik 15 was en liet me gewoon gaan. Die Bart deed zich heel netjes voor, eigenlijk te netjes, zo had hij het direct al over dat als we zouden gaan zwemmen we aparte kleedhokjes zouden nemen en wat heel vaak terug kwam hij wilde dat ik bij hem zou logeren en dan zou ik een aparte slaapkamer hebben. In het zwembad heeft hij me gezoend, en ik liet het allemaal maar gebeuren. Ik dacht er niet bij na, over wie hij eigenlijk was, en wat ik aan het doen was.
Later toen ik hem weer op msn sprak vertelde hij me dat hij aan de drugs had gezeten maar zo zei hij, hij was daar echt vanaf.
Gelukkig ging er toen wel ergens een belletje rinkelen bij mij en toen heb ik hem uiteindelijk geblokkeerd. Maar of ik er nou van geleerd had? nee, want de volgende die mij aan de haak sloeg was ene Arjan Visser uit Vlissingen, tenminste dat zei hij dat hij zo heette en daar vandaan kwam, de werkelijkheid zal wel heel anders zijn. Ook hij wilde met mij afspreken, en hij wilde meer dan dat. Hij haalde mij op een eindje bij mijn huis vandaan en ik moest hem bij aankomst direct tongzoenen. Toen gingen we naar de zeedijk met zijn auto. In werkelijkheid was het gewoon een afwerkplek voor seks. We gingen eerst bovenaan de dijk zitten en hadden uitzicht op de zee. Ik besefte niet eens dat hij me toen zomaar had kunnen laten verdrinken en dat niemand wist waar ik was want ik had het tegen niemand gezegd dat ik met die Arjan had afgesproken en waar we naar toe zouden gaan. Op een gegeven moment betrapte ik hem op een leugen want hij had mij in de chat verteld dat zijn moeder overleden was maar hij praatte over haar alsof zij leefde. Toen ik dat tegen hem zei praatte hij er snel over heen. En nog steeds voelde ik geen argwaan… want wat kende ik hem nou eigenlijk? ik wist niet eens waar hij werkte, of hij uberhaupt werkte, of hij vrienden had, wat zijn hobby’s en interesses waren ik wist eigenlijk helemaal niks van hem. Op een gegeven moment gingen we weer in zijn auto zitten, hij trok zijn broek naar beneden en zei: als je me nog wil pijpen moet je dat nu doen want ik moet zo weg.
En dat deed ik….. ik durfde er niet tegen in te gaan en besefte ook niet eens echt waar ik mee bezig was.
Toen hij klaar was bracht hij me weer naar huis en ik ging gewoon door alsof er niks gebeurd was. Later wilde hij dat ik naar hem zou kijken als hij zich aftrok voor de webcam. Ik wilde dat niet, maar toch deed ik het.

Wat ik met dit verhaal wil zeggen is: denk goed na voordat je iets doet of zegt. Voordat je met andere mensen afspreekt. Doe niet zo naïef en dom als ik, om maar een beetje aandacht te krijgen. Zoek goede aandacht, bij mensen die je echt kent en vertrouwd, en niet vanachter een scherm waarop iedereen maar alles kan zeggen en zijn wat of wie hij wil.
Mocht je op dit moment in zo’n soort situatie zitten: zoek hulp! laat je niet gebruiken! Als je geen vrienden hebt, maak vrienden, maar dan wel in het echt!

Het heeft er mede voor gezorgd dat ik het vertrouwen in mensen ben kwijt geraakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • miami 13-10-2020 14:35
    je moeder is net zo slim als jij, wie laat een kind nou met zo'n veel oudere persoon meegaan? Gelukkig zijn er ook genoeg meiden die wel goed kunnen nadenken.
  • Loes 13-10-2020 14:41
    Jonge meiden zijn zo kwetsbaar in deze maatschappij met moderne technologie. Goed dat je meisjes waarschuwd maar ik vraag mij af of het effect heeft. Beter is ouders te waarschuwen zoals controleer af en toe de telefoon of kijk mee. Tablet niet alleen op de slaapkamer maar ergens in de kamer waar je zo af en toe over de schouder mee kan kijken. Kind niet zomaar met vreemde figuren meegeven etc S Avonds tablet en telefoon inleveren.
  • Karin 14-10-2020 03:19
    Men weet nu wel dat je niet zomaar met vreemden af moet spreken, je moeder (en vader?? waar is die in het verhaal?) hebben je aan je lot over gelaten; dát is het probleem. Loes, het is lief bedoeld maar je kan ook chatten via een spelcomputer of gewoon een tweede telefoontje/tablet op je kamer verstoppen, het zijn geen dingen meer die onbetaalbaar zijn voor een 15-jarige. Een groomer zal er graag één voor zo'n meisje kopen als hij een prooi ziet.. hop onder je matras, klaar. En wat dacht je van het netwerk op school? Je kan een 15-jarige niet meer in de gaten houden, vaak weten ze beter hoe je sporen uitwist dan hun ouders.. Hebben ook afkortingen om aan te geven dat het gesprek snel een andere wending moet nemen. Voorbeeld: pir (parent in room) der (dad enters room) en zo kan ik er nog 30 opnoemen. Dan snel over nagellak kletsen of muziek.. en het valt niet op, lijkt op een tikfoutje. Of gewoon: oeps typo, per ongeluk. (parent enters room) zodat de ander weet: geen gekke dingen schrijven tot er een seintje komt dat er weer voluit gesproken kan worden. Chatscherm wegklikken zodat je huiswerk ziet gaat in een nanoseconde.. Dat controleren houdt op rond de 12 jaar. Mss wel goed dat ouders daar wat meer van weten, ik merk dat het gros geen idee heeft! Niet weet dat hun kroost met een X-box ook kan chatten, niets weet van de afkortingen maar moeders die het niets kan schelen dat hun dochter met een vent van 40 op stap gaat zonder te weten wie het is.. Die meiden moeten het toch echt van hun eigen gezonde verstand hebben. Zullen jongens die ze op straat tegenkomen (loverboys) ook niet herkennen, zich in laten palmen want dat gaat meestal JUIST in het echte leven. Leuke tip, zoek goede vrienden maar dat valt vaak niet mee!! Ook voor volwassen mensen niet, ook die vallen vaak in verkeerde handen. Triest maar waar.. denk aan volwassen vrouwen die zich kaal laten plukken door nep-appjes, Nigeriaanse prinsen en ga zo maar door. Wees voorzichtig en geef niet te snel je vertrouwen en al helemaal je geld niet aan vreemden is denk ik een beter advies.. Je stapt beter ook niet in de auto bij een man die je net hebt leren kennen in het uitgaansleven als dat weer op gang komt. Kan wel de volgende Dutroux zijn.. dat weet je ook na een avondje praten op een feest niet! Wees voorzichtig, altijd en geef ook vreemden geen gegevens zoals adres, school, werk voor je ze goed genoeg kent. Zoek uit waar ze werken, kijk op LinkedIn, en op Facebook of Insta een fake-account aanmaken is een makkie: dat is GEEN betrouwbaar bewijs. Wel: FB pagina van het bedrijf waar iemand werkt.. als hij daar inderdaad ook opstaat in de functie die hij zegt te hebben kan je al wat geruster zijn, je weet zeker wie hij of zij is.