hopeloos verliefd op mijn jeugdvriend

mijn partner en ik zijn al 9j samen, hij heeft kinderen uit een vorige relatie maar samen hebben we er geen.
Het gaat, als ik heel eerlijk ben, al vele jaren heel moeizaam tussen ons. veel ruzie, compleet andere levensvisie, amper seks (heb er met hem gewoon geen zin in) en we leven precies langs elkaar door.

Een 3-tal jaar geleden kreeg ik plots op facebook een vriendschapsverzoek van mijn grote jeugdliefde. Je kent dat wel, die ene persoon waar je altijd aan bent blijven denken met een warm gevoel.
Ik was wel een beetje verrast, maar aanvaardde het verzoek. Eigenlijk is er toen lange tijd niet echt gepraat, tot hij me vorig jaar plots aansprak.
Aan de praat geslagen en erachter gekomen dat we allebei erg ongelukkig waren in onze relatie en we allebei na bijna 20j nog steeds erg vaak aan elkaar moeten denken.
Zijn relatie is kort erna stuk gelopen (was nog pril, kwestie van een paar maanden), maar ik ben nog steeds bij m’n partner.
Ik heb al een aantal keer getracht het contact met m’n ex te verbreken, maar grijp toch telkens terug naar hem.
Ik ben hier nooit fysiek op ingegaan en heb hem tijdens die jaren nooit gezien, maar ik merk wel dat de drang ernaar met de dag groter wordt.
Ik denk gewoon de hele dag door aan hem en krijg zo’n intens warm gevoel vanbinnen.
Hij is ergens wel wat ‘kwaad’ omdat hij niet snapt dat ik dan opteer om bij iemand te blijven waar ik ongelukkig ben en die me eigenlijk helemaal niet goed behandeld, en dan de persoon die het goed met me voorheeft zo behandel (op het contact proberen verbreken bedoeld) en niet bij hem wil zijn.
En op zich heeft hij inderdaad een punt, maar dan zit je met je woning en andere gemeenschappelijke aankopen…

