Gevleid of ongerust

Dag mensen,

Wat vinden jullie van het volgende:
Een paar dagen geleden gaf ik een feestje. Een goede vriend was erbij, met één van zijn zonen. Ik ken deze vriend al een tijdje en mag hem graag. Maar het zal niet iets anders worden dan vriendschap, al was het maar omdat hij sinds een jaar of zo een vriendin heeft.

De zoon (jaartje of tien) begon me uit te horen over mijn leven. Niet echt brutaal, meer nieuwgierig. Zo kwam de vraag of ik kinderen had of wilde. Ik antwoordde dat ik geen vriend had, dus ook geen vader voor die denkbeeldige kinderen. Waarop het joch ongegeneerd zijn vader als kandidaat naar voren schuift!

Zowel hij als ik hebben voorzichtig het gesprek weer in veilige banen geleid, maar ik voelde me best een beetje ongemakkelijk.

Toen ze vertrokken en zijn vader nog even naar het toilet ging, kreeg ik een afscheidsknuffel van de jongen en zei hij, volkomen eerlijk dat ik “veel leuker was dan papa’s vriendin”.

Kijk, leuk natuurlijk aan de ene kant, maar vervelend aan de andere. Blijkbaar kan deze jongen dus niet goed overweg met de vriendin van zijn vader. Ik vind dat best triest, maar wat moet ik hiermee? Moet ik het “compliment” nemen voor wat het is, of moet ik toch de vader hier iets over vertellen? Het zou zonde zijn als mijn goede vriend, die ik echt zijn relatie wel gun, straks moet kiezen tussen vriendin en kind.

Wat zouden jullie doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • miami 25-06-2019 04:54
    Hoi Eagle, kan ook zijn dat die jongen een grapje maakte. Zeg er maar niets over, is toch het beste. Ik weet niet of je hem vaak ziet maar dan kan je het even aankijken hoe die vriendin en die jongen met elkaar omgaan. En eerlijk is eerlijk, een nieuwe partner, daar hebben de meeste kinderen toch wel moeite mee
  • Tina 30-06-2019 19:17
    Blijkbaar mag het joch jou erg graag Eagle . Ook hij heeft zijn dromen . Maar toch zou ik het laten voor wat het is . Een heel lief compliment van een tienjarige . Indien je er met zijn papa zou over praten kan dat het vertrouwen dat hij heeft in jou schaden . Als hij het erin de toekomst nog over heeft kan je hem op een eenvoudige manier op wijzen dat het zó niet werkt onder volwassenen . Dat hij jou leuker vindt dan de vriendin van zijn vader , wil nog niet zeggen dat zij niet lief voor hem is . Laat het gewoon zo .
  • Eagle 02-07-2019 17:49
    Bedankt voor jullie reacties. Ik zal het er inderdaad maar bij laten. Kan me niet voorstellen dat de partner van mijn goede vriend nou zo'n kenau is, dus je zult wel gelijk hebben, Miami. Ik hou me hier lekker buiten, tenzij blijkt dat er echt iets niet aan de haak is, maar dat lijkt lijkt me sterk. Het was alleen een beetje gênant. Komen we vast wel weer overheen. Zó vaak zien we elkaar nou ook weer niet.