Foutieve aanmaning deurwaarder?

Hi iedereen,

Niet echt een liefdesprobleem ofzo maar ik heb hier al een paar keer goed advis gehad dus ik dacht ik probeer het eens…. Misschien dat iemand van jullie hier al ervaring mee heeft?

Twee jaar geleden ben ik verhuisd en op mezelf gaan wonen. Achteraf kwamen er nog verschillende rekeningen aan mijn nieuw adres die in principe aan mijn vader gericht waren (Milieu belastingen van de gemeente) maar omdat ik de grootste verdiener was werd ik volgens de gemeente gezien als gezinshoofd en kwam de rekening alsnog op mijn naam voor het gestarte jaar voor de verhuis.

Ik vroeg mijn vader om deze te betalen en hij beweerde dat dit gebeurd was. Een paar maanden later kreeg ik aanmaning na aanmaning en heb ik besloten de rekening zelf te betalen om extra kosten te voorkomen. Dit was in juni van vorig jaar.

Nu vandaag ligt er een aanmaning van de deurwaarder met de nodige extra kosten in de brievenbus. Ik ben in de historiek van mijn bankafschriften gaan kijken en het bedrag is wel degelijk van mijn rekening gegaan in juni. Ik heb dan met de deurwaarder gebeld en uitgelegd dat deze factuur al betaald was sinds juni en per mail het afschrift naar hem doorgestuurd. Ze zeiden dat ze mijn afschrift gingen verifiëren op “echtheid” en iets zouden laten weten…

Ik heb daarna naar mijn bank gebeld en dit uitgelegd omdat ik er toch niet gerust in was, en heb van hen ook de bevestiging gekregen dat deze rekening betaald was in juni en er geen fout is gebeurd bij de betaling.

Maar nu ben ik toch een beetje ongerust. Wat als de deurwaarder besluit dat mijn afschrift “onecht” is? De bank verzekerde me dat ze me dan een attest konden bezorgen maar ik ben bang dat er nog eens extra kosten of een dagvaarding gaan komen omdat dit process natuurlijk langer zal duren als de betaal termijn (5dagen).

Ik zou kunnen de aanmaning en de kosten betalen om zeker te zijn maar ik heb niet bepaald zin om 150 euro te betalen en die misschien niet terug te krijgen terwijl ik volgens alle instanties buiten de deurwaarder in orde ben.

Iemand al ervaring met het protesteren van een aanmaning van een deurwaarder? Of ben ik aan het paniekeren zonder reden?

Super bedankt alvast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Karin 30-01-2021 20:10
    Heb je betaald nadat je aanmaningen hebt ontvangen incl. de kosten voor het sturen van aanmaningen? Dan voor de rechter laten komen met bewijs dat je in juni betaalde en er daarna pas aanmaningen kwamen. Heb je alleen het verschuldigde bedrag betaald maar niet voor de incassokosten zul je die alsnog moeten betalen. Dat je vader je laat opdraaien voor de ellende vind ik wel erg hoor, wat een zak hooi. Ik zou hem laten betalen of er iig eens over praten. Sterkte!