Gevoel dat ik nooit tijd heb voor mijzelf

Natuurlijk kies je er zelf voor bepaalde dingen zoals kinderen, dieren een tuin. Je weet dat het leuk is maar ook tijd vergt. Ik doe het met liefde en ik wil ook geen zeur zijn maar ik hoop wel antwoorden van andere lezers te krijgen (tips) zodat ik ook eens gewoon eens lekker met mijn gezin dag weg kan of eens door de weeks lekker kan koffie drinken bij een vriendin zonder dan thuis te kom in een bende. Ik ben dan denk ik een dikke chaoot maar ik kom echt niet tot mijzelf toe.
Dit is zo ongeveer mijn schema:

5:30 opstaan en klaar maken
6:00 fruit bakken klaar maken kinderen/schooltassen
6:15 beesten eten geven
6:30 Wandelen met de hond
7:00 ontbijt klaar maken kinderen
7:15 kinderen wekken (zij gaan ontbijten, ik pak de vaatwasser uit en doe de spul van ontbijt erin, fruit opruimen, tafel afruimen)
7:45 kinderen aankleden etc
8:00 naar school (gaan naar verschillende scholen, helaas)
9.00 thuis (bedden opmaken, slaapkamers opruimen, wasgoed verzamelen, wasmachine aan l, wasgoed vorige dag opruimen)
9.45 hond uit laten
10.00 boodschappen doen of hier kastjes schoonmaken of afstoffen of andere klusjes zoals ramen wassen of bedden schoonmaken, tuin doen etc.
11.15 tafel dekken voor broodje
11.30 kinderen ophalen
Broodje eten en kids naar school brengen
13.30 tafel afruimen en vaatwasmachine aan
13.45 was uit de wasmachine en ophangen
14.15 Hond wandelen
14.45 kinderen ophalen

