Hoe om gaan met gehersenspoelde stiefkinderen

Dag lieve mede-lezers,
De titel zegt het eigenlijk al wel… Hoe kunnen mijn vriend en ik omgaan met zijn kinderen die zwaar tot aan het ziekelijke aan toe worden gehersenspoeld door moeder…
Mijn vriend heeft een relatie van 10 jaar achter de rug waar 3 kindjes uit zijn geboren, helaas bleek deze relatie vol list en bedrog en heeft mijn vriend vorig jaar de relatie beëindigd.

Nu lopen ze samen bij een mediator voor een goede omgang voor de kinderen, maar alles maar ook echt alles word er aangedaan om mij en mijn partner dwars te zitten….
Zijn kinderen worden zo ziekelijk opgestookt door moeder en haar familie dat het voor mijn vriend bijna emotioneel ondragelijk is om zijn kinderen nog te zien.
Nu denk je van wat is er zo ondragelijk?
Zijn oudste kind beschuldigd hem van mishandeling, dat hij hun altijd alleen liet, nooit voor hun zorgde etc etc etc.
Nou is juist het mooie van het verhaal, moeder was tijdens hun relatie altijd de weekenden en avonden de hort op met jan en alleman en mijn vriend zat als een lullo thuis met de kinderen en werkt daarnaast ook nog dik 60 uur terwijl moeder weigert te werken….. en alleen maar over geld kan praten.

Ik zie mijn vriend hier gewoon aan kapot gaan en voel mij zo machteloos en kan mij verder nergens mee bemoeien, mijn vriend is nu zover dat hij echt zoiets heb van door dit gezeik en gestook wil ik mijn kinderen niet meer zien, zeker na van het weekend.. we haalde de kinderen op en hij werd al door zijn kids bij zijn voornaam genoemd en daarna werd er alleen maar geklaagd uit het niets : papa je bent stom, papa we willen niet naar jullie, papa jullie zijn niet lief, mama is de liefste.
Als wij dan vragen van wie zegt zit allemaal zeggen de 2 kleinste ( 3/5 jaar) dit zegt mama tegen ons.
Ook zijn oudste kind die mee komt doet er alles aan om ons dwars te zitten en liegt ook de hele boel bij elkaar, zo kregen wij van moeder een BRAND appje hoe wij het in ons hoofd haalde om continu met ons telefoon te zitten en wij ontkrachten dit kort want het is niet zo naast zijn 3 kinderen en mijn 2 kinderen hebben wij echt geen tijd om met onze telefoons te zitten, maar het mooie is oudste kind doet zelf niks anders de hele dag.
Wij doen er eigenlijk alles aan om de kids een fijn weekend te geven maar niks is goed, ze willen vermaakt worden en willen alleen maar uitjes ( pretpark, zwemmen, monkey town etc etc) maar dit kan gewoon niet ieder weekend dit kost ook een hoop centjes.

Nu is het zo dat mijn vriend geen eigen woning heeft en tijdelijk bij mij inwoont en ik stel mijn huis de weekenden beschikbaar zodat hij zijn kids bij mij kan zien, maar ik neig er heel erg naartoe omdat dit zoveel onrust veroorzaakt door moeder en kinderen om de omgang stop te zetten.
Ik zie mijn vriend hier echt door naar de klote gaan en wil mijn eigen kinderen deze onrust ook niet aan doen.
Maar met moeder of haar familie valt niet te praten want dat is echt familie list en bedrog, wij maken ons grote zorgen om de kinderen, ze lopen al bij psychologen maar ook daar word alleen maar gelogen en mijn vriend staat echt machteloos.
Heeft iemand een tip of idee wat wij hier mee kunnen?
Graag zou ik met iemand in contact komen hierover want mijn vriend neigt echt naar definitief contact verbreken met zijn kinderen omdat die zo geestelijk ziek worden gemaakt door moeder maar hij wil niet te snel opgeven maar hij is al een jaar aan het vechten en eens is de koek op!
Wij zien gewoon nu dat zeker in Nederland, vaders heel weinig recht hebben en zeggenschap en hoe makkelijk het is om een vader in een zwart daglicht te zetten.
Ik laat hier een mail adres achter mocht iemand iets weten of willen reageren graag!

