Hoe kom ik van de sociale verplichting ook af na de corona

Toen ik zo’n 9 jaar geleden hoog zwanger was van onze dochter Sanne besloten mijn man en ik te verhuizen naar de stad i.v.m meer faciliteiten.
Toevallig kwam ik maar op 10 minuten loopafstand te wonen van mijn tante en oom.
Als kind had ik al een zeer goed contact met ze. Alle feestdagen en vakanties vierden mijn ouders met ons samen met mijn tante en oom.
Hun twee kinderen waren als grote zus en broer voor mij. We woonden ook erg dicht bij elkaar.
Nu ik in de grote stad woonde waar ik verder niemand kende was het erg fijn dat mijn oom en tante zo betrokken waren bij de zwangerschap.
Ze kwamen regelmatig langs en toen de kleine werd geboren kwamen wij als gezin altijd op zondag een bakje koffie drinken. Paar jaar later werd onze zoon geboren maar onze standaard bezoekje naar hun op zondag ging gewoon door.
Ook de laatste jaren gaan wij in de zomervakantie met z’n allen op vakantie samen met mijn ouders en met hun zoon(mijn neef) en zijn vrouw en 4 kinderen..Mijn kinderen en de kinderen van mijn neef kunnen super goed met elkaar opschieten.
Allemaal dus leuk en fijn.

Maar nu mijn kinderen ouder zijn en nog wel te jong zijn om alleen thuis te zijn vinden ze het niet leuk dat ze zondags mee moeten.
Ook wij hebben het na een drukke werkweek en zaterdags sportclubjes geen zin in om daar altijd heen te gaan. We doen dat voor hun.
Nu door de corona virus komen we er niet. We face timen. Om eerlijk te zijn brengt het ons als gezin het veel rust en dat we er niet heen hoeven.
Nu hebben we een dagje dat we lekker als gezin kunnen aanmodderen en wat later en dan gezamelijk kunnen ontbijten.
Natuurlijk wil ik blijven whatsappen etc met ze en zijn ze na de corona tijd welkom en wil ik wel eens daar een bakje koffie drinken maar ik heb geen zin in om na de corona tijd weer standaard elke zondag daar te zijn. Hoe kom ik straks na de corona tijd van die verplichting af. Zij gaan er echt weer vanuit zodra het weer kan wij weer elke zondag komen. Het zijn ook lieve mensen daar gaat het niet om maar wij hebben gewoon niet zin in de vaste verplichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Wicky 21-04-2020 14:07
    Het leest alsof oom en tante jullie verplichten om elke zondag te komen maar jullie hebben toch echt zelf deze traditie opgebouwd. Je kan toch gewoon eerlijk bespreken dat jullie anders de tijd willen gaan invullen en dat bezoekjes niet meer standaard de norm zullen zijn op die ene dag. Dat zullen ze heus wel begrijpen. Misschien kun je afspreken dat een bakje koffie ook op andere dagen tot de mogelijkheid kan behoren, of ga een keertje alleen. Deze mensen hebben tenslotte altijd voor je klaar gestaan, dat mag je niet vergeten.
  • Loes 21-04-2020 20:19
    Precies ze betekenen veel voor ons en hebben veel voor ons betekend en doen dat nog steeds.