Iemand ervaring met intermittent fasting

Mijn partner en ik willen wat afvallen en ik weet je moet je voedingspatroon aanpassen. Toch geniet ik enorm van wat lekkers overdag en mee te eten met de “pot’ Mijn man en ik kwamen uit op intermittent fasting. Toch wil mijn man s morgens 2 bruine boterhammen en eet dan na het avondeten niks meer. Ik eet pas vanaf een uur of 12.00 en na het avondeten niks meer. We doen dit al zo een week of 6 en mijn man is al in de 5 kilo afgevallen.Ik ben geen gram afgevallen. Sterker nog ik ben 4 gram sinds laatste weegmoment aangekomen.Ik denk omdat ik over ruim een week ongesteld moet worden. Elke week weeg ik mij en de weegschaal blijft op hetzelfde getal hangen.
Ik neem overdag heus wel iets van lekkers maar veel minder dan voorheen.Verder eten we gewoon normaal en heus wel eens een pizza o.i.d.

Heeft iemand ervaring met intermittent fasting en hoe verliep het bij jou? Heb je nog tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Bart 03-09-2020 10:22
  Hallo Loes. ik ben door de coronacrisis een aantal kilootjes aangekomen en ben hier ook aan begonnen. Het heeft een gunstig effect gehad. Ik raad je aan om niet te veel calorieën te nemen want anders heb je niks aan minder eten. Het is erg goed voor je om courgette te eten bij dit dieet en ik ben daardoor veel afgevallen. Veel succes. Groetjes Bart
 • Loes 03-09-2020 12:39
  Bedankt voor de tips! Hopelijk val ik af door nu dan meer courgette te eten. Iemand anders nog ervaring en/of tips?
 • Beverly 03-09-2020 14:40
  Dag Loes, Veel ervaring met lijnen en fasting heb ik niet, maar ik denk dat het niet heel slim is om jezelf te vergelijken met je man. Verpercentage en -verdeling, spierkracht en hormoonhuishouding zijn bij mannen nu eenmaal anders dan bij vrouwen en dat heeft ook effect op hoe snel en op welke plek je afvalt. Ik zou even mijn licht opdoen bij een diëtist. Misschien heb jij meer baat bij een heel ander dieet. In ieder geval niet wanhopen als het afvallen bij je man beter gaat dan bij jou. En probeer in plaats van op je gewicht, op je kledingmaat en je vorm te letten. Een vriendin van mij is sinds een maandje ook bezig met dieet en training. Ze zegt geen grammetje verloren te zijn, maar ik zie de eerste veranderingen in haar gestalte en haar vorm. Spieren en vocht wegen meer dan vet, dus alleen op je gewicht letten geeft een vertekend beeld. Ik hoop dat je een gezonde manier vindt om weer in vorm te komen. Dat is denk ik belangrijker dan op gewicht zijn.
 • Loes 03-09-2020 16:01
  Bedankt voor je lieve reactie Beverley. Ik sport elke dag.Ik doe i.v.m blessure aan zwemmen en elke dag doe ik yoga...Tevens ben ik.overdag veel in beweging. Maar dat deed ik ook al voordat ik dit deed. Ik snap dus echt niet waarom ik niet afval.
