Een felicitatie zou leuk zijn

Vier maanden heb ik gewerkt bij Bakker Bart maar deze plek is waar ik mijzelf niet op mijn plek voel. Ik heb ontslag genomen. Een vriendin van mij werkt daar ook en vind dat ik het team in de steek laat (we zijn met 4). Ik heb een uitwerk periode van 1 maand. Vriendin doet onaardig en zegt dat ze mij niet binnen had moeten halen. Zij werkt daar inmiddels 6 jaar en schaamt zich voor mij omdat ik na 4 maanden al opgeef. Echter ik kies altijd voor dingen die ik leuk vind om te doen in het leven. Vind het leven te kort om dingen te doen die ik niet leuk vind. Vriendin praat met de andere collega’s heel Vervelend over mij. Ze vind het ook raar dat ik een geheel andere baan ga doen namelijk; calculaties en economische berekeningen en nu medewerker bij de bakker Bart ben. Is echter niet waar ik voor gestudeerd heb en leuk als bijbaan maar ik wil verder. Ik heb economie gestudeerd en wil daar in verder, ik mag zelfs soms naar het buitenland! Zou die vriendin niet blij moeten zijn voor mij? Voor mij was bakker Bart meer een bijbaan en nu ga ik verder. Naast dat het een bijbaan was vond ik het niet eens heel leuk. Vriendin en ik hebben een vriendinnengroep (naast het werk) van 6 meiden. Daar zegt ze dat ik stoer doe over mijn nieuwe functie en dat zij mjj een Opgever vindt en ook op het werk zegt ze dat. Ik begrijp niet waarom ze zo doet. Ik vind haar op deze manier jaloers uit de hoek komen en heb geen zin meer om met haar om te gaan maar hoe breek je een vriendschap af met iemand die in je vriendinnengroep zit?

Ik wil deze vriendschap dus stop zetten, omdat ik niet blij wordt van de vriendschap en dat hoort wel. Wat ik ook lastig vind is dat deze vriendin een half broer heeft, die ze pas sinds dit jaar heeft leren kennen, omdat hij iets nodig heeft voor een operatie uit haar lijf. Ze vind het allemaal heel lastig en zegt in een moeilijke periode te zitten. Misschien is haar gedrag daarom zo fel naar mij toe, maar eigenlijk vind ik het geen excuus om zo te doen. Haar half broer ligt nu in het ziekenhuis en ze gaat die operatie doen. Knap van haar, dat vertel ik haar ook.. maar tegen andere vriendinnen zegt ze dat ik nooit vraag hoe het ermee gaat. Dat ik haar niet steun. Ik weet niet wat ik nog meer kan doen dan vragen hoe het ermee staat, hoe zij zich voelt, een kaartje en een bloem sturen, appen/bellen/vragen wanneer ze haar broer gezien heeft en of ik iets kan doen. Ik steun haar voor mijn gevoel wel. Maar niets lijkt goed genoeg.

Toen mijn opa overleed 12 dagen geleden sprak ze zelfs uit dat mijn opa oud was en dat dood gaan erbij hoort. Ik ben opgegroeid bij mijn opa en grootgebracht door mijn opa en oma omdat mijn moeder besloot op jonge leeftijd afstand van mij en mijn broertjes te doen. Vaders hebben we geen idee van wie dat zijn. Dus voor mij was mijn opa mijn vader, mijn oma was mijn moeder maar zij is al jaren overleden. Die vriendin kwetst mij zo enorm. En nu zou ik weer geen doorzetter zijn mbt het werk. Ook al heeft zij nu een moeilijke periode, geeft haar het recht niet om zo tegen mij te doen. Ze zou blij moeten zijn over mijn nieuwe functie…. dat zou een echte vriendin moeten zijn. Een felicitatie zou leuk zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Eagle 23-10-2019 10:54
  Als eerste wil ik je sterkte wensen met het verwerken van je grote verlies. Hoe oud je opa was, doet er niet toe. Sommige mensen kun je slecht missen, al worden ze 100 jaar. Maar dat hoef je niet uit te leggen aan je vriendinnen, je bent hen geen verklaring verschuldigd. En dan over je baan en die "vriendin" van je. Ik denk dat je gelijk hebt, dat ze jaloers is. Er is natuurlijk niks mis met werken bij een bakkerij, als je dat werk leuk vindt. Maar jij vindt het niet leuk en wil iets doen met de opleiding die je niet voor niets hebt gevolgd. En dat mag. Ik wens je er veel succes bij. Laat je "vriendin" (is ze dat predikaat nog wel waard?) maar even lekker links liggen. Laat haar stikken in haar jaloezie. Ben aardig tegen haar als je haar ziet, dan heeft ze niks te klagen, maar trek je niks aan van haar mening. En als je straks aan je nieuwe baan begint, wie weet hoeveel leuke nieuwe vrienden je daar maakt. En obthoud altijd hoe trots je opa op je zou zijn geweest. Veel geluk!
 • Tina 23-10-2019 20:45
  Eagle heeft het allemaal perfect verwoord. Ik kan het niet beter zeggen.
 • Elise 23-10-2019 21:57
  Lieve Soura, Ten eerste gefeliciteerd met je nieuwe baan! Je hebt helemaal gelijk, Kies waar JIJ gelukkig van wordt! En daar heeft die zogenaamde vriendin Niks over te zeggen. Ze zou juist blij moeten zijn voor jou. Het feit dat jij met 26 jaar al zo'n goede intuïtie hebt zegt veel positiefs over jou. JIJ weet wat je wilt en gaat ervoor. Ga zo door voor de rest van je leven en je zal hopelijk gelukkig zijn. En die zogenoemde vriendin. Laat gaan. Is makkelijker gezegd dan gedaan, dat snap ik heel erg goed. Maar door je nieuwe baan gast er een wereld voor je open waarin je genoeg nieuwe leuke mensen leert kennen. En helaas hoor ik deze verhalen vaker van andere mensen die ook werkzaam waren/zijn BIJ Bakker Bart. Ik weet niet wat het is. Kies voor je eigen geluk!! Xxx Elise
 • Catharine 14-11-2019 20:28
  Beetje rare titel... je feliciteren met de dood van je opa is toch ook raar ;) Verder snap ik niet wat je bij Bakker Bart doet als je gestudeert hebt, hou je zo van brood? Wat is er mis met JOU? Ik vind jouw gedrag en manier van spreken vreemder dan de houding van je ehmm 'vriendinnen'. En ja, het is ook gewoon zo dat mensen doodgaan, als ze geluk hebben als ze oud zijn. Als jij je opa nog hebt gezien toen je al volwassen was moet je eens denken aan al die mensen die hun grootouders nooit gekend hebben omdat ze al dood waren vóór hun geboorte. Dat helpt vast; je hebt gewoon heel veel geluk gehad al besef je dat niet. Heb je een etiketje? Anders snap ik je verhaal niet goed vrees ik.. het gaat om feliciteren, bakkers en een overleden opa: wat is nou je punt sorry snap het niet, je bent iig oud genoeg om te mogen werken toch?