Facebook

Het is weer maandag in deze saaie huis.
Zoals gewoonlijk gebeurt er weer niets bijzonders. Waarom is mijn leven zo saai?! Als ik naar Facebook kijk naar al mijn zogenaamde vrienden zie ik dat iedereen een leuk leven heeft en veel dingen beleeft. Zou dat echt zijn of is het allemaal voor de show, en vinden hun hun leven ook saai en kijken ze ook op Facebook naar anderen, en zijn ze jaloers op hun leven. Hoe dan ook misschien in het tijd om te veranderen misschien is het tijd om niet meer te treuren over mijn saaie leven en er zelf wat aan doen. Maar hoe ga ik dat doen?
Ten eerste: misschien is het handig om mijn Facebookaccount te verwijderen zodat ik niet steeds anderen hun leven bekijk.
Ik besloot om dat toch maar is te gaan doen, en ben mijn facebook gaan verwijderen. Tja voelt wel een beetje raar om zo te verdwijnen uit het leven. Want “OMG” kom op als je geen facebook hebt tegenwoordig ben je saai volgens iedereen en heb je geen leven. Maar wat zijn wij mensen eigenlijk een stelletje schapen als iemand iets doet of heeft wat iedereen leuk vindt is het ineens helemaal een hype en moet iedereen het hebben zodat ze zich niet een buiten beentje voelen. Maar is het niet zo dat als je juist iets doet wat anderen niet verwachten, zoals “ze niet volgen” ze je eigenlijk meer respecteren en jaloers zijn op je omdat je jezelf durft te zijn, en je eigen beslissingen durft te nemen. Dat het lijkt dat je sterk in je schoenen staat. Zal iedereen dat eigenlijk niet moeten doen? Maar weet je waarom niemand dat durft want zodra je je afzondert van sociaal media zoals Facebook gaan je zogenaamde vrienden je ook ineens niet meer contacteren om iets leuks te gaan doen. Waar is die tijd van vroeger dat je naar je vrienden hun huis ging om daar te chillen, durven mensen dat niet meer ? zijn mensen daar nu te lui ervoor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • miami 07-01-2019 15:53
    niet jaloers worden op die Facebook vrienden, ze hebben allemaal een leuk leventje met lekker eten, vakantie, dingen ondernemen etc. Waarom zetten ze dat op social media? Om anderen de ogen uit te steken? Zulke foto's/berichten moet je met een behoorlijke korrel zout nemen hoor. en als jij geen zin hebt om op Facebook te gaan zitten, dan moet je dat ook niet doen. als men zegt dat je dan saai bent, niet jouw probleem. Ik zit ook niet op Facebook en ik mis er niets aan. Heb je geen hobby's? En waarom zou je geen vrienden 'live' kunnen zien? Dat kan nog steeds hoor. Kom op, niet doemdenken, doe gewoon leuke dingen die jij leuk vindt, alleen of met vrienden. Je bent zelf verantwoordelijk voor hoe jij je leven indeelt
  • Marie 07-01-2019 21:11
    Ik zit zelf ook niet meer op Facebook. Ze hadden het beter "fakebook" genoemd! Mensen zetten er alleen maar de dingen op die ze willen en uiteindelijk gaat hun ego omhoog met de aantal likes die ze krijgen.. vind ook persoonlijk dat niemand iets te maken heeft met mijn leven .. want van al die vrienden die je op fakebook hebt zijn 3/4 van de mensen gewoon nieuwsgierig en lopen ze u op straat voorbij!