Ik hoor nergens bij

Hallo allemaal. Ik voel me soms eenzaam, omdat ik niet echt echte vriendinnen heb. Ik praat met iedereen, kan het goed met iedereen vinden, maar toch voelt het alsof ik niet echt een vaste vriendengroep heb die ik kan vertrouwen. Persoonlijk vertrouw ik niemand en dit vind ik zo jammer. Ik zou zo graag een vast vriendengroep willen hebben als zijn het maar 2 vriendinnen, maar op z’n minst heb ik die 2 vaste vriendinnen waar ik dag in dag uit alles kwijt kan. Denken jullie misschien dat er iets mis met mij is dat ik geen vaste vriendengroep heb?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Beverly 11-06-2021 20:34
  Mijn eerste gedachte na het lezen van je bericht is WANHOOP. Echt, je doet veel te paniekerig en dat kan mensen afschrikken. Kalmeer een beetje, zoek een leuke hobby die je in groepsverband kunt uitoefenen en maak daar een praatje. Maar vertel niet meteen je hele levensverhaal en begin met een luchtig onderwerp.
 • miami 12-06-2021 04:51
  Zoals Beverly het al zegt, je bent echt wanhopig. Je schrijft dat je minstens 2 vriendinnen wilt hebben bij wie je elke dag alles kwijt kan. Geloof me, daar zit niemand op te wachten. Ik heb een leuke vriendenkring maar ik hoef ze niet elke dag te zien of te spreken. We hebben ieder ons eigen leven en als we elkaar zien dan kletsen we bij en uiteraard als er iets is dan staan we voor elkaar klaar. En nog een vraagje, waarom vertrouw je niemand? Als dat zo is dan heb jij geen behoefte aan minstens 2 vriendinnen met wie je alle sores kunt delen. Beetje tegenstrijdig vind je niet? Ik zou zeggen, werk eerst aan jezelf en een vriendschap moet je langzaam opbouwen en niet wanhopig overkomen. Ga niet claimen.
 • E. 20-06-2021 09:29
  Ik begrijp je wel hoor Lien, ik heb af en toe hetzelfde gevoel. Alsof anderen precies snappen hoe je dat doet, sociaal zijn en vriendschappen sluiten, en ik heb geen idee. De oplossing heb ik dus helaas ook niet voor je... Maar misschien is het idee van Beverly wel een goede; zoek een leuke hobby waar je mensen met dezelfde interesse kunt leren kennen. Succes!
 • A. Wemmenhove 26-07-2021 17:24
  Ik herken het e.e.a. wel een beetje. Het lijkt alsof het e.e.a. is gebeurd in je leven gezien je aangeeft mensen te wantrouwen. (heel herkenbaar voor mij). Misschien heeft dat ook invloed op een aantal dingen waarvan je je van sommige dingen niet eens bewust bent. Dan bedoel ik hoe je communiceert en overkomt, dat kan dan iemand afschrikken. B.v. als je teveel claimt, niet precies kan inschatten wanneer het gesprek wat meer diepgang mag krijgen etc. (ik denk dat het bij mij o.a. dit soort dingen is, plus dat ik doordat ik anders in elkaar zit veel moeilijke contact leg en houd. Maar dan heb ik dus over mijzelf) Hoe meer je iedereen "scant" op is dit misschien met wie ik een klik zou hebben? hoe minder je feitelijk openstaat om iemand onbevooroordeeld te ontmoeten. A. Wemmenhove