Ergenis aan vegetarische vriend

Hallo lezers,
Ik heb een vegetarische vriend. Of eigenlijk moet ik pescotarier zeggen want hij eet wel vis. De reden dat hij vegetaries is is dat hij vlees niet lekker vindt.
Ik vind het verschrikkeluk dat ik apart voor hem moet koken en begin het zat te worden. Eigenlijk vind ik hem een grote aansteller. Als we naar vriende gaan moet er bijvoorbeeld apart voor hem gekookt worden, wat ik voor hun ook verveelend vind. We gaan bijna nooit bij mijn ouders meer eten omdat ik weet dat mijn moeder dan maar friet bestelt.
Om nog een keer duideluk te zijn hij is geen pescotarier voor het miljeu of de dieren, als dat zo zou zijn zou ik er al minder moeite mee hebben.
Ik heb het al een paar keer bij mijn vriend aangesneden dat ik me hieraan erger maar hij ziet het probleem niet hij zegt, maar ik laat jou toch gewoon vlees eten.
Hoe kan ik hem het best duidelijk maken dat hij vegetaries zijn als excuus gebruikt voor gewoon een veel te kieskeurige eter zijn. En dat hij zichzelf moet vermannen en is vlees moet gaan eten.
Ik ken zat mensen die groenten niet lekker vinden maar ze toch opeten, waarom kan hij dat met vlees niet doen?
Ten slotte zijn er mensen met soortgelijke ervaringen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Miami 21-03-2016 07:25
  tja, het kan zijn dat je vriend écht geen vlees lust, ik ken wel enkele mensen die dat ook hebben. MAar waarom moet je voor hem apart koken? Je kookt gewoon met vlees en eet hij dat niet nou dan niet. Ook zo bij vrienden en je ouders. Hij maakt er een probleem van(of heeft een probleem). En kookt hij ook? Dan kan je aan hem vragen om voor jou ook apart te koken. En als hij dat niet wilt? Nou kook dan niet voor hem. Raar dat je ouders patat bestellen als er wel gekookt is. Hij kan toch alles zonder vlees eten? Als er een salade op tafel staat met arrdappelen en vlees, nou dan eet hij alleen salade met aardappelen. Niet zo moeilijk doen hoor, geen uitzonderingen maken. Zo wordt hij alleen maar verwend. Mijn schoonzoon lust geen rijst, nou dan eet hij geen rijst, dan ga ik geen aardappelen ofzo erbij maken.
 • Anita 21-03-2016 07:25
  Wat Miami zegt, dan eet hij het vlees toch niet. Ik zie het probleem niet, dan eet hij maar alleen de groente en de aardappels om maar wat te noemen en verder zoekt hij het maar uit.
 • Karin 21-03-2016 07:26
  Als je dit al een probleem vindt, zie ik weinig toekomst voor jullie. Sorry. Maar 1. jij zou ook geen vlees kunnen eten 2. hij zou ook kunnen koken 3. En wat als hij kieskeurig is? Dan eet hij het toch nog steeds niet.... Een probleem is, als jij een probleem van maakt...
 • Bloemetje 21-03-2016 07:26
  Nou, om eerlijk te zijn zie ik het probleem niet. Als hij geen vlees eet, dan is dat toch niet erg. Als er dan voor hem gekookt wordt dan kan hij het vlees toch laten staan? En wel aardappels, pasta, salade, groente, soep en toetje eten?
 • luuf 23-05-2016 07:05
  Je kan het met mij vergelijken ,ik lust ook (bijna) geen vlees, wel snitzels, varkenshaas, biefstuk, ossenhaas, en extra mager rundergehakt, dat moet ik dan zelf bakken zodat het super fijn wordt met peper van het molentje en paprikapoeder voor de kleur anders hoef ik het niet, dat gaat dan in macaroni, spaghetti en nasi. Ik ben ook een zeer kieskeurige eter en qua vlees is het ook zeer beperkt,maar geen Vegetarier of Pescotarier. Ik kan me je ergernissen goed voorstellen, hier is het zo ik mezelf aan mezelf kan ergeren, ik kook en ook met vlees, gehaktballen en echt alle soorten vlees ik niet eet, voor mijn partner, het ruikt altijd lekker maar weet ik het niet afkrijg, dat vind ik nu irritant. Sterkte ermee
 • NaamKeys 20-05-2022 15:01
  Hoezo kieskeurig ? DIERVRIENDELIJK VLEES BESTAAT NIET - wen er maar aan. overigens het ogen sluiten gehalte is hoog, als ik ga anti vlees ga stickeren worden ze steevast verwijderd en dat niet door degen die met mij eens zijn hoor, vreest niet... Alles moet dood bij die lijkeneters , de ellende daar sluit men zich voor af. Mensen die niet langer aan die waanzin willen meedoen worden afgeserveerd, terwijl het eigenlijk andersom zou moeten zijn.Slacht degenen die over kieskeurig beginnen, mik ze levend in kokend water, kijk hoe ze zich dan voelen... ik bedoel maar. Hoog tijd om te accepteren dat het anders moet, de half leipe excuses gelden niet meer, de ziektes die vlees eters oplopen zeggen genoeg... maar ja, daar kun je je ook voor afsluiten natuurlijk. Geeft niks hoor, zie het als een 'bedankje' van al die dode dieren... Karma