Hoe sinterklaas probleem oplossen?

Het is dat mijn man zijn ouders eens in de maand belt anders had hij er helemaal geen contact mee gehad. We vieren er ook geen feestdagen meer met ze want zij doen daar niet aan. Ik heb echt van alles geprobeert om ze te betrekken bij ons gezin. Met Kerst bij ons eten etc. Er was niets anders dan geklaag. De laatste keer Sinterklaas met ze vieren moest mijn man erg zijn best doen dat ze kwamen. Zaten ze er nors en duidelijk tegen hun zin er. Hadden niets meegenomen en vonden overduidelijk de cadeau’s die zij kregen maar niets. Sindsdien vieren wij altijd sinterklaas nog met mijn familie. Die komen en nemen cadeautjes mee en is het 1 groot gezelligheid en krijgen de kinderen om eerlijk te zijn vrij veel cadeau’s want iedereen neemt wat mee.
Coronatijd alleen met mijn ouders gevierd en vonden de meiden prima, het ging hun overduidelijk om de cadeau’s. Mijn ouders hadden het duidelijk gecompenseerd want kwamen met erg veel cadeau’s aan waardoor het weer gezellig de hele avond cadeautjes uitpakken was. Kortom hier wordt altijd sinterklaas uirgebreid gevierd. De oudste gelooft niet meer en gaat haar nog om de cadeau’s. De jongste is dit jaar voor het laatst dat ze gelooft(volgend jaar doen ze op school lootjes trekken) Mijn man en ik hadden zoiets we vieren het dit jaar nog groot met mijn ouders. Volgend jaar doen we het anders want dan gelooft de jongste niet meer en kunnen we ook uitleggen dat we het niet meer zo uitgebreid doen.

Mijn broertje heeft nu zoontje. Ik begreep van mijn ouders dat hij en zijn gezin dan met mijn ouders mee komen om het te vieren. Hij gaf aan bij mijn ouders dat ze niet zoveel cadeautjes dit jaar moesten kopen. Dat ze 3-4 cadeautjes per kind genoeg vinden.
Daar heeft hij wel gelijk in maar mijn kinderen verheugen zich al weer op de zakken vol cadeau’s en ik heb al een aantal cadeautjes voor mijn kinderen verzamelt en dat zijn er al zo’n 3-4 per kind. Ik snap wel dat hij sinterklaas met onze ouders wilt vieren. Mijn schoonzus haar ouders wonen niet in Nederland.

Eerst zat ik er aan te denken om 2x te vieren maar mijn man vindt al dat feestgedoe niets. Dus 1x vieren is hier al prima.

Mijn ouders willen wat ik heel goed begrijp niey helemaal naar mijn broer rijden om daar 1x te vieren en bij ons 1x.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • de sint 08-11-2022 18:25
  een jaartje eerder [nu dus] mededelen aan de kinderen dat het minder uitgebreid zal zijn. luxe[!!] probleem opgelost!
 • Manon 08-11-2022 19:04
  Haha lieve Sint u hebt gelijk maar het gaat al om over ruim 3 weken.
 • Jeannie 08-11-2022 22:30
  Geef je kinderen een bescheiden aantal cadeaus (dat schrijf je trouwens gewoon aan elkaar) in overleg met je broer en mik de test onder de kerstboom. Hebben ze tijdens de kerstdagen ook wat te doen en daar hoeft je broer zich niet mee te bemoeien.
 • wijsneus 09-11-2022 21:55
  Dus je wil dit 'familiefeest' niet met je .... familie vieren, je broer en zijn vrouw en kinderen omdat hij geen geld/tijd/zin heeft in een cadeautjeslawine? Wil je hem niet zien, wil je je zin en moet het zoals jij wil? Dan liever zonder je broer maar het gaat tenslotte om de cadeautjes... Maak jij ervan; hoeft niet hoor. 3 a 4 cadeautjes is prima en inderdaad, de rest kan je met kerst kwijt onder de boom. Of je verstopt de pakjes thuis in een juten zak en zegt als die lastige familie weg is (grapje met kern van waarheid) kijk nou, we zijn een zak vergeten. Wees een beetje creatief en bedenk waar het om gaat: niet de cadeautjes alleen maar ook een gezellige dag voor de volwassenen. Ik kan me nog wel de sfeer herinneren van de Sinterklaasfeesten toen ik klein was, goed of slecht en de goede sfeer maakte of brak het feest. Ik heb er ook echt nare herinneringen aan. Probeer het leuk en gezellig te maken voor iedereen. Zoals je schrijft klinkt het wel alsof jouw manier de enige goede is. Dat is niet zo.. wat als er echt een probleem komt zoals ik pas hoorde. Een moeder die niet wil dat er snoep in huis komt. 2 kinders onder de 7 jaar maar ze mogen geen pepernoten, chocolade, boterletter.. dán heb je een probleem waarvan ik ook zou denken poeh moet je daar nou mee, mijn kinderen krijgen gewoon snoep. Beetje flexibeler zijn en veel plezier met z'n allen. Ook leuker voor JOUW ouders, wie weet hoe ze ertegenop zien maar het toch doen. Voor jou. Ze hebben vroeger hun best gedaan voor jou, doe ook een beetje je best voor hen.
 • Manon 10-11-2022 10:28
  Je hebt eigenlijk helemaal gelijk wijsneus. Mijn manier is i.d.d. niet de goede en het gaat om de gezelligheid. Ik ben alleen bang dat de kinderen zijn teleurgesteld omdat zij een beeld hebben van alle jaren "veel cadeautjes" Tevens vieren wij door vervelende omstandigheden dit jaar geen kerst. Zelfs de kinderen gaven aan dat ze er dit jaar geen behoefte aan hebben. Ja een beetje flexibeler moet ik zijn en ik denk i.d.d. dat mijn ouders het ook meer doen voor de kinderen en kleinkinderen.
 • Roetveeg Piet 12-11-2022 13:17
  Je gebruikt je kinderen als excuus. Uit alles sijpelt door dat jij zelf enorm teleurgesteld bent. Dat mag hoor maar durf daar dan gewoon eerlijk voor uit te komen. Als kinderen teleurgesteld zijn dat ze minder cadeaus krijgen is dat jullie verdienste als ouders... Hier ligt dus een mooie een taak voor jullie in de opvoeding om ze bij te brengen dat het niet om de grote hoeveelheid cadeautjes gaat maar om leuke herinneringen te maken met de familie. En geen behoefte aan kerst? Lol. Dat zeggen ze echt? Ze konden de [kerst] boom in! Veel plezier!