Iedere keer andere arts

Uiteraard is de medische wetenschap steeds verder vooruit gegaan. Toch vraag ik me soms af of het vroeger niet beter was. Niet qua medicijnen, maar qua betrokkenheid van artsen.
Ik kan me als klein kind nog herinneren dat wij jarenlang dezelfde huisarts hadden, die zelfs zonder vragen bij je aan huis kwam voor een consult: toegeven, daar zal door patiënten ook wel eens misbruik van zijn gemaakt. Nu hoeft vernieuwing echt niet verkeerd te zijn, maar soms vraag ik me af of er niet teveel vernieuwingen zijn.
Sinds ik verhuisd ben, ben ik natuurlijk ook van huisarts verhuisd. In eerste instantie had ik in deze praktijk een vaste arts. Ik kon het goed met hem vinden, maar de beste man ging met pensioen en zijn taken werden overgenomen door een maatschap van 2 artsen en later kwam er nog 1 bij. Helaas moet ik nog al eens een bezoekje brengen aan de praktijk en regelmatig gebeurde het dat ik bij het eerste consult de andere dokter had als bij het tweede consult. Nu hebben we tegenwoordig computers, dus zou je zeggen: iedereen weet van de hoed en de rand. Inmiddels heb ik de afgelopen 2 jaar wel 10 verschillende doktoren gezien binnen de praktijk en soms zijn ze het niet met elkaar eens. Dat geeft best wel onzekerheid. Dus heb ik gevraagd of ik een vast aanspreekpunt kan krijgen. Dat zou men noteren. In de praktijk komt het erop neer als ik naar mijn vaste dokter wil, ik soms 2 weken moet wachten. Aangezien dat vaak geen optie is, toch maar weer naar een ander, want de artsen binnen de praktijk wisselen net zo snel als mijn tanden en kiezen vroeger.
Ik heb er ook over nagedacht om een andere praktijk te zoeken, maar ik hoorde al dat het daar niet veel beter is.

Zijn er meer mensen die hier ervaring mee hebben? O ja, bij de specialist in het ziekenhuis hetzelfde liedje: Binnen 1,5 jaar de 4e arts, omdat de andere allemaal weg zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Wijsneus 30-03-2022 11:21
  Wat is je vraag nu eigenlijk. Je wordt toch geholpen?
 • Hans 01-04-2022 04:43
  Jazeker, klinkt bekend in de oren. Maar, dit is wat het is in de huidige vluchtige maatschappij met veel parttimers. Of je kiest ervoor om twee weken te wachten en alleen bij spoedvragen te kiezen voor degene die beschikbaar is? Je kunt aan de bel trekken als je van mening bent dat het ten koste gaat van de kwaliteit. En tip. Kijk is naar een vrijgevestigde huisartsenpraktijk?
 • Dr. Bibber 02-04-2022 15:43
  @hetty; ja, vroeger ging het inderdaad heel anders dan nu op huisartsengebied. Als je niet tevreden bent zou ik uitkijken naar een andere huisarts in de omgeving die naar jouw wensen en behoeften aansluit. Dat recht heb je gewoon.
 • Evarist 24-05-2022 00:21
  Ik heb exact dezelfde ervaring. Ik ben niet meer tevreden en zoek een oplossing, maar heb die tot hiertoe niet gevonden. Volgens mij moet een huisarts veel van je weten. Welke job je doet, je hobby's, je partner(s). Maar daar zijn ze niet meer in geïnteresseerd. Je hebt 15 min en dan kan je opstappen. *Niet tevreden*