Friends with Benefits

De combinatie: niet de behoefte- en/of niet toe zijn aan een vaste relatie en de behoefte aan fysiek contact blijkt om in praktijk te brengen nogal lastig. ( datingsites zijn hiervoor niet geschikt)
Ik ben een mens en behoor tot deze categorie.
Het bespreekbaar maken leidt tot ongemakkelijke situaties waar een veroordeling al snel gemaakt is.
Probleem in communicatie is, is dat we er niet aan toe komen te praten over hoe wij een en ander beleven maar vooral bezig zijn met wat we van iets vinden.

Natuurlijk ken ik de verhalen van vrouwen die op het web onheus bejegend worden, de meest vulgaire opmerkingen naar hun hoofd geslingerd krijgen en maar te zwijgen over ongevraagde afbeeldingen van lichaamsdelen die je niet in je chatbox wilt.
Dat je als vrouw dan niet gemotiveerd bent een afspraak te maken lijkt me niet onwaarschijnlijk.

Tegelijkertijd ben ik ervan overtuigd dat er naast mannen, ook vrouwen zijn die (stilletjes) een
“ fysiek- contact – wens” hebben, zonder verdere verplichtingen maar om de een of andere reden het voor zich zelf houden en er niet voor durven uit te komen / bespreekbaar te maken.

Naar die vrouw ben ik op zoek.
Natuurlijk besef ik dat je met een fwb relatie op een dun lijntje loopt, met links en rechts valkuilen en op de loer liggende teleurstellingen. Maar hoe minder risico’s je neemt hoe kleiner de kans op een leven dat je graag wilt leven.

Man 56 jaar, woonachtig in het zuiden van het land, fulltime baan, eigen woning, doet zijn eigen huishouden ( en ja, strijkt ook zijn eigen overhemden) richt zich op een vrouw van eigen leeftijd, ouder geen probleem, iets jonger kan maar niet te jong.

Ben je vrouw en voel je op een of andere manier een connectie en/of wil je je mening geven op deze post, dan lees ik die graag.
Wil je het liever iets persoonlijker, mag je een bericht sturen naar limburg04@hotmail.com

Grt.
Limburg04.