Dan is het spelen, sportclub, zwemles en koken en tafel dekken en afruimen, vaatwasser uitpakken en weer inpakken, kinderen wassen en aankleden en naar bed doen, wasgoed opvouwen, kleren klaar leggen volgende dag, administratie, huis stofzuigen en zo allerlei dingen doen etc.
22.30 klaar en ben ik bekaf
Douchen etc. 23.00 naar bed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • miami 20-09-2020 05:54
  ik weet niet hoe oud de kinderen zijn maar waarom kunnen ze niet zelf hun tassen inpakken? En zelf iets voor school klaarmaken? Bang dat ze iets vergeten? Daar leren ze van. Ze kunnen ook wel eens een keertje de vaatwasser in- en uitruimen. Ook de hond uitlaten kunnen ze ook. Wasgoed verzamelen? Doe normaal zeg. Laat het hun zelf in de wasmand gooien? En als dat niet gebeurt? Dan worden die kleren gewoon niet gewassen(dit is ook voor je man van toepassing mocht hij er zijn). En zo zijn er nog meer dingen. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen, heb ik ook met mijn kinderen gedaan, heb nooit rondslingerende wasgoed gezien. Je pakt toch ook niet hun sporttassen in en ruimt ze op? Nee toch? Kunnen ze ook zelf doen. En laat hun ook eens de hond uitlaten. Kortom, je moet niet alles alleen doen, heel simpel eigenlijk
 • Drukkie 20-09-2020 08:58
  Ik laat ze wel dingen doen maar ik vind ze te jong om alleen over straat te laten gaan omdat hier hard wordt gereden (jongste is net 4 jaar, middelste wordt vrjdag 5 jaar, oudste is nog niet zo lang 6 jaar). Oudste pakt alleen al de sporttas in, kleed zichzelf aan, was zich zelf en droogt zich zelf af maar tanden poetsen doe ik nog na. Middelste heeft al meer hulp nodig. Jongste moet ik echt nog helpen en ook voor kleutergym moet ik.de tas controleren. Laatst lag in de tas laarsjes i.p.v gymschoenen.
 • jantien 21-09-2020 12:41
  Nou dat zal voorlopig ook zo blijven. Toen je besloot moeder te worden, hoe had jij je daar op voorbereid? Als je moeder word, dan weet je dat de komende jaren je leven zo zal gaan verlopen. Ik denk dat als je ouders spreekt op het schoolplein, dat het ongeveer zo hetzelfde gaat. Wanneer je kids heb, betekend dat dat je nog maar weinig tijd heb voor jezelf alleen, of iets te kunnen doen met een vriendin. Wat veel ouders doen is een weekschema maken. En het echt moeten plannen als ze iets willen gaan doen met een vriendin. En zoals miami al zegt, de kinderen kunnen ook best wat doen. Nee misschien niet over straat lopen, maar kleine simpele huishoudelijke taken, zoals mee helpen de vaatwasser inruimen. Na het eten hun bordje en andere dingen in de vaatwasser te doen. kinderen zelf leren broodje te smeren. Zelf aankleden. Is ook gelijk goed voor hun zelfvertrouwen dat ze leren zelf iets te doen, een kleine verantwoordelijkheid. Als jij alles maar voor ze opruimt en doet, dan worden ze erg makkelijk en dat helpt niet voor hun latere volwassenere leven.
 • Carmen 21-09-2020 13:00
  ik geloofde het verhaal totdat ik de leeftijden van de kinderen zag.
 • Karin 21-09-2020 14:50
  Inderdaad een druk schema en ik vind je allesbehalve een chaoot! Juist heel strak geregeld allemaal. Wat ik mis in je verhaal is of je alleen bent of dat de vader van de kinderen er ook is. Hij zou ook wel wat karweitjes voor zijn rekening kunnen nemen. Kunnen de kinderen niet af en toe op school overblijven zodat je iets leuks kunt gaan doen voor jezelf? Met 3 kleintjes die kort op elkaar geboren zijn heb je idd een paar tropenjaren.. Zulke kleintjes kun je niet met de hond op pad sturen, dat zou ik ook niet doen maar af en toe de boel de boel laten resulteert vast niet meteen in een vervuild huis ;) Af en toe een oppas regelen een mogelijkheid zodat je een avondje wegkan, iets leuks plannen in het weekend of als je man een vrije dag neemt: de bedden en de was laten voor wat het is en er even samen uit. Lunchen buiten de deur (kijk of je ergens kan eten waar de hond mee mag, ik heb ook een hond en vaak is dat geen enkel probleem) of laat hem een paar uurtjes thuis. Dat kan best! De was in de wasmand gooien kunnen ze ook best leren, en ik snap je wel met inpakken van tassen e.d., mijn zoon had daar ook hulp bij nodig op die leeftijd. Al is het maar controleren of alles in de tassen zit. En bedenk: ze worden groter, ik weet niet wat je voor andere dieren hebt maar de dieren voeren is mss ook een klusje dat ze kunnen doen? Je man kan ook was opvouwen/ophangen, administratie doen of stofzuigen, dweilen, bedden verschonen. Dan moet het toch lukken om wat tijd voor jezelf in te plannen al zal het niet veel zijn. Maar af en toe iets leuks doen als ze op school zijn zou toch moeten lukken! Sterkte, en bedenk dat het geen ramp is als de bedden een keer niet opgemaakt zijn; je moet ook aan jezelf denken alleen maar huishouden en voor de kinderen zorgen is gewoon NIET leuk.. dat snap ik best!
 • NoKids 22-09-2020 16:29
  Tja, kinderen he.... Daarom heb ik ze niet en geloof mij als ik je vertel hoe heerlijk dat is! Veel plezier ermee verder.
 • Karin 23-09-2020 01:12
  '@Nokids: je kán ook gewoon je mond houden als je ergens 0,0 verstand van hebt. Of sws niet erg veel verstand.. Je gedram over geen kinderen willen dringt zelfs door tot mensen die over hun kinderen praten. Zoek een psych en vertel dat je dwangmatig aan de wereld wil laten weten hoezeer je geen kinderen wil. Dat er meer achter zit (ws diep verdriet omdat je ze niet hebt) is duidelijk; hoef je geen psych voor te zijn. Jij leest ws een bevestiging: kijk, het is niet alleen rozengeur en maneschijn. Is er iemand op de wereld die van jou houdt? Vraag je eens af waarom niet....
 • Karin 23-09-2020 10:44
  Nokids, nu weet ik het zeker. Heb met je te doen... sterkte hoor!
 • Loes 23-09-2020 10:45
  Nou.nou Karin en Nokids.... Nokids ik begrijp Drukkie wel. Ik zelf heb ook kinderen en dat is soms best zwaar maar je krijgt er ook zoveel moois voor terug. Ik denk gewoon dat jij niet weet wat je mist en hoe het is als je kinderen hebt omdat jij ze niet hebt dus ik begrijp Karin haar reactie eigenlijk wel. Ruzie hier op de forum is niet leuk.
 • miami 24-09-2020 14:52
  hoi Drukkie, je had de leeftijden van je kinderen niet bij vermeld dus vandaar dat ik voorstelde dat ze de hond kunnen uitlaten. Maar wat is het aandeel van je man(even er vanuit gaan dat hij er is)in het geheel? Kan hij 's avonds de hond niet uitlaten? Of is hij te m oe? Nou jij dus ook en wat je doet is ook werk. Dat er laarsjes in de gymtas van je jongste, heb je het ook laten zien? Zo leren ze het wel. De slaapkamers kunnen ze ook zelf opruimen dus kleren in de wasmand doen, hun speelgoed opruimen bijv. En als ze dat niet doen, jammer dan, lekker laten staan. De tafel kunnen ze ook opruimen, de oudste kan alles in de vaatwasser leggen, de andere 2 kunnen de spullen naar de keuken brengen. Scheelt echt een hoop, ook tussen de middag. Je doet toch niet elke dag de boodschappen? Gelijk voor een week in huis halen. Kortom goed plannen en denk aan jezelf. En, je man niet te vergeten als hij er is