Extreem jaloerse man

Hallo allemaal ik ben Angela 25 jaar.
En wil jullie graag om advies vragen.

Een beetje jaloers is mijn man altijd al geweest, maar niet zo extreem als de afgelopen 6 maanden.
Hij controleert mijn telefoon, sociaal media, emails en ga zo maar door. Hij weet dan ook altijd wel iets te vinden wat niet klopt ( in zijn ogen). Hij houd mij ook constant in de gaten, als ik even boven de was aan het doen ben staat hij om een hoekje te kijken wat ik aan het doen ben. We hebben de grootse ruzie’s als ik met mijn vriendinnen wat wil gaan doen en hij blijft mij bellen en appen als ik weg ben.
Als ik dat negeer dan gaat hij mijn vriendinnen of familie lastig vallen door te appen en te bellen.
Als ik ga sporten dan mag ik na het sporten niks drinken en moet ik gelijk naar huis komen. Over al deze punten hebben we dus ook elke keer ruzie en ik word er echt gek van. Hij wil dat ik al mijn tijd en energie in hem steek, maar ik kan dat niet.
Hij wil ook niet dat ik op mijn telefoon zit of series kijk, hij wil alleen dingen doen en programma’s kijken die hij leuk vind anders is hij weer kwaad. Ik merk aan mijzelf dat ik dit niet heel lang meer ga volhouden en heb dit dus ook aangegeven aan hem. Alleen hij ziet het niet of wil het niet zien want er verranderd niks.

Ik weer er op het moment geen raad mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • mir 06-10-2016 17:16
  Vervelend dat hij dat doet ! Ik snap dat je dit niet lang volhoud !!! Ik zou nog 1 keer een goed gesprek met hem hebben; vanuit de ik vorm aangeven hoe jij je voelt en wat jij graag wil- en wil dit gedrag niet veranderen, stel een ultimatum, dan zou ik het uitmaken. Jij verdient beter !!!!! Succes !!
 • Rainbow 06-10-2016 20:24
  Ik vraag mij af hoe lang je bij hem bent. Hij klinkt paranoïde. En als hij dit niet is... maar ik denk van wel. . Is ie misschien zelf vreemd gegaan. Hoe de waard is...
 • Doos 07-10-2016 06:17
  Wegrennen! Heb je werk? Zo nee zoeken. Hebben jullie kids? Als jullie geen kinderen hebben zou ik gewoon mn spullen pakken en bij vrienden en familie wonen. Wel inplakken op het moment dat hij weg is. Dit is niet gezond.
 • miami 07-10-2016 14:08
  inpakken en wegwezen. Je schrijft zelf al dat je het niet meer trekt en je weet het, het wordt alleen maar erger en erger. Hoe ver reikt jouw grens? Mocht je nog één gesprek met hem aangaan dan met een derde persoon erbij, die kan dan ook bevestigen hoe hij is. en als hij zegt dat hij zichzelf wat aan gaat doen, laat hem dat maar doen, laat je niet chanteren. Ga bij familie of vrienden. Mocht hij het toch inzien dat hij fout is, laat hem therapie volgen. Ziet hij niet in dat hij fout is? Ga scheiden, laat zien dat jij je niet laat onderdrukken. Succes
 • felicia 07-10-2016 21:22
  Je lijkt mij wel!! Ik houd het ook niet meer vol. We zijn al 5 jaar samen en heb spijt dat ik niet meteen weg ben gegaan. Ik ben al 3 jaar niet meer gelukkig en niet meer mijzelf. en heb heel veel moeite om hieruit te komen. mijn omgeving ziet het ook en hun doe ik ook pijn. ziekelijk jaloers zijn is een ernstige zaak bij mij is het af en toe opgelopen tot fysiek geweld. Je hebt op een gegeven moment geen leven meer, niet je eigen ik meer, je wordt er ongelukkig van!! geloof me maar ik heb het ervaren en ervaar het nog steeds. je hebt 1 leven laat het niet door hem kapot gaan. genoeg andere die wel goed voor je zullen zijn.
 • Kiki 08-10-2016 11:56
  Een paar vragen rijzen op bij mij op, Hoelang zijn jullie samen, is hij altijd al zo geweest of pas recentelijk? Als het recentelijk is, is er een trigger geweest die dit gedrag kan verklaren? Of had hij het altijd al en wordt het steeds erger? Mijn ex werd namelijk gedurende de tijd en dat de relatie serieuzer werd steeds erger, tot op het punt dat ik op straat enkel nog naar de grond keek en niet meer op of om durfde te kijken. Hij zocht ruzie met elke man die ook maar oogcontact met met me had tot vechtpartijen aan toe! Dit gedrag zal nooit veranderen, ze kunnen het zeggen maar zonder psychologische hulp (waarvan ze zelf meestal vinden het niet nodig te hebben) kunnen ze dit niet.
 • Eagle 12-10-2016 11:55
  Ik heb maar één advies: Wegwezen! En wel nu! Misschien niet wat je wil horen, maar ik zou het toch doen. Heb je vrienden bij wie je (tijdelijk) terecht kunt? Kun je op de sportschool iemand in vertrouwen nemen? Zijn er opvangcentra in de gemeente waar je woont? Probeer zoveel mogelijk informatie in te winnen en jezelf voor te bereiden. Zoek desnoods een advocaat. Maar in vredesnaam, maak dat je wegkomt voordat zijn controledwang jou in gevaar brengt. Ik wens je veel sterkte.