Het is belachelijk!

Tweede kerstdag. Zit bij mijn vadee op de bank. Straks gaan we gezellig naar familie. Gisteren was ook een leuke dag. En ik heb de komende week vakantie, waarin ik ook nog wat leuke dingen gepland heb staan. Echt, ieder mens zou blij zijn in mijn situatie…maar ik kan niet wachten totdat ik weer naar kantoor kan. Want dan zie ik hem weer.
Ja, helaas, ik ben de zoveelste kneus die een onmogelijke verliefdheid voelt voor een collega. En het is belachelijk. Hij is jonger (niet heel veel jonger, maar toch) en uiteraard heeft hij een gezin. Het gaat nooit iets worden. Dat besef ik echt wel.
Mijn enige redding is dat hij van niks weet. Ik zorg er wel voor dat ik hem niet anders behandel/benader dan de andere collega’s. Dus gewoon vriendelijk en hulpvaardig, al heb ik als relatieve nieuweling zelf nog best veel hulp nodig.
Ik weet niet wat ik hiermee aan moet. Aan de ene kant sta ik wel op de vaste dagen dat hij op kantoor werkt, ’s morgens op met een grijns op mijn gezicht (andere dagen heb ik ook geen hekel aan naar kantoor gaan overigens), maar tegelijkertijd ben ik als de dood dat hij erachter komt en dat dan de fijne collegialiteit die we hebben opgebouwd, naar de gallemiezen is. Tussen hem en mij, maar ook tussen de andere collega’s en mij. Het zijn geen pestkoppen, maar toch…
Hoe kom ik hier vanaf? Voordat ik iets doms zeg of doe? Iemand een tip? Alles is welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Wijsneus 26-12-2022 15:49
    Dat heb ik ook wel eens meegemaakt, was een jaar of 20 en de collega wiens vrouw zwanger was flirtte subtiel met mij. Het was bij mij in één klap over toen het geboortekaartje van zijn zoon op de mat viel. Ik begreep opeens: hij is bezet en dat geflirt zie je vaker bij mannen wiens vrouw zwanger is. Ik denk dat ze dat doen omdat thuis alle aandacht naar hun vrouw uit gaat, zij is tenslotte zwanger.. Geniet van het verliefde gevoel en hou in je hoofd dat het nooit iets zal worden maar je mag hem best leuker dan leuk vinden; dromen is niet verboden. Ik droom er wel eens van om met een knappe rijke man liefst jonger dan ik haha langs de Caribische eilanden te zeilen. De kans dat het gaat gebeuren is bijzonder klein. Een vakantie naar Bonaire ligt meer voor de hand. Maar hey het kan geen kwaad om te dromen om even aan de realiteit te ontsnappen, toen ik zo verliefd was op die collega had ik het best moeilijk privé, woonde alleen en had eigenlijk heel erg behoefte aan iemand die mijn leven een stukje leuker zou maken, een arm om me heen enzovoorts enzovoorts. Grappig detail: jaren later werkte ik ergens anders en kwam hem weer tegen. Ik vond het nog steeds een aardige vriendelijke man maar heb een paar dagen lopen piekeren wat ik ooit in hem gezien had. Het gaat vanzelf weer over.. sterkte en een mooi nieuwjaar gewenst!
  • Tom 26-12-2022 22:45
    Ik heb geen antwoord. Maar ik weet dat we allemaal dingen doen die mischien niet handig zijn... Neem het zoals het komt.