Geluk: niet te vroeg en niet te laat (levensles één op één gesprek)

Een forum over ”niet te vroeg en niet te laat”
Ik weet hoe slim hoe wijs jij bent. Enige wat ik wil van jou is, als je wat doet. Met één la werken. Dus één la open andere la dicht. Één la dicht en daarna de volgende la open. Als je te veel la’s open maakt. Want wij zijn in ons hoofd, heel slim. Dus ook heel druk. Als wij te veel laden open trekken. Kunnen we sommige la’s die we open trekken, moeilijk dicht doen. Dus om het niet dicht te hoeven doen.
Je zit in een diepe zwarte gat. Deze zal een helder licht volle lucht worden. Met een zon er in. En de zon dat ben jezelf. Je moet alleen maar naar jezelf kijken. Naar je wijsheid, slimme zelf kijken. De kind die iedereen in zich heeft. Die moet gelukkig worden. En onszelf en de kind in de andere mensen moeten gelukkig gemaakt worden. Want dat kind zal altijd met ons samen zijn. Iedereen heeft een kind in zich. Maar de kind in ons kan niet elke dag blij zijn.
Maar die kan ook niet elke dag droevig zijn of boos zijn. De kind in ons die we nog hebben moeten we steeds gelukkig maken. Met dingen wat zij wilt. Met dingen wat zij kan. En als bijvoorbeeld de kind heel blij zou zijn als je werk hebt. Als je met iemand in gesprek kan komen over je werk. Als je bijvoorbeeld zegt ”Oh, wat heb jij vandaag gedaan met werk”. En jij zegt ”Ja, ik heb dit en dat gedaan”. ”Ja, was gezellig”. Wat je bijvoorbeeld heel leuk vind.
Dus dan betekent het dat jij een werk nodig hebt. Maar ook dat moet niet gehaast gebeuren. Niet te vroeg en niet te laat. Dan kan je langdurig en goed werken.
En ik weet zeker dat alles wat jou dwars zit. Dat dat allemaal goed komt. Je bent heel belangrijk. Iedereen heeft je nodig. En iedereen heeft de kind die in jou zit nodig. De kind die iedereen heeft in zich. In de hart. Die kind heb ik heel erg nodig. Die kind kan jou en mij heel erg blij maken.
(nog niet gecontroleerd op schrijftaal)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • miriam 07-08-2018 00:20
    hét kind.
  • Kwebbeltje 13-08-2018 23:05
    Wat leest zich dit moeilijk zeg snap er echt niks van . Ik heb dan wel dyslexie dus misschien dat het daar aan ligt.
  • miami 14-08-2018 05:04
    nee hoor Kwebbeltje, heeft niets met dyslexie te maken dat je het niet begrijpt, het is gewoon een vreemde tekst. Veel taalfouten ook.