Ps:
Het mailadres is een adres wat ik niet gebruik voor andere doeleinden dan deze post.
Deze post heb ik in 1e aanleg bewust anoniem geplaats.
Net als ieder ander zal ook ik een afweging maken met wie ik een volgende stap zet.
Mocht uit evt. mailverkeer blijken dat er een klik is, zal die volgende stap een kwestie van tijd zijn.
De stap daarna zal dan moeten blijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Beverly 29-10-2021 16:17
  Het wordt een beetje een standaard antwoord, maar daarom niet minder gemeend; bemoei je er niet mee. Ik neem even aan dat je zus een volwassen vrouw is, die al geruime tijd haar eigen leven lijdt. Natuurlijk is het lief van je dat je haar gelukkig wil zien worden, maar wat nou als dit haar (althans voorlopig) gelukkig maakt? Je hebt zelf gezien wat het alternatief is, de afgelopen maanden. Misschien gaat dit na verloop van tijd fout, misschien vindt ze het wel best zo en misschien, nu ze weer wat vrolijker in het leven staat, trekt ze de aandacht van een vent die helemaal voor haar gaat. Maar hoe het ook gaat, ze is oud genoeg om voor zichzelf te beslissen, of zusjelief dat nou leuk vindt of niet.
 • Karin 29-10-2021 18:07
  Eens met Beverly! Het komt van 2 kanten, het is niet zo dat hij haar ten huwelijk vraagt en ondertussen met andere dames de koffer induikt. Hij is eerlijk, zegt dat een relatie er niet inzit verder. Zij is er tevreden mee. Voor nu iig. Nu heb ik dat vaker gezien en het loopt zelden goed af. Eén van de twee krijgt een echte relatie en de ander voelt zich dan toch gebruikt. Maar idd, grote meid, al komt er nóg een drama dan weet ze wel zeker dat het echt niet gaat. Voor hetzelfde geld trouwt ze met hem en kiezen ze voor een open huwelijk.. Kan je ook zeggen 'dat gaat nooit lang goed' maar het is echt haar pakkie aan. Laat het rusten verder, en als ze verdrietig is wees dan haar lieve grote zus, troost haar zonder 'ik wist het, zie je wel'. Een volgende keer weet ze dan: FWB is niks voor mij. Levenservaring -het woord zegt het al- krijg je door te leven, fouten te maken of juist uit te vinden dat je op sommige punten anders denkt dan de meeste mensen. Dat gezegd hebbende: lief dat je je zusje wil behoeden voor hartzeer!
 • miami 30-10-2021 14:00
  het is het leven van je zus, ze zou oud en wijs genoeg moeten zijn, is ze misschien niet, de tijd zal het leren. Niet mee bemoeien en geen commentaar leveren ook al is het moeilijk.
 • Angel 01-11-2021 09:22
  Hoi Cindy. Jouw reactie en zorgen zijn volkomen begrijpelijk. Je ziet je zus haar eigen glazen inslaan en je wilt haar behoeden voor een volgende dip. Je kan haar duidelijk maken dat ze niet handig bezig is en waarschuwen voor een volgend tranendal maar meer kan je niet doen. Je hoeft echter niet keer op keer in de hulpverlenersmodus als ze zélf deze keuzes maakt, dat mag je haar ook best duidelijk maken. De consequenties zijn haar keer op keer duidelijk gemaakt dus dan nog maar een keer op je gezicht gaan. Misschien leert ze er dan wél van. Hard? Ja, misschien wel maar ze is volwassen dus wordt ze geacht de gevolgen van haar keuzes te overzien en haar verlies te nemen. Succes!
 • emily 15-11-2021 08:27
  Ik heb zoiets ook meegemaakt na de breuk met mijn eerste vriend. Hij wilde nog wel met me naar bed, meer niet. Ik bleef hopen op meer. Ik was tevreden met elke kruimel die ik kreeg, hoopte dat hij zou inzien dat we voor elkaar bestemd waren. Dat was natuurlijk niet zo. Zodra hij de kans kreeg, dook hij op een ander. en bleef ik gebroken achter. Er waren genoeg mensen die mij waarschuwden, maar ik luisterde nergens naar. Nadat het echt helemaal voorbij was ging ik kapot van verdriet. Uiteindelijk ben ik weer bevriend geraakt met mijn ex en hij zegt dat als hij had geweten dat het me zoveel verdriet zou doen dan had hij het nooit gedaan misschien heeft de ex van je zus ook geen idee waar hij mee bezig is. Eigenlijk zorgt hij ervoor dat ze niet echt verder kan met haar eigen leven, maar staat hij daar niet bij stil. Misschien kun je eens contact met hem opnemen of zorgen dat je hem zogenaamd per ongeluk ergens tegen het lijf loopt, zodat je hem dan kunt aanspreken op de situatie msschien zet het hem aan het denken en dan weet je ook snel genoeg of er wat hem betreft meer inzit in de toekomst
 • meazza 15-01-2022 14:16
  Tja....
 • wijsneus 20-01-2022 01:08
  Te gierig voor een datingsite, wel vreemd willen gaan zo stiekem alst maa kan. Je bent de scharrel van mijn dromen hoe moet ik je bellen dannnn..
 • Limburg04 20-01-2022 19:46
  '@Wijsneus Ik zie aan jouw aantal reacties hier op het forum dat je je mening niet onder stoelen of banken steekt. Of die allemaal oprecht zijn, weet ik niet. Maar om antwoord te geven op je vraag. Als je goed gelezen zou hebben zou je de vraag niet gesteld hoeven te hebben.
 • Jose 22-01-2022 07:06
  Waarom op een forum als dit vraag ik me dan af....
 • Limburg04 22-01-2022 16:24
  Waarom niet ?
 • Limburg04 23-01-2022 10:04
  Boeken zijn erover vol geschreven dat mannen, sex en gevoelens heel goed kunnen scheiden en dat vrouwen daarin heel anders zijn. Daar kunnen we heel wat van vinden maar tegelijkertijd heeft de evolutie zijn werk gedaan. Dat de man, de jager, sex en gevoel goed kan scheiden kan hij nl. niets aan doen, evenals de evolutie bepaald heeft dat het bij de vrouw, de ontvanger, zo niet werkt. Wat de man niet de vrijheid, het recht geeft zich enkel op zichzelf te richten en de vrouw als speelbal te zien. Absoluut verwerpelijk. In het geval van je zus en die Rens hoef je inderdaad geen Einstein te zijn om te snappen dat dit een eenrichtingsrelatie is die niet zal standhouden. Zegt heel veel over Rens maar even zoveel over je zus dat ze dit laat gebeuren. Hoe zit het met haar eigenwaarde? Hebben zich situaties in haar kindertijd voorgedaan waarover ze niet wil praten maar onbewust heel veel last van heeft? Met FWB loop je over een heel dun touw en werkt als beide partijen op exact dezelfde wijze in de wedstrijd zitten en goede afspraken maken. Zelf heb ik 3,5 jaar een FWB relatie gehad wat zowel mij als de vrouw in kwestie goed is bevallen. Ik was gescheiden, zij was even relatie-moe maar beiden hadden we wel onze, normale, fysieke behoeftes. We deden, buiten de sex, niets samen alleen voor het maken van de afspraak hadden we contact. En na de sex soms een kopje koffie maar dat was het dan ook. Is fwb ideaal: nee! Zolang je er beiden plezier aan beleefd, er geen sprake is van dwang, misbruik of welke andere vorm van onheuse bejegening kan het voor de time be-ing een welkome afleiding zijn. Ik heb er in ieder geval van genoten!
 • Jose 24-01-2022 08:53
  Waarom zoek je het niet op een constructievere manier? Ik krijg niet bepaald het idee dat hier veel vraag naar is. Hopelijk vind je wat je zoekt!
 • Limburg04 24-01-2022 16:03
  Er is geen constructieve manier, en ja, je hebt gelijk er is, althans voor de buitenwereld, niet veel vraag 3,5 jaar heb ik een FWB relatie gehad, wat zowel mij als de vrouw in kwestie goed is bevallen. Ik was gescheiden, zij was even relatie-moe maar beiden hadden we wel onze, normale, fysieke behoeftes. We deden, buiten het fysieke gerelateerde samenzijn, niets samen alleen voor het maken van de afspraak hadden we contact. En na de afspraak soms een kopje koffie maar dat was het dan ook. Is een fwb ideaal: nee! Zolang je er beiden plezier aan beleefd, duidelijke afspraken zijn, geen sprake is van dwang, misbruik of welke andere vorm van onheuse bejegening kan het voor de time be-ing een welkome afleiding zijn. Ben niet op zoek naar wisselende contacten. Er hoeft maar 1 iemand te zijn die er hetzelfde over denkt als ik.