Depressie en omgeving

Hallo,

Ben helaas al een tijd depressief. Ik ben hier wekelijks ook voor in therapie bij een psychologe en psychiater. Maar nu het al meer dan een jaar duurt hoor ik bijna wekelijks. Is het nog niet over? Kun je er niet gewoon een streep onderzetten. Ik loop mezelf dan te verdedigen, en krijg het gevoel een aansteller te zijn. Ik loop hier zo tegen aan. Helaas is dit een ziekte die je niet aan de buitenkant ziet.
Elke dag opstaan met het gevoel weer te moeten, niet kunnen genieten, heel moe dat is wat ik niemand gun, en ik zou het zo fijn vinden als ze mij het ook gunnen om beter te worden en op mijn eigen tempo dat ik het geluk weer kan vinden en kan genieten van het leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • mir 19-06-2017 13:02
  Vervelend van jouw depressie Anoniem. Sterkte gewenst !! Mogelijk een tip: laat je ook eens lichamelijk nakijken. Lichamelijk en geestelijk heeft verband met elkaar. Het kan zijn dat je vitamines, mineralen of iets dergelijks mist !!! Ik leef met je mee!!!
 • Anna 19-06-2017 14:13
  Nee hoor. Iemand die echt depressief is stelt zich niet aan. Probleem is dat de meeste mensen denken dat een depressie iets is als het even niet zien zitten of een soort van baaldag. Ze hebben geen idee wat het echt is. Je kunt inderdaad beter een been in het gips hebben, dat is zichtbaar . Voel je niet verplicht om je te verdedigen. Als mensen er problemen mee hebben zegt dat meer over hun dan over jou. Zoek steun bij de mensen die je niet veroordelen en laat de rest de rambam krijgen. Neem de tijd die nodig is en denk vooral aan jezelf ! Veel sterkte, hoop dat je er weer snel bovenop komt.
 • Anoniem 20-06-2017 03:20
  Bedankt voor de fijne reacties. Ik ben lichamelijk al doorgelicht, ben ook schildklierpatient en dat kan het ook nog extra versterken. Ik ga proberen om alles los te laten wat ze zeggen, makkekijker gezegd als gedaan. En inderdaad richten op mensen die mij wel nemen zoals ik nu ben.
 • Marina 21-06-2017 21:05
  Depressies kan van alles de oorzaak zijn.Het kan te maken hebben met de omstandigheden.Ik heb ook wel een depressie,maar meer in het najaar. Mijn relatie is ook naar de knoppen. En degene waarmee het uit is,heeft liefdesverdriet. Maar mij doet het ook pijn,want ik heb veel van hem gehouden.Maar het slijt op ten duur. Je kan wellicht een dagboek schrijven om hiermee om te gaan. Een depressie krijg je niet zomaar. Probeer gewoon uit te zoeken waardoor je ook momenten heb die goed verloopt in je leven. Je kan niet altijd in een tranendal blijven.
 • Danielle 01-07-2017 19:31
  Ik ben het eens met Anna. Probeer je niet veel aan te trekken van anderen, hoe lastig dat ook is.. Zodra je dat rotgevoel los gaat laten, zal je zien dat dit ook een stukje helpt in je genezing. Depressie komt ook doordat je hersenen een bepaald stofje niet aanmaken en helaas is dit niet uit te leggen aan mensen die het nooit meegemaakt hebben. En helaas kan je hoofd niet in het gips, zoals een been of arm. Ik ben ook flink depressief geweest en kan je vertellen dat je hier weer sterker uitkomt, maar het kost tijd en geduld.. Succes en hopelijk zie je snel weer wat licht aan het einde van deze tunnel.
 • Anoniem 04-07-2017 03:42
  Hoi Danielle, Bedankt voor je fijne en begripvolle reactie.
 • susanne 11-07-2017 04:11
  je hoeft je zeker niet te verdedigen, over is het nooit ik heb het als meer dan 30 jaar, probeer de hulplijnen intact te houden en ga voor jezelf. mensen die dit vragen weten niet wat het inhoud
 • Tina 02-02-2018 00:44
  Zeker niet luisteren naar anderen . Luister naar uw eigen lichaam . Een depressie kan kortstondig zijn , maar ook jaren duren . Er zijn ook veel soorten depressie ‘s . Ga af op uw eigen instinct , het zal u vertellen wat goed voor u is . Luister en handel ernaar . Soms kan het helpen om inderdaad dingen te doen die je moet doen , om als het ware de geest en het lichaam te dwingen terug in het gareel te lopen zeg maar . Om weer structuur in uw leven te brengen . Wat ik nu ga zeggen klinkt hard . Maar uit een depressie kan je alleen ‘zelf ‘ komen . Als de psycholoog en psychiater het niet kunnen . Luister naar uw lichaam , héél belangrijk ! Het zal u vertellen wat u nodig hebt . Vooral véél wandelen in de natuur . Stilte om u heen . Rust . Maar ook desnoods uzelf dwingen om beweging . En u zal zien , niet direct , maar u zal verbeteren . Geef uzelf die tijd. Succes ...