Hond gedood

Ik voel me verschrikkelijk en heb spijt dat ik het gedaan heb maar ik heb mijn hond laten stikken door z’n neus en mond dicht te houden. Ik weet niet wat me overkwam en moest erg huilen nadien. Hij verdiende dit niet. Snap mezelf niet.
Mijn vriend is nu ook verdrietig ook al vond hij de hond veel werk ( was elke nachts onzindelijk in de keuken en kon niet goed met andere honden omdat hij dan snel agressief kon worden). Ik denk dat ik het daarom misschien wel heb gedaan, ik vond het zo moeilijk te zien dat hij de hond meestal niet lief vond en vaak aan t mopperen was op hem. Dat is geen excuus maar weet anders ook niet waarom ik het heb gedaan. Ik ben chronisch ziek thuis dus m’n vriend moet bijna alles alleen doen.
Nu heb ik zo’n spijt dat ik dit de hond heb aangedaan en want hij was toch m’n maatje. Klinkt dubbel dat weet ik maar zoals ik al zei, snap mezelf niet. De hond was wel oud maar niet ziek en dus wel gedragsproblemen ( hebben we ook hulp voor gehad)
Alsjeblieft hoe kan ik hiermee leven? Ik durf het mijn vriend niet te vertellen want dan ziet ie me nooit meer hetzelfde. Ik heb ook nog nooit zoiets gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Sofie 25-11-2023 08:31
    Hier een reactie van een dierenarts. Wat jij beschijfd is onmogelijk. Een hond kan ook zo bijvoorbeeld door de bek ademenen. Zelfs bij een verzwakte hond zou je niet zonder kleerscheuren vanaf komen. De bijtkracht van gemiddelde honden varieert ergens rond de 230-250 psi, maar sommige hebben meer kracht. Laten we ons voorlopig op de honden concentreren. Hoewel nergens zo sterk als de beet van de Nijlkrokodil, zal de kracht van de beet van een sterke hond niet alleen door het vlees scheuren, maar ook botten breken. Er zijn teveel onwaardigheden en is dit helaas een onzin verhaal. Echter neemt het niet weg dat jij psychische hulp moet zoeken omdat zulke gestoorde verhalen hier te plaatsen echt niet normaal is. Ookal ben je nog jong ... Maarja eigenlijk moet ik ook niet reageren op deze onzin.
  • Wijsneus 06-12-2023 01:44
    Helemaal eens met Sofie. Onzin en zoek hulp voor jezelf.
  • Piet 12-03-2024 12:40
    Helemaal niet eens met Sofie, in mijn ogen een flut of geen dierenarts, openen met "Hier een reactie van een dierenarts" verteld de meeste mensen het tegenovergestelde... Bijna bij elke carnivoor telt hoe hoog de bijtkracht ook is dat de kracht in spieren die er voor zorgen om de bek te kunnen openen, om daadwerkelijk aan het bijten/trekken/scheuren te kunnen beginnen, minimaal is vergeleken met de spieren die de bijtkracht genereren. Een goed voorbeeld is die Nijlkrokodil, wanneer je tussen de kaken terecht komt dan heb je een serieus probleem, eens. Echter kan je rekening houdend met de grote van het dier, die kaken plus bek prima op elkaar houden met een fractie van de krachten het dier gebruikt om te bijten. Desalniettemin krijg ik de rillingen van het relaas van Lies, of dit nu echt gebeurd is, dan is het een zieke manier geweest om je frustraties zo af te reageren op een huisdier, anders wel een zieke manier van aandacht vragen wanneer het verzonnen verhaal is.