Het zusje van de ex van mijn vriend..

Ik zit met een probleempje wat ik ontzettend vervelend vind, namelijk de relatie tussen het zusje van de ex van mijn vriend en mijn vriend…
Wij hebben nu anderhalf jaar een relatie, zijn samen wonend en super tevreden! De relatie met zijn ex is al zo’n 5 jaar geleden, zij woont ondertussen samen met een leuke jongen en we hebben soms contact met haar wat we allemaal prima vinden zo. Zij wonen wel aan de andere kant van het land. Haar zusje daarin tegen woont hier in de buurt.. In het begin speelden we vaak online games met de ex en het zusje en dat was wel gezellig. Toen wilde het zusje ook eens langskomen voor een spelletje en om mij te zien. Allemaal prima want zij is wel aardig.

Maar nu sinds een paar maanden loopt het een beetje uit de hand… Mijn vriend ziet haar namelijk een beetje als zijn eigen zusje omdat hij haar al lang kent en ze mentaal een beetje een achterstand heeft (zij is 18, maar lijkt eerder 12).
En dat is geen enkel probleem, maar hij vind alles goed wat zij doet, en ik ben daar de dupe van!

In het begin vroegen wij haar wel eens te komen eten, of namen haar eens mee wanneer wij ergens heen gingen. maar nu nodigt zij zichzelf uit. Ze blijft ondertussen 2x per week eten en blijft dan zolang als zij dat wilt. Daarnaast vraagt ze vaak of we haar een lift kunnen geven want haar ouders werken en ze heeft geen auto (al is het ov hier prima). Wat ik hier vervelend aan vind is dat ik hier vaak voor opdraai. Ik ben degene die kookt en de boodschappen doet en betaald, waar zij van profiteert. Ik help haar met school, sollicitaties, de toekomst, van alles! Daarnaast ben ik degene die haar overal heen rijdt in de auto van mijn vriend omdat hij vindt dat ik net een zus voor haar ben omdat haar eigen zus zo ver weg is en beide ouders werken dus haar niet kunnen helpen.

Ik heb het al eens met mijn vriend over gehad om misschien wat meer afstand van haar te nemen, vaker nee te zeggen wanneer ze iets wilt want het wordt alleen maar erger, nu wilt ze zelfs bij ons op de sport komen wanneer de corona over is! En ik vind dat gewoon heel vervelend! Zo blijft er niks meer van ons, maar is alles wat ik doe voor het zusje van zijn ex. En daar stoor ik mij mateloos aan. Maar mijn vriend vind het wel prima hoe het nu gaat. Ten eerste omdat hij mij er vaak voor op laat draaien ook om haar bezig te houden, maar ze is erg kinderlijk en afwezig.
Ik vind het erg vervelend haar er meteen mee te confronteren omdat ze mentaal zo jong is. Maar ik vind het gewoon ontzettend vervelend!

hoe kan ik dit het beste overbrengen op haar en mijn vriend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Loes 14-02-2021 20:52
    Bespreken met je vriend en uitleggen dat jij hoopt dat hij jouw situatie ook snapt en hem hiervoor in overleg met jou een oplossing te vinden. Doet hij het niet dan doe jij mooi je eigen ding en ga je als ze komt eten bij een vriendin, ouders of eventueel naar een snackbar en laat hem zo er zelf voor opdraaien.