Ik ben een student maar woon helemaal alleen, is dit gek?

Hoi allemaal!

Ik ben een student en dit zal ik de komende 1,5 jaar ook nog zijn. Ik heb 2 jaar lang in een, niet zo hecht, studentenhuis gewoond. Ik voelde me er nooit echt op mijn gemak en toen ik een jaar geleden in een huisje voor mezelf kon wonen heb ik dit ook met beide handen aangegrepen.
Nu heb ik een aardig actief studentenleven waardoor ik zo’n 4 avonden in de week ’s avonds leuke ‘verplichtingen’ heb met vriendengroepen. Daarnaast heb ik een vriend waar ik ook wel 1 avond in de week mee door breng. Bijna al mijn vrienden wonen in een heel actief studentenhuis. Aan de ene kant ben ik hier jaloers op, dat ik zelf nooit geprobeerd heb om een plekje te zoeken in zo’n huis aangezien er dan altijd wel iemand is om lekker ongedwongen mee te bank hangen. Aan de andere kant ben ik ook heel blij dat ik een plekje voor mezelf heb en me niet aan zooi van anderen hoef te ergeren. Ook schaam ik me soms een beetje om aan anderen te vertellen dat ik alleen woon. Ik ben bang dat men mij raar vindt.
Soms ga ik ook aan mezelf twijfelen of ik hier wel echt gelukkig ben. Maar ik weet niet zeker of dit komt omdat ik de mening van anderen me aantrek en hierdoor ga twijfelen, of dat ik me echt eenzaam voel..

Zomaar uit dit huisje weggaan om eens iets anders te proberen is niet een optie aangezien mijn ouders dit voor mij gekocht hebben en ik me ook afvraag of dat wel echt is wat ik wil. Een vriendin hier bij in laten trekken is ook geen optie omdat daar geen ruimte voor is. Mijn vriend is 3 jaar jonger en samenwonen zien we voorlopig ook nog niet zitten aangezien we/hij nog zo jong zijn.

Hoewel ik veel met mijn ouders kan delen durf ik ze dit niet zomaar te vertellen omdat ik vind dat ik mijn ouders hier heel dankbaar voor moet zijn.

Ik weet niet zo goed hoe ik hier mee om moet gaan en kan hier eigenlijk ook met niemand goed over praten omdat ik me best wel schaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • miami 08-07-2017 10:34
  heel simpel, je hoeft je niet te schamen. Als andere mensen het raar vinden of stom of ze hebben er problemen mee,niet jouw probleem maar die van hun. Wees niet zo onzeker. Waarom moet je met de kudde meelopen, omdat het zo hoort? Je hebt een eigen plek en dat vind jij heel prettig. Nou dan. Maar nog wat, jij denkt dat men het raar vindt, je gaat er al van uit dat men het niet goed vindt of zo. Nogmaals, wees niet onzeker en geniet van je studentenleven, hoe je dat ook invult.
 • Eagle 10-07-2017 08:56
  Eerlijk gezegd denk ik dat jij je net iets teveel aantrekt van wat anderen zouden kunnen vinden. Actieve studentenhuizen kunnen dan voor sommigen wel het hoogtepunt van studentenleven zijn, het is ook altijd herrie, altijd andermans rotzooi en nooit eens privacy. Het is maar net wat je leuk vindt. Het ziet er niet naar uit dat je jezelf volkomen isoleert en helemaal geen deel uitmaakt van het studentenleventje. Je hebt het blijkbaar druk genoeg. Maak je niet nog drukker, joh. Geniet van je eigen stekkie en maak het er gezellig. En mis je gezelschap, ga dan lekker op stap met wat vrienden of nodig wat mensen uit. Voordeel is dat je ze dan buiten kunt schoppen op het moment dat jij dat wil. Of je ruilt een weekje of zo met een vriendin van kamers. En als iemand zegt dat hij je raar vindt, kan dat ook komen uit jaloersheid. Hoeveel van je vrienden snakken zo nu en dan niet naar een ruimte echt helemaal voor zichzelf? Geniet van je leven!
 • M. Meershoek 11-07-2017 10:13
  Doe wat voor jou het prettigst is/voelt. Iedereen heeft een andere kijk/mening.. probeer daar niet te veel van aan te trekken, daar heb je alleen jezelf mee. Enjoy !!!!
 • Ijsco 13-07-2017 20:24
  Trek niks aan wat anderen ervan vinden en geniet lekker van je eigen huisje. Ik en mijn ex woonden vroeg samen.Ik was nog geen eens 18 jaar en kom gewoon uit een liefdevol nest dus het was niet zo dat ik het huis uit wou vluchten.Mijn ex en ik hebben dus tijdens onze studies samen gewoond. In mijn omgeving en vriendenkring woonden meer samen maar ik denk dat zo'n 80 % alleen woonden in een huisje of appartement.De meesten woonden in een soort schipperswoning. Ik moet je wel vermelden mijn vriendenkring bestond wel veel uit vrienden met rijke ouders die zoiets voor ze kochten. Ik moet je eerlijk bekennen dat vooral in mijn studietijd mijn vriendengroep enorm groot was en niemand in een studentenhuis woonden maar de meesten zaten ook niet bij een studentenvereniging want wij waren wel met zo'n 40 man en dus had je veel aanloop van elkaar.