Gewone mensen, bijzondere verhalen

 • Home
 • forum
 • Hij wil geen kinderen meer en ik wel
overzicht

forum

Hij wil geen kinderen meer en ik wel

Ik ben verliefd op een man en hij is verliefd op mij. Onze wensen voor de toekomst zijn anders. Hij heeft al een kind en ik nog niet. Mijn wens is om ooit moeder te worden en hij wil geen kinderen meer. Hierdoor kunnen we niet samen verder. Het is moeilijk om iemand van wie je houdt los te laten. We willen vrienden blijven, alleen afspreken eindigt vaak in knuffelen/zoenen omdat we nog steeds superverliefd zijn. Ik sta niet open voor andere mannen. Vrienden hebben genoeg van mijn gezeur omdat ik al een jaar weet dat we hiermee moeten stoppen. Maar in de praktijk doen we dat niet. Vandaag was ik met een vriendin en ze zei dat ze er klaar mee is dat ik mezelf ongelukkig maak. Ze zei ook dat ik niet de jongste meer ben en als ik echt kinderen wil een geschikte vader moet gaan zoeken. Ik beschouw mezelf niet zo oud, maar haar boodschap was duidelijk. Dat ik moet stoppen met deze man. Dat heeft ze al vaker gezegd en ook andere vrienden. Toch is het heel moeilijk omdat ik van hem hou. hem in tranen gecontact en smeekte hem bijna om zijn kinderwens te heroverwegen. Hij antwoordde dat hij het niet helemaal wil uitsluiten, maar me ook niets kan beloven. Ik maak me een beetje zorgen dat hij dit alleen maar zegt zodat ik het niet helemaal af kap. Hij houdt ook van mij. Dus begrijp dat het voor hem ook moeilijk is. Nu lig ik hier in bed en ik denk dat ik misschien mijn kinderwens opzij moet zetten. Dan kunnen we samen zijn. Maar diep in mijn hart kan ik die wens niet opzij zetten. Een aantal jaar terug heb ik verschillende miskramen gehad en mijn relatie is daarop stuk gelopen. Mijn ex vond het jammer, maar was niet verdrietig zoals ik dat was en we lagen steeds minder op één lijn. Als ik er nu voor kies om kinderloos door het leven te gaan, vraag ik me af of ik verdriet zal voelen dat mijn 'scharrel' niet voelt en ik ben bang dat het kan breken en ik mezelf tekort zal doen.

Jeltje (33) op 04 jul 2021
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Karin
  (54)
  05/07/2021
  14:47

  Doe wat je hart je ingeeft, je weet immers nooit of je wel moeder zult worden. Dat heb je in je vorige relatie gemerkt, akelig dat je die miskramen hebt gehad.

  Wat me wel opvalt is dat je geen woord zegt over zijn kind, hoe oud, jongen meisje, hoe is de band tussen hem en zijn kind? Co-ouderschap of ziet hij zijn kind nauwelijks?
  Lijkt me wel belangrijk om te weten wat de reden is dat hij geen kind(eren) meer wil.

  En dan nog: stel dat je hem laat gaan voor een man met kinderwens en er komen geen kinderen. Nooit. Kinderen krijgen is zoals je weet niet vanzelfsprekend, hou dat in gedachten. Sterkte.


 • Beverly
  (43)
  08/07/2021
  18:58

  Ai, lastig. Als ik jou was, zou ik volledig voor mijn relatie gaan, maar ik heb makkelijk praten; voor mij zijn kinderen nooit een prioriteit geweest.
  Maar even een gek idee: Waarom zou het niet toch samen kunnen gaan? Wat ik bedoel is, dat jij een kind krijgt van een donor (anoniem of een vriend die je vertrouwt), deze baby zelf opvoedt als alleenstaande moeder én daarnaast deze man blijft zien? Dan heeft hij niet de verantwoordelijkheid van het vaderschap, maar kan hij je misschien wel advies en/of steun geven. En wie weer wordt hij straks toch dol op het kindje en heeft het alsnog een vaderfiguur.
  Ik weet het, het is verre van het ideale plaatje, maar je bent niet de eerste vrouw met een kinderwens die voor een dergelijke oplossing kiest en er zullen ook zal mensen/instanties zijn die je kunnen adviseren over de gevolgen op sociaal en/of economisch vlak.

  Enfin, wat je ook kiest, ik wens je alle goeds en ik hoop dat je keuze goed uitpakt voor je.


 • miami
  (55)
  18/07/2021
  08:04

  vreemd, je zegt hij wil geen kinderen meer. Maar als je erover blijft praten met de tranen erbij dan zegt hij dat hij het niet wil uitsluiten maar niets kan beloven. Wat wil hij nou? Dit is toch niet duidelijk naar jou toe? Het lijkt wel alsof hij merkt dat hij je kwijt raakt vanwege je kinderwens en dan deze ‘belofte’ geeft. Dit klopt in mijn ogen niet. Zou maar eens goed overwegen of je wel bij zo’n iemand wil en kan blijven. Stel dat hij het blijft zeggen en je nadert de 40 en dan komt hij met zijn ‘nee ik wil toch geen kind meer’. Wat dan? Wees verstandig, accepteer dat er geen kind komt of verlaat hem. Het is niet eerlijk naar jou toe