Frustratie

Mijn partner heeft een ex vriendin. Zij woont samen met haar vriend. Mijn vriend en ik wonen samen. Toen het over ging tussen mijn partner en zijn ex vriendin wilde zij dit eigenlijk niet. Ze heeft veel verdriet gehad. Tot 2 weken voordat ze iemand anders leerde kennen, wilde ze mijn vriend terug. Toen leerde ze iemand kennen en vrijwel meteen ging ze met hem samenwonen. Inmiddels woon ik en mijn partner ook samen. Vanaf dat moment stuurt ze wederom, net zoals eerder, vreemde berichten. Dat mijn vriend haar vergeten is en dat zij een plek in zijn hart/leven verdient. Ze stuurt ook dat ze meer contact wil ect en dat zij hem niet helemaal uit haar leven wil. En ze stuurt ook boze berichten als mijn partner een tijdje geen contact met haar heeft gehad. Mijn vriend reageert er rustig op. Ik bemoei me er weinig mee maar merk dat ik het irritant begin te vinden. Ze is duidelijk nog niet over hem heen. Dat is opzich niet zo punt. Daar kan ze niet veel aan doen. Echter, ze houdt haar vriend best wel voor de gek. Ik vind persoonlijk dat je niet met andermans gevoel mag spelen als je zelf nog in de war bent. Steeds als ik hem zie (haar vriend) dan ligt het op het puntje van min tong hem te vertellen wat zij nog wil van mijn partner. Hij weet overduidelijk van niets.. Mijn partner en ik zijn nu 3,5 jaar samen en tussendoor heeft ze vaker dit soort dingen gestuurd maar de laatste tijd is het wel heel erg. Ook toen mijn vriend en ik een half jaartje samen waren zocht ze heel veel contact. Terwijl ze al met een ander was. Ze zei dan; vsn mij hoeft het zo niet! Je moet meer interesse in mij tonen. Alsof ze nog de vriendin van mijn partner was? Dit terwijl zij zelf al heel lang een andere relatie heeft. Irriteer me aan haar en met name dat zij haar vriend zo voor de gek houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Gerard 12-01-2019 08:42
  Zij kan niet bepalen...niet meer althans. Ze eist dingen die je niet kan afdwingen. Mag ik vragen hoe de verstandhouding verder tussen hun is? Jij schrijft dat als ze tijd geen contact hebben zij boos wordt. Hoe vaak hebben ze dan wel contact of zien ze elkaar?En wat doet het met jou?
 • miami 12-01-2019 15:12
  ze is duidelijk nog niet over hem heen. Je mag best van je vriend verlangen dat hij haar blokkeert. Probeer het tegen hem te zeggen op zo'n manier dat hij het ook doorkrijgt dat het niet normaal is wat ze doet. Haar gedrag kan echt niet, ook niet voor haar nieuwe vriend. Succes ermee
 • Anja 12-01-2019 16:21
  Gerard; bedankt voor de reactie. Ze hebben contact als er feestjes zijn van gezamenlijke vrienden. Soms hebben ze via de app wel eens contact maar dat is met name vanuit haar kant. Mijn vriend vergeet dan wel eens te reageren en dan wordt ze dus boos. Wat het mij doet, hun contact? Niet erg veel, omdat ik weet dat mijn vriend gewoon een lieverd is die haar geen pijn wil doen. Echter hij vergeet haar meestal, dus ik weet dat er niets speelt. Als het contact gewoon op vriendschappelijke wijze was, was het anders. De berichten die ze stuurt zijn alleen meestal gebaseerd op liefde en dat stoort me wel. Dat begrijpt mijn partner. Als ze dat soort dingen stuurt vraagt hij vaak; wat moet ik hier mee? En dan geef ik hem nog advies ook. Misschien moet ik daarover een keer zeggen dat hij haar maar moet blokken als ze dit soort dingen blijft sturen. Miami: bedankt voor je reactie! Goede tip van het blokkeren, als mijn vriend weer om advies vraagt, zal ik dat eens aangeven. Haar gedrag kan inderdaad niet. Mogelijk moeten ze daar een keer over in gesprek mijn partner en zijn ex. Uitspreken wat verwachtingen zijn vanuit haar, waarin mijn partner dan zelf aangeeft waar hij in mee kan gaan en waarin niet. Hij reageert nu meestal rustig, maar dit is met name omdat ik zeg dat hij dat moet doen. Ik vind haar gedrag irritant en in dat opzicht zet ik mijzelf wel eens opzij voor zijn ex. Dan zeg ik reageer maar rustig. Terwijl ik misschien best wel mag zeggen dat hij het af moet kappen.
 • Gerard 14-01-2019 10:00
  Afkappen Anja..
 • Gerard 14-01-2019 10:01
  Die ex afkappen bedoel ik