Ten einde raad… wat moet ik hier toch mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Lafbek 29-01-2021 13:35
  Ik zou zeggen; kappen met deze relatie waarin je al een lange tijd niet gelukkig bent. Beter voor hem, beter voor jou. Voordat je je direct weer in een nieuwe relatie stort met je ex [hij is niet voor niks een ex lijkt me.....] zou ik eerst een tijdje alleen gaan wonen en genieten van de vrijheid als je niet afhankelijk bent van een ander.. Deze ex gaat jou ook niet gelukkig maken, je zoekt gewoon een laffe uitweg. Sowieso is het niet kies om je relatieperikelen te bespreken met een kerel die het verhaal maar van 1 kant krijgt te horen en daarop gaat beoordelen dat hij beter is dan je huidige vriend. Wat een mafkees. En dat terwijl je zelf ook niet de meest geweldige partner bent als je enigszins zelfreflectie bezit........Waar 2 ruzie hebben hebben 2 schuld maar het altijd makkelijk wijzen naar een ander en zeker als je stiekem contact hebt met een ander; emotioneel vreemdgaan is misschien nog laffer als fysiek vreemdgaan en ontzettend achterbaks. Bah! Heb gewoon het lef om de deur achter je dicht te trekken ipv je huidige vriend voor de gek te houden!
 • Kelly 29-01-2021 14:00
  Lafbek, zo’n reactie had ik inderdaad verwacht, altijd makkelijk gebaseerd op 10 zinnen. Maar laat het me even verduidelijk, ik zit al 9j bij een narcist. De scherpe kantjes zijn er door een eerder vertrek van me wel af, maar het ging zeer ver (bedreigingen, mijn spullen stuk maken (laptops, mobiel, schoenen, kleren, …), psychologisch geweld, hij wenste me letterlijk dood, terroriseerde me tot stukken in de nacht, schold me uit, …) telkens hij zijn zin niet kreeg. En hij is extreem veeleisend, op elk vlak. Na mijn vertrek destijds was ’t een gejank en ging hij veranderen en hulp zoeken. Ik liet me overhalen en eens ik terug was, herviel hij heel snel. Er was helemaal niks mis met hem, blabla. Klein detail hierin, ook zijn ex is om exact dezelfde reden bij hem weggegaan. Je kan voor die man niks goed doen, nooit. Doe wat hij je vraagt en hij vindt wel weer iets anders om kwaad om te zijn. Ik kan je berichten tonen waar je stijl van achterover valt. Wat mijn ex betreft, we waren nog erg jong en er was eigenlijk niet echt een reden. We woonden wel een eindje uit elkaar en hadden geen auto en op termijn verwaterde dat gewoon wat door de moeilijkheid elkaar te zien. Daarbij verwijt je me stiekem contact te hebben met een ander, terecht misschien, maar ik heb contact met een persoon die ik al 20j ken. Mijn partner daarentegen meent dat hij bij elke ruzie op datingsites moet gaan hangen en benadert daar de vrouwen, wat zelfs zo ver gaat als mobiele nrs uitwisselen.
 • Kelly 29-01-2021 16:05
  Dus, corrigeer me even als ik het mis heb... je kan niet checken of mijn 'verhaaltjes' wel de waarheid zijn, maar je gaat me toch alvast even veroordelen alsof ik het verzin? Zoals ik al zei, ik kan je honderden berichten voorschotelen die aantonen dat ik niet overdrijf.
 • Beverly 29-01-2021 18:30
  Kelly, meid, verlaag jezelf nou niet tot het niveau van onze beroepstrol. Hij/zij/het opereert hier onder een half dozijn idiote namen en weet niets anders uit te brengen als ranzige, opruiende taal. Gewoon een klein mannetje met een klein pieleke en een groot minderwaardigheidscomplex. Nog niet bijna serieus te nemen, die droeftoeter.
 • Kb 30-01-2021 13:22
  Nou, de vraag is niet moet je je vriend verlaten voor een ex vriend. Denk eerder dat de vraag is, wat maakt dat je als je verhaal waar is(ik ga daar vanuit) nog steeds bij die vriend samen bent en dat gedrag blijkbaar accepteerd geruime 9 jaar ook al zijn er verbeteringen. Tweede vraag is zou je je vriend verlaten als er geen sprake was van contact met een ex vriend.
 • miami 30-01-2021 15:37
  je hemelt je ex helemaal op en je bent verliefd op de tijd die jullie ooit samen hadden. Je hebt het nu niet goed in je relatie dus logisch dat je goed met je ex overweg kan maar hij is je ex en dat zal wel een reden gehad hebben. Maar hoe kom je erbij dat je man een narcist is? Ben je psycholoog? Wel gemakkelijk om iemand een narcist te noemen. En waarom blijf je dan bij hem? Neem de stap en verdwijn uit zijn leven. En niet meteen naar je jeugdliefde want hij zet jou ook wel een beetje onder druk
 • Karin 30-01-2021 20:32
  Best grappig; alweer een jaar of 6 geleden dacht ik aan mijn eerste vriend waar ik 3 jaar mee samenwoonde. Ben allang gescheiden en was single dus ik ging hem ook eens opzoeken. Keer afgesproken, nog een keer en al snel waren we aan het zoenen etc. Beiden vrijgezel dus niks aan de hand. Tot ik dacht: o ja, dat was zo irritant.. en dit ook... hij is geen spat veranderd: ik wil van hem af! En dat gebeurde, met ruzie en hij heel boos en verdrietig. Ik zou zeggen niet doen dus! Een andere ex zag ik pas online, hij was ook speciaal voor me maar dit keer dacht ik: het ging uit omdat.... en dat is vast niet anders nu. Dus hou ik het bij terugdenken aan de leuke tijd en vooral waarom hij dus overduidelijk NIET voor altijd was. Doe dat ook: ik vind het jammer dat ik nu niet gewoon aan m'n eerste vriendje kan denken zonder erachteraan te denken 'my god wat een sukkel is dat zeg..' Nu weet ik weer waarom het uitging. Gek hoe je de leuke dingen beter onthoudt.
 • Samantha Gray 15-05-2023 14:18
  Goede dag ben Samantha Gray: Heb je hulp nodig om je ex-vriend of vriendin terug te krijgen, hulp om ervoor te zorgen dat je man of vrouw alleen van je houdt? Neem contact op met dokter Ogundele. Deze man is een eerlijke spreukgieter die mijn man binnen 24 uur voor mij terugbracht. Mijn man ging vreemd met een andere vrouw en zijn houding veranderde, maar dokter Ogundele bracht hem terug voor mij. Neem contact met hem op via WhatsApp, Telegram of Viber Chat: +27638836445. Hij bracht mijn man terug zoals hij had beloofd en zijn krachten zijn onschadelijk.