Derde wiel

Dag lezers, graag wil ik weten wat jullie van de volgende situatie denken:

Mijn oudere zus en ik zijn heel hecht met elkaar. Nu heeft ze sinds begin van het jaar, na enkele mislukte relaties en een tijd alleen, weer een nieuwe vriend.

Ze is tot over haar oren verliefd en gelukkig en dat gun ik haar. Het is ook echt een leuke vent; ik kan het goed met hem vinden.

Om toch onze zussenband intact te houden, zeker nu ze al zowat samenwonen, hebben we besloten om eens in de twee weken, meestal op de vrijdagavond, een zussenavond te houden. Lekker wij tweetjes. Etentje, winkelen, filmpje, net waar we zin in hebben. En vooral: geen aanhang.

Haar vriend vond het allemaal wel oké, tenminste, zo leek het in het begin. Stuurde hij van die quasi-grappige foto’s van zijn bammetjes met pindakaas, terwijl wij lekker in ons favoriete restaurantje zaten. Altijd met de tekst “ik wil mee”, of zoiets dergelijks.

Maar nee, zussenavond is van ons. Of, dat wás het. Want binnenkort is het weer zover, alleen kreeg ik nu in plaats van “ik wil mee”, een triomfantelijk berichtje “ik ga mee”. Dus ik stuurde mijn zus een bericht en ze bevestigde dat ze eigenlijk al toegegeven had. Voor deze ene keer mocht hij wel mee, toch?

Eerlijk gezegd weet ik niet wat ik nu ervan moet denken. Ik ken mijn zus namelijk, zeker als ze een relatie heeft. Dat blijft vast niet bij deze ene keer. Ik durf er alles om te verwedden dat ik dus (naast alle andere keren dat ik ze alleen maar samen zie) nu ook op onze zussenavond regelmatig met hem te maken krijg. En heus, ik mag hem graag, maar dit was de bedoeling niet. Dit was voor ons tweetjes!

Wat moet ik nu? Als ik mijn poot stijf houd en hij gaat niet mee, wordt het vast geen leuke avond, want dan gaat grote zus zitten mokken. Maar als ik toegeef en hij gaat mee, dan hebben we een derde wiel aan de wagen…

En dat ben ik dan, dat derde wiel. Niet hij.

Dus…wat zouden jullie in mijn plaats doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • mir 20-08-2016 08:21
  Ik snap je dilemma. Kan je niet een gesprek met beide hebben en jouw gedachten en gevoel vertellen en hopen dat het opgepikt wordt ! En inderdaad zussenavond is voor jullie twee !! Ik vind het brutaal dat hij zichzelf uitnodigt, kan hij zichzelf niet vermaken, is hij jaloers ? Ik ben benieuwd waarom hij dat doet !! Als ik jou was, zou ik wel mijn poot stijf houden en vertellen hoe belangrijk het voor je is zo'n avondje met jouw zus. En vragen aan haar of zij dat belang ook ziet en voelt ? Mogelijk heeft zij dat minder... Succes !
 • Kippie 22-08-2016 12:09
  Stel voor om die avond dat hij meegaat dat dan niet als 'zussenavond' te beschouwen, hij is geen zus, dus klopt die term niet. Bespreek een nieuwe datum, of een alternatief waarop je dan met z'n 2en bent, of dat hij juist wel meegaat. Heeft hij geen eigen vrienden of broers? Voor jezelf opkomen, hij kan/mag niet tussen jullie in komen (te staan). Succes
 • Eagle 30-08-2016 10:30
  Bedankt voor het meedenken. Inmiddels hebben we het etentje achter de rug en ach, het was best gezellig, al benadrukte zowel mijn zus als ik dat dit een uitzondering was. Dat snapte hij en we proberen nu zo goed mogelijk om het te spreiden: Hij en mijn zus hun dates, mijn zus en ik onze zussenavondjes en zo nu en dan met zijn drietjes (of meer; als zijn zus/ouders/onze ouders ook inhaken) uit. Komende vrijdag gaan de zussen naar de Efteling. Met zijn tweetjes. De hele dag. Het komt wel goed, denk ik. Goed blijven overleggen. En een beetje toegeven hier en daar.
 • Candice 01-09-2016 00:23
  Liefde is durven loslaten
 • Candice 01-09-2016 00:27
  Het leven is geen agenda dat je naar wens kunt invullen voor een ander. Laat staan voor jezelf.
 • savannah baarda 29-01-2021 19:52
  kan jij me misschien helpen, mijn zus heeft een vriendje en mijn beste vriendin ook! en dan spreek ik bijvoorbeeld af met die vriendin en dan moet haar vriendje altijd mee. mijn zus stelt het altijd voor om een film te gaan kijken met zn drieen, maar ja dan liggen hun tegen elkaar aan en dan moet ik er naast liggen, en ik voel me dan altijd dood ongemakkelijk, heb je tips zodat dat minder word. vriendelijke groeten, Savannah Baarda