Ik ben een autistische Neurotypical-hater!

Hallo, dit verhaal schrijf ik naar aanleiding van de online 3FM video “Lieve psychiater” van Zjos Dekker! Ik vind totaal NIET dat zij alle lof heeft verdiend, want in haar video uitte ze haar haat richting ons autisten uit! Hoe dan ook, ik ben klassiek autistisch en ik haat neurotypicals oftewel mensen die geen autist, ADHD’er, downie etc zijn! Waarom? Omdat geen enkele neurotypical ons neurodiverse mensen accepteerde, zelfs al leven we in Nederland, nergens is er echte acceptatie! Waarom denk ik dat? Ten eerste is er sprake van institutionele discriminatie in ons land: Autisten hebben veel minder kans op een baan en op goed onderwijs, we worden veel vaker gepest, we zijn één van de voornaamste redenen waarom ouders scheiden, we plegen veel, vaker zelfmoord etc, etc! En toch krijgt onze autisme er de schuld van! En als dat nog niet eens genoeg is, zien mensen ons ook als “minder intelligent” en NIET in staat tot het hebben van een baan of het goed kunnen volgen van onderwijs! Ik heb het dan ook nog niet eens gehad over mensen die vinden dat vaccinaties autisme veroorzaken! Ten tweede doet niemand wat tegen deze vorm van discriminatie, want niemand gaat bijvoorbeeld de straat op om te gaan protesteren tegen deze vorm van onderdrukking! Ten derde worden wij autisten als “gehandicapt” gezien en sinds gehandicapten als minderwaardig of zoiets worden gezien, is alle haat tegen autisme geoorloofd!
Natuurlijk zijn er mensen die autisten accepteren zoals ze zijn, alleen geloof ik daar helemaal niks van! Als jij het nog steeds niet met mij eens bent, voornamelijk als autist zijnde of ieder ander neurodiverse persoon, vraag je dan eens het volgende af: Waarom vecht niemand tegen de institutionele discriminatie in ons land? Waarom wordt het niet als discriminatie gezien, als iemand zijn leven op zijn kop staat, nadat hij of zij een autisme diagnose heeft gekregen? Waarom is het wettelijk toegestaan om te zeggen dat vaccinaties autisme veroorzaken? Waarom worden werkgevers niet gewoon gestraft, als ze iemand ontslaan, vanwege zijn of haar autisme? Waarom is de dag nog steeds niet aangebroken dat autisten volledig door de maatschappij zijn geaccepteerd?
Op al deze waaromvragen heb ik nooit geen goed antwoord gekregen, tenzij jij drogredenen goede redenen vindt zoals iedereen heeft het recht op zijn if haar eigen mening, want iedereen, voornamelijk degenen die als “normaal” worden gezien, zijn TEGEN neurodiverse mensen! Ze labelen ons weg als “gehandicapt” om hun ware intenties te verbergen!
Daarom ben ik haat ik neurotypicals! Ze haten ons, dus ik haat hun!
Als we een wereld willen creëren waarom neurodiverse mensen eindelijk geaccepteerd worden, moeten we alle neurotypicals van deze planeet weg jagen! Ik zie gewoon geen andere oplossing, want waar neurotypicals zijn, is er altijd discriminatie richting ons neurodiverse mensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • wijsneus 21-08-2022 17:14
  Waarvan akte.
 • Anoniem 22-08-2022 04:49
  Wijsneus, waar heb jij het in godsnaam over?
 • wijsneus 22-08-2022 23:49
  "Waarvan akte" betekent: het genoemde is ter kennis genomen. ook: ik zal het onthouden, ik heb het begrepen. Het betekent dat je zojuist een bewering hebt gedaan waarvoor het bewijs is toegevoegd als bijlage. Het komt uit de notariële wereld, akte = bewijsstuk. N.B. ik zou toch verwachten dat zo'n slimmerik dat zelf wel even op kan zoeken.. vreemd. Maar ok, je haat de halve wereld begrijp ik. Duidelijk. Helder. Wat je te berde brengt is me duidelijk of ook wel: waarvan akte. in spreektaal: ik hoor het u zeggen. Als iemand een betoog tegen je houdt, vragen stelt waar je geen antwoord op kan of wil geven zeg je dan -uit beleefdheid- ik hoor het u zeggen. Maar nu moet ik gaan, goedendag. Als je nog vragen hebt: stel ze gerust Anoniem. Wel gek om hulp te vragen aan mensen die je haat. Grappig, en zet je hele betoog op scherp zie je dat ook?
 • Anoniem 23-08-2022 15:04
  Oké, ik begrijp jou nu wel hoor! Ik had trouwens toch liever een reactie ontvangen, die zich meer richtte op de inhoud van mijn verhaal!
 • Jeannie 23-08-2022 16:12
  En nou? Moet ik me aangesproken voelen? Weet je dat aanzetten tot haat strafbaar is? Maar ach, een anonieme autistische fuguur haat me. Ik denk dat ik daarmee wel kan leven.
 • Anoniem 24-08-2022 05:37
  Hoezo is aanzetten tot haat strafbaar? Nederland krioelt van alle haat! Een goed voorbeeld hiervan zijn anti-autistische anti-vaxxers zoals Donald Trump! Waarom worden die niet gestraft? Oh ja, vanwege vrijheid van meningsuiting! Dus eigenlijk valt hate speech onder vrijheid van meningsuiting? Weer wat geleerd, overigens!
 • Jeannie 24-08-2022 12:07
  "Als we een wereld willen creëren waarom neurodiverse mensen eindelijk geaccepteerd worden, moeten we alle neurotypicals van deze planeet weg jagen!" Dit is bedreiging. Dit is strafbaar. Jammer dat je dat niet begrijpt, maar gelukkig neem ik je nog geen moment serieus. En waarom je er Trump bijhaalt (met een uitspraak die overigens niet klopt, maar dat terzijde) is me helemaal een raadsel. Beste Anoniem, zoek hulp. Waar en van wie interesseert me geen donder. Maar wat je beweert kan gewoon niet door de beugel.
 • Acelya 22-09-2022 19:06
  Ik ben zelf ook autistisch maar ik heb een hele lichte vorm. Over deze vragen heb ik nooit echt nagedacht maar het zijn wel goede vragen. Ik heb wel vrienden die 'normaal'zijn. 1 vriendin vindt het nog steeds appart dat ik autisme heb maar ze accepteerd het denk ik wel. En over die vaccinaties, dat is gewoon kut en idd discriminatie. Ik vind niet dat iedereen die "Normaal"is dood moet.