ervaren anderen dit ook?

Hallo,

Ik ben een jongedame, 35 jaar oud en inmiddels 10 jaar getrouwd. Ben getrouwd met mijn eerste geliefde, we kennen elkaar inmiddels 15 jaar.

Ik merk dat ik na zo lange tijd mij niet meer seksueel aangetrokken voel tot mijn man….ben benieuwd hoe andere vrouwen dit ervaren die ook net zo lang samen zijn met dezelfde vent…

Ik heb vaker met hem gesproken over het spannend maken en romantischer, alleen is hij niet romantisch. En eindelijk is hij (sinds deze week) gaan sporten.

Ik merk dat ik gevoeliger ben geworden voor complimenten van andere mannen. Ik krijg nl zelden complimenten van mijn man, terwijl ik die zelf wel aan hem geef.

En wat ik nu heel lastig vind, is dat ik mij aangetrokken voel tot een andere man die heel galant was tegenover mij..had hem ontmoet in het ziekenhuis (onder helaas droevige omstandigheden)…het is de arts van mijn overleden vader.

Die arts was zo vriendelijk en aardig en bedoelde hoogstwaarschijnlijk er verder niks mee…alleen was ik zo onder de indruk van hem dat ik sinds dat moment steeds aan hem moet denken en over hem fantaseer….en dan voel ik mij weer schuldig tegenover mijn man…..

Mijn man en ik hebben zelden seks, denk 1 of 2 keer per maand…we hebben ook twee kleine kinderen. En door het thuiswerken is alles een sleur geworden. Ik probeer het leuker te maken maar hij is zooo saaiiii…als ik er wat van zeg dat neemt hij het niet serieus voor mijn gevoel..

Hij is wel altijd in voor seks alleen voel ik mij niet aangetrokken tot hem en heb ik vaak geen zin…maar als ik dan aan die andere vent denk raak ik wel opgewonden…en heb ik dan wel zin in seks…

Ik vraag mij af of er meerdere vrouwen zijn die fantaseren over andere mannen tijdens seks met hun eigen man…en belangrijker nog…hoe kan je het voorkomen?

Ik hoop dat mijn man het gaat volhouden met sporten en zijn bierbuik weg werkt, zodat de aantrekkingskracht misschien wel terugkomt? Wat betreft het romantische heeft hij al aangegeven niet romantisch te zijn dus daar kan ik niks aan doen…

Wat zijn jullie tips voor mij? Ben heel erg benieuwd!

vreemdgaan voor mij is iig geen optie, vanwege mijn kinderen. En wat betreft scheiden vind ik ook een lastige optie…voorals al het enkel om de seks/intimiteit en romance gaat…want voor de rest hebben we geen problemen…..kan misschien ook zo zijn dat ik vroeger nooit echt ‘geleefd’ hebt en dat nu mis?? geen idee? Is dit misschien de midlife-crisis van een vrouw? hahaa…

Ben gewoon benieuwd naar jullie tips…wat ik tot nu toe heb geprobeerd is het volgende:
1. bespreekbaar maken over de seks
2. dat hij romantischer moet zijn (waarvan hij al heeft aangegeven niet te doen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Beverly 29-10-2020 11:31
  Dag Twijfelaar, Wat me opvalt aan jouw verhaal (zoals me dat wel vaker opvalt bij soortgelijke verhalen) is hoe je de verantwoordelijkheid voor het redden van jullie huwelijk voor de volle 100% bij je man legt. Hij moet iets aan zijn uiterlijk doen. Hij moet romantischer worden. Vraag is, waarom zou hij? Wat krijgt hij ervoor terug? Een vrouw die haar best er niet meer voor lijkt te willen doen? Die bij hem blijft voor de kinderen? Of denk je dat hij niet doorheeft dat je van hem schijnt te walgen? Het klinkt niet al te motiverend voor hem. Het kan niet zo zijn dat alleen hij tijdens die 15 jaar is veranderd. Ook jij bent ouder geworden, bent er misschien anders uit gaan zien. Dat heet leven en daar heeft iedereen last van. Dus mijn advies is dat je, terwijl je je eisenlijst eens goed bekijkt, je ook eens in de spiegel kijkt en je afvraagt of jij misschien ook eens aan jezelf moet werken. Minder kritisch naar hem, meer naar jezelf, want zo perfect als jullie aan het begin van jullie relatie waren, zijn jullie nu geen van beiden. En bedenk wel dat niet alleen jij kan fantaseren over een ander (die je nauwelijks kent en die heus niet 100% van de tijd een leuke kerel is, hoe lief hij ook voor je was, wat trouwens gewoon bij zijn vak hoort), hij kan dat ook. Hij kan je zelfs voor een ander verlaten, iemand die hem neemt voor wie hij is. Een huwelijk ga je met zijn tweeën aan, en er zijn twee mensen nodig om het gaande te houden. Ergens in hem zit de man op wie je toen verliefd bent geworden. Zit er in jou nog de vrouw waar hij verliefd op geworden is?
 • Karin 29-10-2020 11:37
  Ja hoor er zijn wel meer vrouwen die fantaseren over een ander tijdens de seks. Waarom zou je daar mee stoppen kan toch geen kwaad?
 • Twijfelaar 01-11-2020 20:09
  Wauwwww thnx Beverly, was een eye opener!! En goed om te horen dat fantaseren over andere mannen/vrouwen niet gek is :-)
 • Ilse 04-01-2021 12:16
  Heel herkenbaar Twijfelaar! ik fantaseerde ook veel (nog steeds) over anderen.zowel man als vrouw overigens. Tijdens een feestje, eind 2019, heb ik subtiel eea bij mijn man aangegeven. hij was heel geïnteresseerd in wie. ook hij bleek te fantaseren. we zijn beiden weer wat meer moeite gaan steken in elkaar (sporten, verzorging etc). en hebben inmiddels 2x een flirt-avondje gedaan (uitgaan in een andere stad en daar kijken of je nog een beetje in de markt ligt). erg spannend, ook daarna samen met mijn man afsluitend in het hotel. Ik wil je dus adviseren om er toch over te praten, wie weet waar het je brengt. Succes