Foute tandarts

Hoihoi, mag ik even wat vragen?

Heeft er iemand hier toevallig ervaring met het aanklagen van een (tand)arts? Het gaat hierom:
Ben begin van het jaar gewisseld van tandarts, omdat ik de kwaliteit van mijn toenmalige tandarts achteruit vond hollen. Heb door ziekte en medicijngebruik een heel slecht gebit gekregen helaas en ik heb flink wat gaatjes moeten laten vullen. Helaas kwam het nog weleens voor dat ik deze vullingen er na een paar maanden (soms zelfs maar weken) weer uit beet.
Door het hele corona gebeuren ben ik pas afgelopen week voor het eerst naar mijn nieuwe tandarts gegaan. Die heeft mijn status gelezen, mijn gebit bekeken en nieuwe foto’s gemaakt. Ik schrok van wat ik zag en hoorde. Bijna al mijn huidige vullingen zitten los en/of zijn gaan lekken. Ik moet nu een wortelkanaalbehandeling ondergaan en één voor één alle vullingen laten vervangen. Dit gaat dus enkele maanden duren en een flink stuk van mijn spaarcentjes, ondanks de zorgverzekering.

Ik ben hier heel boos en verdrietig om. Wat heeft mijn vorige tandarts een schade veroorzaakt, en mij daar zelf de schuld van gegeven (ik mocht totaal geen suiker meer eten; iets wat heel moeilijk is en waar mijn arts in het ziekenhuis het ook niet mee eens is). Al die tijd mijn best gedaan om mijn gebit schoon te houden en toch iedere keer weer iets mis. Maar nu blijkt dus dat deze tandarts zelf heel veel fout heeft gedaan.

Ik wil genoegdoening. Ik wil hier niet al mijn geld aan op hoeven maken, wil proberen om de kosten te verhalen op de vorige tandarts. Weet iemand hier toevallig hoe ik dat aan moet pakken?

Iedere suggestie is welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Loes 11-06-2020 10:45
    Rechtsbijstandverzekwring inschakelen of dit bespreken met je huidige tandarts en kan je voorzien van tips
  • Karin 12-06-2020 01:56
    Door ziekte en medicijngebruik, dat is een lastige. Want het kan dat je gebit nog verder achteruit ging en daardoor de vullingen gingen lekken of eruitvielen. Wat zegt je nieuwe tandarts ervan? Heeft hij echt gezegd dat de vorige tandarts slecht werk heeft afgeleverd en heb je een gesprek gehad met de vorige tandarts en gezegd wat je hierboven beschrijft? Zou ik wel doen voor je met de andere in zee gaat, noem het onderzoek door je nieuwe tandarts tot nog toe een second opinion en ga in gesprek met de tandarts die al die vullingen heeft gezet. Als de andere tandarts al behandelingen uit gaat voeren wordt het lastiger om een evt. klacht helder te houden en het kan je extra geld kosten. Tandartsen kan je zeker aanklagen, hier kan je verder informeren: https://tandartsregister.nl/klacht-over-tandarts/ Sterkte, lijkt me geen pretje!