Hoe komen we van dat te harde praten gewoonte af?

Enige twijfelpunt om destijds een relatie aan te gaan met mijn man was zijn te harde gepraat. Zijn ouders en zijn broer schreeuwen ook. Ik heb het voor lief genomen want ieder mens heeft wel iets.
Ach fijn, het is nu ook dat onze kinderen niet normaal kunnen praten en veel te hard praten. Noem het maar schreeuwen!.Constant moet ik schreeuwen om over het geluid heen te komen om te zeggen “schreeuw niet zo”
Op advies van de juf van mijn zoontje die gek van zijn geschreeuw werd heeft hij een hoortest gedaan. Mijn man vond het onzin en weigerde..Mijn zoon hoort uitstekend.
Laatst ging ik uiteten met 3 vriendinnen. Er zaten al twee en ze zeiden “Nou Nicole niet de hele restaurant hoeft te horen dat jij er bent” Later op de avond kreeg ik ook regelmatig opmerkingen zoals “zachter praten” “Op de WC kunnen ze je gesprekken nog verstaan”
Ik had zo mijn best gedaan om niet te hard te praten maar blijkbaar heb ik vaak genoeg geschreeuwd i.p.v gepraat. Het is zelfs zo dat mijn vriendinnen hebben opgebiecht dat ze zo aan mijn harde gepraat ergerde en voor hun vermoeiend is dat als we afspreken niet meer in een restaurant is zo lang ik zo hard praat.
Wat kan ik hieraan doen. Hebben jullie tips? Mijn man en kinderen trekken er niets van aan als anderen roepen “schreeuw niet zo” Ze blijven het door doen en ik ook ookal probeer ik mij er bewust op te letten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Jeannie 16-07-2022 18:35
    Er zijn logopedisten gespecialiseerd in het behandelen van mensen met een hard stemgeluid. Vraag een verwijsbrief aan je huisarts en ga er gewoon eens langs, misschien eerst alleen en later met man/kinderen. Trouwens, als de logopedist denkt dat er gehoorproblemen meespelen, kan deze mogelijk ook voor een verwijskaart voor de KNO arts zorgen. Veel.succes.
  • evert 24-07-2022 22:10
    ff niet