Gevlucht uit eigen huis

Ik hev een demete agressieveman en ben uit gevlucht omdat hij mij ook mishandeld nu word ik van crisishuis naar oovang etc gestuurd maar om dat ik terminasl ben gast dit langer ik wil weer terug naar mijn eigen huis daatpr zit mijn man nu lekker warm en omringd net alke zorg en ik met mijn ballast ga van het ene kind naar het andere waar us hier het recht bedoelende mijn man is een gevaar voor zichzelf en last overal gas aan etc hij moet naar een verzorgingshuis daar hoort hij ik ga hier aan kapot waar is mijn hulp?ikga hier kapot aan je kan een oude dame die doodziek is niet zo laten dwalen ik mag ook naar een blijf van mijnmlijfhuismmaar eerlijk daarchoor ik toch niet
Mvg lucienne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Wijsneus 15-02-2023 15:39
    Je maakt erg veel fouten maar als ik het goed begrijp is je man dementerend en agressief. Ik heb dat meegemaakt met mijn ouders, mijn moeder werd al jong dement. Wat jij vertelt kan ik heel moeilijk geloven het spijt me verschrikkelijk.. Hulpverleners zouden jou nooit naar een blijf van mijn lijf huis sturen, wel je man naar dagbesteding als er geen plek is in een verpleegtehuis als hij op een wachtlijst staat. Laat dit berichtje eens aan je huisarts lezen, ik neem aan dat hij weet wat er speelt bij jou thuis. Het komt koud over als ik het zo teruglees, zo bedoel ik het absoluut niet! Ik zou alleen graag willen dat er goede hulp komt voor jou en je man. Je huisarts is het eerste aanspreekpunt, vertel gewoon dat je het niet langer volhoudt. Ik weet ook dat dementerende mensen ontzettend agressief en beresterk kunnen zijn, mijn moeder kon zo hard knijpen dat ik echt niet los kwam en bloeduitstortingen had de volgende dag. Ze pakte mijn arm vast als ik haar in haar jas hielp bijvoorbeeld.. vreselijk naar allemaal en verdrietig, dring aan op hulp, of eigenlijk meer hulp. Je bent zelf ook aan het eind van je Latijn denk ik.. sterkte, wat is Alzheimer toch een rotziekte!
  • Jeannie 15-02-2023 23:16
    Eens met Wijsneus. Blijf aandringen bij je huisarts. Je hebt het over kinderen. Ik neem even aan dat dat jullie kinderen zijn. Laat hen eens kijken of zij je man wilsonbekwaam kunnen laten verklaren. Dat maakt de stap om hem te laten opnemen weer een stuk makkelijker. Omdat je schrijft dat je zelf terminaal bent (dat spijt me trouwens erg voor je), lijkt het me beter als je kinderen dit regelen. Ook zou je aan je huisarts kunnen vragen of je niet tijdelijk naar een zogenaamd zorghotel kunt. Die worden voor een deel vergoed door de ziektekostenverzekering en daar kun je, met alle zorg die je zelf nodig hebt, in ieder geval een beetje bijkomen. Ik hoop dat je iets hebt aan mijn tips en dat er wat rust komt in je leven én dat van je man, die tenslotte ook niet voor deze slopende ziekte heeft gekozen. Veel liefs en sterkte.