Heb ik het mis?

Ik heb al 3 jaar een relatie met mijn vriend en het is altijd goed gegaan. De afgelopen maand merkte ik echter dat hij afstandelijker werd en zag ik de hele tijd de naam van een meisje oppoppen op zijn telefoon (dat hij een bericht van haar kreeg). Hij hield zijn telefoon de hele tijd bij zich en swipede haar snel weg als ik in de buurt was, terwijl hij normaal nooit een probleem van maakte als ik op zijn telefoon zat om een spelletje te spelen ofzo. Ik vroeg hiernaar en hij zei dat er niets was. Vervolgens vroeg ik of ik dan hun chat mocht zien, omdat ik door dat afstandelijke gedrag en dat geheime gedoe toch argwanend was. Kom ik er achter dat ze de afgelopen maand elke dag met elkaar appte, maar ook gwn tot diep in de nacht (3 uur snachts) en uren lang achter elkaar. Dit terwijl hij tegen mij zei dat hij gewoon ging slapen en mij weltrusten stuurde, om vervolgens dezelfde minuut het andere meisje te appen om de rest van de avond mee te praten.
Ik confronteerde hem hiermee dat ik het nier erg gepast vind om zo lang en intiem contact te hebben met een ander meisje. Hij bekende te twijfelen aan onze relatie en dat het dan inderdaad niet slim is om met iemand anders zo contact te zoeken. Om na 3 jaar te horen dat hij twijfelt is natuurlijk al niet fijn om te horen, maar om dan vervolgens ook te horen te krijgen dat hij dan inderdaad dat meisje appte om te kijken of het gras aan de overkant groener is brak mijn hard. Ik ben hier heel erg verdrietig over geworden en wilde dat hij stopt met het meisje zien. Echter beweert hij nu dat het alleen vriendschappelijk is en dat ik zijn vriendschap wil doorbreken en dat ik me niet zo moet aanstellen.
Ik voel me er gewoon niet fijn bij dat hij contact blijft houden met dit meisje omdat het me zoveel pijn heeft gedaan, maar voor hem is dat blijkbaar niet genoeg reden om contact te doorbreken. Dit terwijl hij de afgelopen 3 jaar al meerdere keren probleem heeft gemaakt als ik überhaupt alleen maar met een andere jongen een gesprek had en dan boos op mij werd als ik met een andere jongen praatte. Ik heb het altijd gerespecteerd en houd gewoon afstand van jongens vrienden en spreek niet met ze af omdat hij dat niet fijn vind. Dit is de eerste keer dat ik het andersom aan hem vraag, en hij word al boos als ik er überhaupt over begin.

Zie ik het verkeerd? Is het normaal voor hem om met zo iemand contact te behouden ookal vind ik het niet fijn (word er verdrietig van) door wat er gebeurd is? Overdrijf ik of zou hij juist met mijn gevoelens rekening moeten houden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Janette 22-12-2021 12:35
    Kort samen gevat; je vriend is een controle freak, oftewel een toxic persoon. Het klinkt ook als een narcistische trekje, maar wat weet ik hier nu van? Persoonlijke ervaring zal het zijn, denk ik! Weet wat je waard bent, zet er een punt achter. Ga weg bij hem, niet eens uitmaken. Want hij zal waarschijnlijk meer dingen zeggen (doen) om je zelfvertrouwen proberen weg te nemen. Hij heeft in die drie jaar tijd niet gecommuniceerd zoals het hoort in een relatie, maar is gelijk een andere vrouw gaan contacteren. Hij is geen relatie materiaal. Werk aan jezelf, kies jezelf, jij weet uiteindelijk wat het beste voor jou is. Laat je niet minder behandelen dan dat je waard bent.
  • Crisp 12-05-2022 13:21
    Ik voel met je mee en ik heb dit zelf ook meegemaakt. Het kan je vanbinnen helemaal verwoesten en haalt al je vertrouwen naar je partner weg. Ik zou weggaan maar das makkelijk praten;