Gewone mensen, bijzondere verhalen

 • Home
 • forum
 • Ik ben bang dat er meer aan de hand is
overzicht

forum

Ik ben bang dat er meer aan de hand is

Ik heb ongeveer een jaar geleden hulp gezocht, omdat ik in de knoop zat. Hier kwam de diagnose ADHD uit en ik kon me er zeker in vinden.
Echter denk ik dat er meer aan de hand is. Ik voel me neerslachtig, depressief, zie het nut van leven niet zo. Het liefste ga ik slapen en word ik nooit meer wakker. Ik heb verder geen suïcidale neigingen, noch heb ik pogingen gedaan.
Dit heb ik ook besproken met mijn therapeut en die zei toen dat dit beter zou worden nadat ik therapie had gevolgd en met medicatie zou starten.
Maar na een jaar zijn de gevoelens nog niet weg. Ik durf niet terug te gaan, omdat ik bang ben dat ik niet serieus word genomen. Al sinds de puberteit worden mijn gevoelens niet serieus genomen. Niet door familie, niet door leraren, niet door mijn huisarts. Er werd altijd gezegd dat het maar de puberteit was, en dat het wel over zou gaan.

Charmaine (25) op 10 mrt 2020
Reactie plaatsen

Deze zal niet gepubliceerd worden bij je reactie, maar kan worden gebruikt door de redactie om contact met je op te nemen

Reacties
 • Wicky
  (43)
  10/03/2020
  17:26

  Beste Charmaine;

  Als het na een jaar geen verbetering heeft gebracht zou ik toch terug gaan, te beginnen bij jouw huisarts. Als de medicatie ook niet helpt zou je er op kunnen staan dat je af gaat bouwen onder begeleiding want je moet die troep niet blijven slikken als ze niet werken.

  Sommige mensen hebben langer therapie nodig dan het termijn dat therapeuten nodig achten. Misschien jij ook. Gun jezelf de tijd en de zorg die je denkt nodig te hebben, dat is je goed recht! En als je het gevoel hebt niet serieus genomen te worden is het ook je goed recht om een andere therapeut/behandeling te zoeken die bij jouw wensen en problematiek aansluiten.

  Een goede huisarts kan je daar meer informatie over geven en eventueel doorsturen naar een betere begeleiding.

  Zorg goed voor jezelf. Sterkte.


 • Karin
  (53)
  15/03/2020
  14:13

  26 jaar? Dan ben je geen puber meer. Je verhaal lijkt veel op dat van Noortje, 16 jaar hier boven. Mss moeten jullie elkaar helpen, reageer op haar vraag om steun. Help elkaar een beetje.


 • Loes
  (41)
  18/03/2020
  21:54

  Niemand kent jou beter dan jezelf.
  Als jij denkt dat er wat meer aan de hand is, dan zou dat vast zo zijn.Vertrouw op je gevoel.
  Ga googlen om erachter te komen wat het is.
  Besef dat ADHD en vele andere “stoornissen” zoals HSS of HSP, vorm autisme, trauma of weet ik veel wat vaak vlakbij elkaar liggen of soms samen gaan..
  Wat het is print het uit en ga ermee naar je huisarts. Ga op je strepen staan en zeg “potverdikkie ik ken mijzelf het beste en voel mij niet serieus genomen”.
  Tegenwoordig moet je soms strijden maar dat gaat jou wel lukken, go for it! Huisarts moet je helpen en doet hij/zij het niet dan ga je naar een andere huisarts en leg je het verhaal uit!