Gevoelens voor een ander?

Hallo,

Ik ben 7 jaar samen met mijn partner samen met 2 kinderen. Voordat wij iets kregen vond ik ook iemand anders leuk, hun kennen elkaar ook, maar dit is niks geworden (mijn huidiger partner toonde meer initiatief en emoties dus besloot ik voor hem te gaan) had het misschien niet zo leuk afgehandeld met de ander(heb eigenlijk niks gezegd, hij heeft het waarschijnlijk via via gehoord) nu heb ik vooral het laatste jaar dat ik veel aan de ander denk en heb mijzelf betrapt dat er ergens toch nog gevoelens zijn na al die jaren grotendeels ook omdat mijn huidige relatie nogal op een laag pitje zit. Ik denk zo erg aan die ander dat ik hem via social media heb benaderd. Kreeg al snel de indruk dat hij dacht wat moet jij dan na al die jaren, en maar gewoon uit beleefdheid reageerde wat ik volkomen begrijp. Maar ik word zo gek van mijn gedachten en schuldgevoelens. Ik zal er verder niets mee doen maar ik moest het gewoon van me aftypen want kan het er met niemand anders over praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Karin 30-06-2021 14:02
  Wat komt het toch vaak voor dat mensen die even in een minder gelukkige periode op social media contact gaan zoeken met een jeugdliefde (die daar vaak helemaal niet op zit te wachten zoals je al merkt). Ik snap dat je terugverlangt naar jong en verliefd zijn, nog geen grote zorgen aan je hoofd destijds tenminste, zo komt het op mij over. Die tijd is voorbij, steek je energie liever in de man waar je nu een gezin mee hebt, denk aan je kinderen en laat goed tot je doordringen dat de man die je destijds niet zo netjes afgepoeierd hebt vást niet op berichtjes van jou zit te wachten. Laat hij ook blijken toch? En dan nog, wat wil je van hem, een buitenechtelijke relatie? Niet doen, nogmaals: steek je energie in leuke dingen doen met je man, praat met elkaar en probeer weer in een positieve spiraal omhoog te komen. Twee kinderen en 7 jaar huwelijk gooi je niet op de schroothoop als het even wat minder gaat zoals bij zoveel stellen, corona speelt daar zeker ook een rol in. Wees wijs, verwijder die vriend van vroeger of spreek hem niet meer aan en ga het gesprek aan met je man. Vraag hoe hij over de situatie denkt en bedenk manieren om het weer wat leuker te maken. Succes ik hoop dat je eruit komt met je man, bedenk waarom je ooit voor hem koos en niet voor die ander... kies wéér voor de man die nu de vader van je kinderen is.
 • miami 30-06-2021 14:18
  je omschrijft het heel goed, je eigen relatie loopt even niet lekker(wat is dat precies en je weet het, relaties hebben ook mindere tijden) en je denkt veel aan die ander die je nu aan het idealiseren bent. Ik zou zeggen, stop ermee, neem geen contact meer met hem op(hij zit er duidelijk ook niet op te wachten)en steek je energie in je eigen relatie, da tis veel belangrijker dan wat er in je hoofd rondgaat
 • Real Karin 03-07-2021 00:48
  Wat doen jullie op deze site? Wanneer jullie ieder zijn verhaal/ levensgebeurtinessen gaan afkraken? Commisie " het leven gaat zoals Karin en Miami het willen"
 • Simone 26-08-2021 11:13
  Je bent nu nog relatief jong. Neem tijd voor jezelf en laat je niet adviseren door anderen. Luister naar je gevoel (stel de vraag: "wat wil ik nou het liefst" en wat achter ja maar kortom wat na je eerste antwoord komt daar moet je niet naar luisteren). Jij kent jezelf het beste en niks met je gevoelens doen is ook niet goed. Misschien werken aan je huidige relatie?