Geen vrienden? Dan

Hi allemaal,

Ik wil het gewoon even van me afschrijven en hopelijk herkennen meer mensen zich hier in. Of ben ik het in ieder geval kwijt!
Hoe ouder ik word hoe meer ik het merk, ik heb geen vrienden. Als in, is er iets echt te doen zoals oud op en nieuw gaat iedereen met vrienden wat doen weet ik niet waar ik aan moet kloppen. Het gekke is, ik heb wel paar (goede) vriendinnen maar die hebben zo’n ander leven met ook daar echte vrienden. Ik ben zelfs getrouwd en twee kinderen maar ook dat maakt geen verschil.. mijn man is eigenlijk hetzelfde. Ik weet niet wat we fout doen eigenlijk, ik probeer het echt. Nieuwe vriendschappen sluiten maar het lijkt alsof iedereen al genoeg mensen om zich heen hebben en wij daar niet bij passen.

Soms voel ik me zo eenzaam en wil ik ook leuke dingen met vrienden en ook dingen kunnen plannen met bijv een feestdag.

Ik denk dat ik het moet accepteren maar heb soms zo’n eenzame periodes ..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • miami 28-04-2021 14:49
    nee sorry, herken ik niet. Toen ik 29 was ontmoette ik juist nieuwe mensen(mede door gezin)en ja daar zijn wel goede vriendschappen uitgekomen. En nu op mijn 55e weet ik gewoon wie mijn echte vrienden zijn. Misschien ben je té wanhopig, misschien dring je je teveel op en dat kan wel eens mensen afschrikken. Weet je, als je niet zoekt komt het vanzelf. Blijf jezelf en denk wel, je hoeft echt geen tig vrienden te hebben, een paar goede is veel beter.
  • Beverly 29-04-2021 11:41
    Klinkt een beetje vreemd, maar misschien zoek je je vriendschappen teveel in dezelfde kringen. Mensen die, net als jullie, rond de dertig zijn en (kleine) kinderen hebben. Niet verbazend, want daarmee heb je alvast wat gemeen. Maar diezelfde mensen hebben, zoals je al hebt gemerkt hebt, vaak hele volle levens en genoeg contacten. Dus mijn advies zou zijn om je blik ook eens te durven richten op mensen die niet in een vergelijkbare levensfase zitten. Die ene alleenstaande collega zit misschien wel om een praatje verlegen. En bejaardenhuizen zitten vol met mensen die zelden bezoek krijgen. Je kunt ook een hobby buitenshuis nemen, of vrijwilligerswerk gaan doen in de buurt. Nu is het even wat moeilijker uiteraard, maar als deze situatie over is, zijn er mogelijkheden genoeg. Ik wens jullie alle goeds, met een heleboel goede mensen om je heen.