Gewone mensen, bijzondere verhalen

 • Home
 • forum
 • Eenzaam na scheiding, weinig vrienden
overzicht

forum

Eenzaam na scheiding, weinig vrienden

Ik ben een vlotte meid van 39, gescheiden en moeder van 2 kinderen (11 en 9). Na mijn scheiding 3 jaar geleden heb ik mijn echte vrienden leren kennen en dat zijn er weinig. Eigenlijk heb ik alleen kennissen, vriendinnen kan ik het niet eens noemen. In het begin leeft iedereen nog met je mee, je krijgt lieve reacties, kaartjes enz, maar daarna gaat iedereen door met zijn eigen leven. Ze hebben een gezin en denken dat het allemaal wel weer goed met je gaat.Wanneer de kinderen bij hun vader zijn ben ik dus alleen en kan ik eigenlijk doen wat ik wil. Maar met wie? Ik heb al een cursus Spaans gedaan, ik sport 1 keer in de week waar ik dan wel aanspraak heb, maar iedereen lijkt al genoeg vriendinnen te hebben. Hebben al druk sociaal leven en zitten niet op mij te wachten. Dat bleek de afgelopen weken wel toen mijn kinderen 2 weken met hun vader op vakantie was. Dan probeer ik afspraken te maken met zogenaamde vriendinnen, maar die kunnen dan niet of 'vergeten'dat ik alleen zit. Ik voel me dan zo mislukt en eenzaam. Ik heb in die 3 jaar ook een relatie gehad met een gescheiden man die ook 2 kinderen had Was een fijne tijd (1,5 jaar). Hij woonde helaas te ver weg om de relatie echt te doen slagen, valt niet mee met schoolgaande kinderen, banen en exen....
Nu dus weer alleen en ik hoef echt niet meteen weer een man, maar alleen is ook maar alleen.
Ik heb ook gewoon een goede baan hoor en leuke collega's, maar die hebben ook allemaal hun eigen leven, we gaan wel eens uiteten met z'n allen, maar echt vriendinnen worden het niet. Iedereen lijkt al genoeg vrienden te hebben. Ik vind het dan ook zo genant als de kinderen jarig zijn dan komt alleen opa en oma en mijn broer met zijn gezin. De schoonfamilie valt af na een scheiding.... en vrienden heb ik dus niet. Mijn eigen verjaardag sla ik altijd al over, maar die van de kinderen kan je toch niet overslaan. Op een gegeven moment ben ik er ook klaar mee...ik heb het gevoel er zoveel moeite te voor moeten doen, voor iets wat voor de meeste mensen zo normaal is.

Donna (39) op 17 aug 2016
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Ramona
  (40+)
  17/08/2016
  09:39

  Hallo Donna,

  Weet dat je echt niet de enige bent die na een scheiding er alleen voor komt te staan. In het begin zijn er inderdaad mensen die je steunen, maar op een gegeven moment wordt er toch van je verwacht dat je het achter je hebt gelaten en door kunt.
  Niet leuk, maar zo gaat het nu eenmaal wel.
  Ik kan je misschien een leuke tip geven. Ga eens een keer kijken op vriendschapsnet. Daar kom je meer mensen tegen die of hetzelfde hebben meegemaakt of gewoon op zoek zijn naar een vriendschap. Niet geschoten is altijd mis toch.

  Veel succes. En ik hoop dat je vindt wat je zoekt. Want eenzaamheid is killing.

  Groetjes Ramona


 • Thea
  (44)
  03/09/2016
  01:47

  Of kijk eens op http://www.nmlk.nl.
  Hele leuke dingen om te doen en ik vind het altijd ook erg gezellig. Maak er wat van he en geniet van de extra tijd voor jezelf!


 • Aliese
  (32)
  21/08/2017
  11:55

  Hallo
  Ik heb precies hetzelfde met mijn vrienden ik deed altijd alles voor mijn ex en mijn kinderen ik was verhuist naar hem 10 jaar geleden heb toen veel opgegeven voor hem.
  Had ook allemaal zogenaamde vrienden die mij altijd overal voor nodig hadden en ik was er ook altijd. Nu ik hun nodig had was niemand thuis want Ik ben een sterke vrouw in hun ogen maar dat is niet waar ik ben ook maar een mens en geen machine ofzo iets en nu ik bij mijn ex weg ben heb ik niemand meer sta ik alleen ik kan je nog zo veel vertellen met exen en vrienden maar dat ga ik maar niet openbaar zetten ik hoop dat je ondertussen wel wat vrienden heb gevonden want alleen is ook maar alleen ps je mag wel mailen als je dat wil 🍀


 • Ellen
  (45)
  10/10/2017
  07:41

  Snap zo je gevoel. Herkenbaar. Doorgaan maar t voslt dagelijks of je wat meesleept… benieuwd hoe t nu met je gaat…. hopelijk beter. Idd mensen die t meemaken weten wat t is…. anderen niet. Kan je t kwalijk nemen. Soms niet, soms wel…. vriendschap onder hun randvoorwaarden… terwijl jouw behoefte anders is… houd jd taai!


 • Mikel
  (40)
  16/01/2019
  12:07

  Hoi Donna,

  Heel herkenbaar wat je schrijft. Zo voel ik het ook.
  Gr mikel


 • P
  (44)
  20/01/2019
  07:20

  Je omschrijft precies wat ik ook voel meemaak. Dan ook nog verhuist naar woonplaats ex waar ik ook geen familie heb. Je merkt ook dat mensen liever stellen uitnodigen dan iemand alleen. Ex komt dus nog overal met zn nieuwe vriendin. Vind het ook erg voor de kinderen dat ook hun sociale netwerk er heel klein door word.
  KVoel je zo goed……


 • Erwin
  (44)
  26/11/2019
  23:04

  Hoi Donna
  Heel herkenbaar verhaal
  Hoe gaat het nu met je?