Gemeen of niet?

Hoi, ik ben Inge en ik ben bang dat ik iets heel gemeens heb gedaan. Het zit zo.l:
Acht jaar geleden raakte ik op kantoor bevriend met K. We dachten over best veel dingen hetzelfde en we vertrouwden elkaar volkomen. Toen ik na drie jaar om persoonlijke redenen van baan wisselde, bleven we bevriend en dat zijn we nog steeds. Inmiddels heeft K. promotie gemaakt en is ze hoofd van het team waar we vroeger samen werkte.
Tijdens een andere baan kwam ik collega B. tegen. En ik ben nog netjes als ik zeg dat hij en ik niet echt goeie maatjes waren. Ik vond het een luidruchtige, irritante betweter, al was hij wel slim en goed in zijn vak.
Probleem is nu dat B. heeft gesolliciteerd op een functie in het team van K. Zij vroeg me dus of ik B. kende en toen ik dat bevestigde, vroeg ze wat ik van hem dacht.
En dat is lastig. Ik heb niet zoveel hekel aan hem dat ik hem de kans op een baan wil ontnemen, maar tegelijkertijd weet ik zeker dat hij en K. absoluut niet samen zullen gaan. Hun karakters gaan botsen en dat zal er niet al te zachtzinnig aan toe gaan.
Dus dat heb ik haar gezegd. Dat B. zijn vak verstaat, maar dat ik niet denk dat hun persoonlijkheden bij elkaar passen.

Nu twijfel ik. Heb ik er goed aan gedaan door dit te zeggen, of heb ik iets vals gedaan door B. zo af te schilderen? Graag jullie opinie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Gember 02-04-2024 18:35
    Ik vind dat je het heel netjes hebt aangepakt. Je hebt in het belang van K. gehandeld, zonder B. zwarter te maken dan nodig is. K. wil ook weten wat ze in huis haalt.