mijngeheimpje2020@outlook.com
Veel liefs,

Een wanhopige vriendin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Karin 02-07-2020 02:48
  Arme kinderen.. ik krijg de rillingen van je enge verhaal. Hoop zó dat het bs is. Zo niet hoop ik dat je vriend zsm zelf woonruimte zoekt -had hij moeten doen voor hij vertrok, het bedrog was met jou neem ik aan- en zijn kinderen op de eerste plaats gaat zetten. Bemoei je nergens mee, vraag die kinderen niets, ga liever weg met je eigen kroost of nog beter: laat die man een weekend in een hotel of vakantiehuisje gaan zitten, en zeggen dat hij van ze houdt, tijd met hun alleen door wil brengen. Wat een lullo: daar heb je wel een punt. Maar ws wil je adressen hebben, daarom de vraag of men je op dat email-adres wil benaderen zeker. Dont think so.. ben niet helemaal achterlijk. Doei.
 • Anouschka 02-07-2020 09:13
  Beste Karin, Wat schrik ik van jouw reactie zeg jeetje.... Ik doe hier als wanhopige partner mijn verhaal omdat mijn partner en ik niet meer weten wat wij moeten doen. Ook jammer dat je het verhaal niet goed leest... hij ging niet vreemd maar zij!!! Hij heeft altijd zijn kinderen op 1 staan, nu nog steeds maar nu hij hier emotioneel er aan onder door gaat weet hij niet meer wat hij moet doen, aangezien het hier in Nederland onwijs makkelijk is om vaders zwart te maken. Waarom mijn vriend geen eigen woonruimte heeft is omdat hij zijn ex in het ouderlijk huis heeft laten wonen met de kinderen zodat hun, niet uit hun veilige haven hoeven te vertrekken. en ik weet niet of jij misschien geld heb om elk weekend in een hotel of huisje te betrekken maar mijn vriend zeker niet, hij blijft bij mij en we willen uit eindelijk samen een huisje gaan huren maar dat is voor later. Mijn bericht was puur vraag naar lot genoten of tips wat wij kunnen doen. Maar ik merk dat hier een hele rare sfeer hangt echt onwijs jammer dat wanneer iemand om hulp vraagt je gelijk zo afgebrand word.... Jammer Hoe fijn zou het zijn als je hier met iemand over de mail of des noods via hier zou kunnen praten.... Jammer je reactie karin en misschien is begrijpend lezen een tip... Groetjes, Anous
 • Melissa 03-07-2020 06:47
  Beste Anoushka Karin heeft bij meerdere verhalen harde reacties geplaatst. Niet alleen bij die van jou. Iedereen is welkom op een forum. En we weten ook niet wat ze zelf heeft meegemaakt dat ze op iedereen zo reageert. Het verbaast me dat ze bij mijn verhaal nog geen reactie heeft geplaatst en die zal ik ook niet serieus nemen. Ik heb eerder medelijden met haar. Sommige reacties bij andere draden waren zo vreemd dat ik er eerder om moest lachen,maar autisten humor is anders dan die van neurotypische, normale, mensen. Dus neem haar reactie niet al te serieus. Ik kan je helaas niet adviseren. Ik heb geen kinderen en dat was een bewuste keuze.
 • Eagle 03-07-2020 13:43
  Dag Anouschka, Laat ik beginnen met zeggen dat ik het heel spijtig voor je vind dat je in een dergelijke situatie zit. Misschien is een mediator iets voor je vriend en zijn ex, en anders wordt het tijd dat hij naar de rechter stapt om het één en ander vast te laten leggen, want voor zover ik weet is het nooit de bedoeling dat de ene ouder zo makkelijk de kinderen bij de andere ouder weghoudt. Of plaats cameras in huis om aan te tonen hoe jullie daadwerkelijk met de kinderen omgaan en dat ze niets tekort komen bij jullie. Als ze dan zeggen dat ze van mama gemene dingen over papa of jou moeten zeggen, ligt dat ook meteen vast. Voor wat betreft Karin: die zit al een tijdje op dit forum. Hier is de afgelopen maanden heel wat gebeurd. Talloze trollen hadden hier de boel overgenomen en plaatsten de meest belachelijke posts of commentaren. Het liep de spuigaten uit en Karin was één van de "vaste" groep op dit forum die daar hard op reageerde. Binnen de kortste keren werd ze dus bewust als doelwit gebruikt en werd er zogenaamd in haar naam een hele bagger aan berichten geschreven. Ikzelf heb er uit frustratie een tijdje de brui aan gegeven. Inmiddels is het weer wat rustiger geworden, maar enkele trollen blijven hardnekkig vervelen en ik kan het Karin niet kwalijk nemen dat ze zo paranoide is geworden dat ze bij elk verhaal zo haar vraagtekens heeft. Het is niet netjes van haar, maar wel een logische reactie als je wekenlang online getreiterd bent zoals zij (en ik, in mindere mate). Doe ermee wat je wil; ik wilde je alleen laten weten dat haar reactie echt niet persoonlijk tegen jou is gericht, maar meer een uit ervaring ontstane achterdocht.
 • Karin 08-07-2020 11:28
  Ik vind het niet normaal dat jij wel even zou beslissen dat het contact met zulke kleine kinderen verbroken gaat worden omdat je je huis niet langer beschikbaar wil stellen dat schrijf je ten minste.. Ik vind dat jullie veel teveel verwachten van een stel kleine kinderen die duidelijk tussen twee vuren zitten. Ze moeten zich maar aanpassen zo werkt het niet en jouw kinderen zijn niet belangrijker. Ik snap niet dat je vriend overweegt het contact te verbreken daar heb ik geen goed woord voor over hij zal ook moeite moeten doen om zijn kinderen door de scheiding heen te loodsen waarom hij zo snel bij een andere vrouw is gaan wonen snap ik ook niet. Als je alleen mensen wil die met je mee praten kan je beter niet je beklag doen op een site als deze. Bij mij staan de kinderen op nummer 1 niet de ruziënde ouders en al helemaal niet de nieuwe vriendin van papa. Je doet net of het volwassen mensen zijn en legt die kinderen het vuur aan de schenen Ik lees nergens greintje sympathie voor de kinderen. Je zegt dat zijn ex zeurt over geld maar doet dat zelf ook. En Hoezo later een huisje huren jullie wonen toch al samen waar dan? Ik blijf het een heel vreemd verhaal vinden en heb echt medelijden met die kinderen ze zouden geen last mogen hebben van jullie onderlinge ruzies. Dat je vriend overweegt het contact maar te verbreken om van het gezeur af te zijn kan ik echt niet volgen ook niet waarom je het voor hem opneemt als je kinderen neemt moet je er ook goed voor zorgen. Hij geeft het wel erg snel op Vandaar: arme kinderen..