Ik kan zijn verleden geen plek geven

Ik heb sinds 3 jr een relatie. Een schat van een man maar met een rijk verleden als je begrijpt wat ik bedoel. Ik ben vergeleken met hem maar een dorps burgertrutje wat niks kent en nu pas de wereld ontdekt. Ik ben jong getrouwd met mijn eerste vriendje destijds. Jong kinderen gekregen. Ik dacht altijd dat ik gelukkig was… Achteraf blijk ik al die jare onder het regime te hebben geleefd van een man met sterk narcistische trekken. Mijn ogen werden geopend door een vriendin die echt met kromme tenen aan de tafel zat als ik weer eens werd afgeblaft. Na 16 jr huwelijk besloot ik voor mijzelf te kiezen. Ik ging door een diep dal want tijdens de scheiding brak de hel pas goed los. Mijn ex beloofde me mij helemaal kapot te maken, ik zou nooit weer gelukkig worden. Hij deed alles wat in zijn vermogen lag om die belofte na te komen, zelfs nu na ruim 4 jr probeert hij het nog. Maar dat terzijde..

Ik leerde drie kwart jaar na mijn scheiding mijn huidige vriend kennen. Hij was compleet anders dan mijn ex man. Hij stond vol in het leven en heeft het nodige al meegemaakt. Je kunt rustig zeggen dat hij alles uit het leven heeft gehaald wat er in zit terwijl ik nu pas begin te leven. Dat is aan de ene kant heel mooi want ik leer veel van hem maar aan de andere kant heb ik er juist heel veel moeite mee dat hij alles al kent. Zoals ik al vertelde. Mijn ex man was mijn eerste en enige vriendje. Mijn huidige vriend heeft tig relaties en vriendinnen gehad. Hij zegt altijd dat hij niet weet met hoeveel vrouwen hij het bed gedeeld heeft maar ik denk dat hij het me niet eens wil vertellen. Onzeker als ik ben heb ik daar erg veel moeite mee. Het houdt me momenteel de hele dag bezig. Als ik met hem in bed lig gaat het continu door mij hoofd. Hij zegt altijd dat ik heel bijzonder ben en dat hij dit ook niet kent. Maar dat wil er bij mij niet in. Misschien ben ik wel te achterdochtig. Hebben jullie tips of adviezen hoe ik dit los kan laten. Zijn verleden is immers niet uit te wissen ik zal er mee moeten dealen. Hij is echt heel gek op mij en is mij ook trouw dus dat is het niet. Ik wil gewoon van hem kunnen genieten zonder dat ik nare gedachten krijg over zijn bedpartners, exen etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • mir 25-09-2016 08:28
  Allereerst gefeliciteerd dat je gelukkig bent met jouw vriend en dat je uit een naar huwelijk bent gestapt :-)) Ik snap dat je het niet zo'n fijn idee vindt, dat jouw vriend veel bedpartners heeft gekend in het verleden. Probeer dat te zien als het verleden en nu is nu ! Geniet van elkaar en wees blij dat je een goede man hebt getroffen !!!
 • Candice 27-09-2016 00:41
  Ik denk dat je je eigen verleden zelf nog niet geaccepteerd hebt en je frustraties daarover op je nieuwe vriend projecteert. Respect voor hem, dat hij al jaren al die idioterie van jouw ex accepteert....! Over loskomen van het verleden gesproken.. Durf te kijken naar je eigen aandeel in deze situatie. De sleutel ligt bij je zelf. Succes!
 • closer 28-10-2016 14:35
  Goh wat herkenbaar , ik heb zelf 12 jaar met een narcist samen geleefd , je leeft dan in een heel klein wereldje .Mijn huidige man was 12 jaar alleen en heeft ook een rijk verleden , ik heb hier soms ook moeite mee , maar zeg dit ook ....Hij is op veel plaatsen in Europa geweest en ook met zijn ex vriendinnen. Als ik zeg dat ik een stedentripje wil maken met 1 van mijn zoons naar bv Parijs of Brussel , zei hij in het begin ,leuk ik ga mee...Dat wil ik niet ,dan gaat hij onbewust toch zeggen , als je daar heen gaat is leuk ,ik ben daar toen ook geweest, ik weet dat ik dan sjaggie word omdat ik dan toch bang ben dat hij het met die andere dames leuker vond...Ik ben nu mijn eigen herinneringen aan het maken en hij laat me , wij doen zeker ook heel veel samen , maar dan naar plaatsen , plekken waar we nog nooit met een ex zijn geweest...En voor mij gaat zijn verleden hierdoor steeds meer naar de achtergrond :) binnenkort gaan we naar Scheveningen waar hij veel tijd met zijn ex heeft doorgebracht (hij komt uit Rotterdam) maar mijn zelfbeeld is nu een stuk beter dat ik het aandurf en zijn eventuele herinnering zal doen verbleken Hhahahahah...Hoop ik dan....
 • Mikey 15-04-2020 09:46
  Ik heb ook een rijke ervaring zoals jullie dat omschrijven 3 kinderen van 2 vrouwen. De wereld gezien. Hierdoor weet ik ook precies wat ik wil. Mijn vriendin heeft 1 vriend gehad 15 jaar lang. Thats it. Nooit samen op vakantie geweest of dergelijken. Ben super gek en verliefd op haar. Taal niet naar andere vrouwen. Wil een rustig leven. Toch heeft mijn partner ook last van mijn verleden. We hebben hier voortdurend woorden over . Ik vroeg me af hoe is de situatie nu ANNA?
 • Maria 18-03-2022 16:05
  Ga je door een pijnlijke breuk of echtscheiding? Win over je ex-vriend, ex-vriendin, ex-man, ex-vrouw en houd ze voor altijd. Mijn man heeft me 6 maanden geleden verlaten voor een andere vrouw en sindsdien is mijn leven vol pijn, verdriet en liefdesverdriet omdat het mijn eerste liefde was met wie ik mijn hele leven heb doorgebracht. Een vriend vertelde me dat hij enkele getuigenissen had gezien van een spreukgebruiker genaamd DR SUNNY die zijn geliefde binnen een paar dagen terug kan brengen, ik lach en zei dat ik niet geïnteresseerd ben, maar vanwege de liefde die mijn vriend voor mij had, ze . Ik raadpleegde de hogepriester namens mij en tot mijn grootste verbazing belde mijn man me na 2 dagen voor het eerst na 6 maanden dat hij me miste en dat hij spijt had van alles wat hij me had aangedaan. voor mij en nu zijn we gelukkig samen. Ik kan het nog steeds niet geloven, want het is zo geweldig. Bedankt DR SUNNY voor het terugbrengen van mijn geliefde en ook mijn schattige vriend die namens mij tussenbeide kwam, voor iedereen die de hulp van deze geweldige Dr. nodig heeft, hier is de e-mail: drsunnydsolution1@gmail.com Je kunt het ook per WhatsApp sturen naar +2348082943805
 • Crisp 12-05-2022 15:40
  Ik heb net hetzelfde meegemaakt met de mama van mijn dochter. Zij was niet verlegen voor een scharrel meer of minder. 15 kerels zijn me voorgegaan en dat maakte me ook onzeker. Ik heb door er niet durven over praten met haar mijn relatie met haar kapot zien gaan met als eindresultaat dat ik maar met één gedachte continue bezig ben : onze dochter. Praat erover. Durf die grens over te steken. Je hebt een ervaren man in bed maak daar gebruik van om bij te leren en schaam je niet. Een man die van je houdt zal je erdoor nog meer beminnen.