Ergeren aan een vriendin

Ik heb een lieve vriendin die echt geinteresseerd is en attent. Dat maakt het lastig want anders had ik de vriendschap al lang verbroken omdat ik mij aan haar erger. Ze doet altijd erg zielig terwijl ik het mee vindt vallen. Ze appt dan “moet jij nog boodschappen doen?” Als ik “ja” zeg dan is het onze lieve vriendin Linda heeft voor ons gezin al 2x gekookt omdat ik van de trap was gestruikelt en krijg dan weer het hele trap incident te horen. Dat Linda eten had gemaakt en gebracht weet ik ook al wel door de foto’s die zij mij ervan stuurde en eigenlijk op hinte dat ik ook voor haar zou koken.
Dan zegt ze “ik kan al niet koken dus laat staan naar de supermarkt zou jij voor mij het volgende willen kopen….?”
Ik denk dan ze heeft geen eens iets gebroken maar doe dat en breng het.
Dan verteld ze even doodleuk dat ze haar dochter lopend naar school had gebracht met de traktaties die zij allemaal had in elkaar geknutseld.
Ze zegt dan wel jammer hoor dat je zaterdag niet komt op de verjaardag. Als ik weer aangeef met zoveel mensen in de coronatijd dat niet prettig vindt dan zegt ze ” ik stuur je wel een app.met haar wensenlijst want ze is erg dol op post”
Dan appt ze cadeaus van in 20 euro en zegt ze je kan ook wel rechtstreeks via bol naar haar sturen want dan geef ik het wel door dat zij het van jullie heeft gekregen. Terwijl mijn dochtertje net 5 jaar is geworden en zij alleen een kaartje kreeg.
Ik zeg daarop “misschien is het leuker een kaartje per post en we een keer afspreken met onze dochters erbij en dan de cadeau’s uitwisselen” Express stuur ik dan cadeau’s van 20 euro door voor mijn dochter. Haar reactie is dan “Es ik ben te moe om af te spreken na zo’n verjaardag” Ik zeg ach kan ook wel over een.maand ofzo. Zij zegt dan “Ik heb voor Emma al een cadeautje een stickerboek en een kleurboek” Terwijl mijn dochter daar helemaal niet van houd.
En zo zijn er steeds dingen waardoor ik.mij aan haar erger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Jose 17-01-2022 14:31
  Wat dacht je ervan om het gewoon s bespreekbaar te maken? En haar uit te leggen wat je irriteert en wat je verwachtingen zijn?
 • Jeannie 20-01-2022 01:21
  Tjonge zeg, je zal toch zo'n vriendin hebben. En dan bedoel ik jullie allebei! Ja, in een vriendschap is het geven en nemen, maar ik vrees dat zolang jullie alles en alles als in een kasboek bijhouden en blijkbaar tot op de cent terug willen wat jij jullie elkaar geven, je deze vriendschap niet lang vol zult houden. Wat zou het dat je kind een stickerboek en een kleurboek krijgt voor haar verjaardag? Ze is vijf! Het enige wat jij moet doen is haar leren om "dankjewel" te zeggen, al speelt ze er nooit mee! En geen enkel klein kind heeft persé cadeautjes van twintig euro of meer te krijgen, haar kind niet en het jouwe ook niet. Dit is geen gulheid meer, dit is elkaar de loef af willen steken. Hou ermee op, koop een leuke kaart voor dat kind, verwacht niet al teveel terug en kap anders met deze vriendschap, die die naam eigenlijk allang niet meer verdient.
 • Wijsneus 21-01-2022 13:30
  Mens erger je niet
 • Naya Li 21-01-2022 15:47
  Je hebt gevers en nemers. En manipulators. Jouw ´vriendin' behoort in ieder geval tot de manipulators. De manier hoe ze appt...dat is pure manipulatie. Dat ze jou een relatief duur en gewenst cadeau wil laten kopen voor haar kind en zelfs wil laten bezorgen op haar adres klinkt behoorlijk egoistisch en dat terwijl ze jouw kind met een kaartje afwimpelt, en later met een stickerboekje. Zij is zeker niet attent zoals je zegt. Anders zou zij net zoveel moeite willen doen voor jouw kind [bv willen weten wat haar wens is] zoals ze die moeite van jouw kant verwacht. Maar het is éénrichtingsverkeer vanuit haar positie. Je hoeft geen boodschappen te doen voor haar, laat staan koken. Als ze naar school kan lopen kan ze ook naar de buurtsuper! Als ze feestjes kan geven kan ze ook koken! Laat je niet voor het karretje spannen. Wanneer een vriendschap zoveel ergernis brengt is het misschien tijd om eens verder om je heen te kijken naar mensen die jou positieve energie geven in plaats van negatieve. Dat mag je jezelf [en jouw kind] beslist gunnen....
 • Ester 21-01-2022 16:05
  Ja maar IK VIND HET GEWOON NIET EERLIJK EN WE ZIJN WEL BESTE VRIENDEN JA ZE IS ATENT LIEF EN VRIENDELIJK!!!!!!!!!!!! Djiezus wat een stomme antwoorden het is wel m'n bestie denk je dat ik haar laat vallen om dat kutkado doe normaal. geef advies waar ik wat aan heb wat moet ik heir nou mee ik durf er niks van te zeggen snap dat nou s
 • Jose 22-01-2022 07:05
  Kort lontje zeg. Misschien is therapeutisch advies inwinnen?
 • Crisp 12-05-2022 18:05
  Ik geef je de niet mis op te vatten raad om je vriendin eens langs achter te verrassen en haar te trakteren op een goeie vrijpartij. Seks is als lijm.