 • Karin 05-09-2020 03:58
  Zonder het te weten doe ik al tientallen jaren aan intermittent fasting :-) en hoef ook nooit op dieet! Ontbijten deed ik nooit, geen trek 's ochtends, drink wel koffie en water bij het opstaan. Dan als ik trek krijg fruit en als ik honger krijg eet ik een gewone maaltijd. En ja, dat kan ook een pizza zijn hoor! Evt. salade erbij en in de avond drink ik vruchtenthee. Soms een glaasje wijn, als er visite is. Wel merkte ik dat ik vóór mijn menstruatie zomaar 2 á 3 kilo meer woog: vocht! Het zou dus zomaar kunnen dat je volgende week opeens 4 kilo minder weegt. Ook zout is een boosdoener vwb vocht vasthouden. Mijn advies: eet nooit als je geen honger hebt. Lastig als je een partner hebt die wel aan de maaltijd wil, wat dat betreft heb ik het makkelijk omdat ik al jaren alleen woon. Ik vind het een goed idee om minder op je gewicht te focussen maar op je omvang. Heb een spijkerbroek als weegschaal: als die broek goed past: prima! Zit hij te strak eet ik wat meer geroerbakte groenten en rijst met kruiden en sojasaus. Kan je zoveel van eten als je wil, en even helemaal geen koek/snoep. Mannen verbranden meer, een ander MOET ontbijten om niet flauw te vallen.. Mijn advies: luister goed naar je lichaam en bedenk of je echt honger hebt of gewoon zin in iets lekkers. Heb je niet echt honger probeer de lekkere trek te negeren. En ook: eet waar je trek in hebt, niet te streng voor jezelf. Trek in patat? Gewoon eten máár niet als extraatje! Bv stukje vlees, groenten of sla en patat. Tussendoor een patatje eten is lekker maar tikt wel aan qua calorien. Eet je het als avondeten heb je tóch je patatje maar ipv rijst, pasta of gekookte aardappelen. En bedenk dat bij vrouwen het gewicht meer schommelt, die hormonen zijn vervelend! Goed dat je op je gewicht let: een paar kilo is te overzien, 50kg afvallen lijkt bijna niet mogelijk. Dat wil ik nooit meer meemaken, nu ben ik helemaal gewend aan dit 'dieet'. Succes!
 • Sophie 03-02-2021 11:50
  Hi Loes, Ikzelf combineer Keto met IF. Ik had zelf steeds last van opgeblazen gevoel na het eten (vooral 's avonds) en enorm last van moodswings en vocht vasthouden tijdens en voor men ongesteldheid. Ik moet eerlijk zeggen dat ik na 3 weken 3 kilo kwijt ben. Dit is uiteraard ook veel vocht, ik drink namelijk zo'n 3 liter water per dag. Ik heb het mezelf net wat moeilijker gemaakt daar ik op maandag en donderdag vast tot 16u. Zo heb ik dan 2 dagen per week 20u gevast en de andere dagen doe ik 16:8, ook skip ik wel eens een dag. Wat het afvallen bij je man betreft, het is nu eenmaal inderdaad zo dat mannen veel sneller gewicht verliezen dan vrouwen, helaas. Ik zou zeggen, gewoon volhouden en let een beetje op wat je eet tijdens die 8u. Ik eet bijvoorbeeld heeeeel erg weinig koolhydraten, maar mijd ook fruit, vanwege de fructose. Suiker eet ik niet meer, maar dan weer wel een vervanger. Ik ben zelf erg blij met de Keto levensstijl want het maakt het eigenlijk best makkelijk. In elk geval heel veel succes nog! Groet, Sophie
 • Cindy Simonse 01-03-2021 09:00
  Ik ben nu iets meer dan een maand bezig volgens 16/8 7 kilo afgevallen; hou me wel strikt aan het schema en kijk uit met wat ik eet, geen pizza! Ik drink veel water en bij toch trek tijdens de 8 uur neem ik een handje walnoten of wat kerstomaatjes. Eerste twee weken even wennen, maar nu eigenlijk geen hongergevoel meer en mis het ontbijt helemaal niet Ik eet twee maaltijden en dus soms tussendoor wat noten of tomaatje:komkommer.
 • frederik 05-05-2021 09:41
  Mijn gewicht was op 15/01/2021 100 kg en nu 77kg door combinatie van IF 16:8 en keto
 • Suze 19-08-2021 04:03
  Ik neem elke ochtend BCAA voor mijn calisthenics training. Een eitwitshake direct na mijn training en na mijn lunch neem ik ook zink, B12 en vitamine D. Ook een hele waslijst, maar het voelt alsof mijn lichaam het wel kan gebruiken. Ik merk vooral sinds de wintermaanden, dat ik ook zeker wel wat extra vitamine kan gebruiken voor mijn weerstand. Dus wekelijks wissel ik het af en neem ik ook soms ook een multivitamine in.Ik koop al jaren al mijn supplementen online, recentelijk via https://www.flinndal.nl/weerstand en daar ben ik tevreden mee. Sta altijd open voor advies over het wel of niet nemen van het bovenstaande, of ik misschien iets kan vervangen. Ben daarom ook een beetje zoekende online, naar wat de ervaring is bij anderen. Intermitting fasting is voor mij zo vol te houden.