Ik weet het niet meer

Bijna 11 jaar heleden ontmoette ik mijn vriend. Zorgzaam, atent en galant.. Vorig jaar besloten we naar Spanje te verhuizen. Huurwoning opgezegd en alle meubels verkocht. Nu eenmasl in Spanje begint hij te veranderen. Drinkt meer, is agressief en wiil me klein houden. Ik kan niet terug, terug naar Nederland. Ik heb daar biks meer qant ondertussen is mijn aow gerechtigde moeder 4 maanden geleden ons komen volgen. Vriend belooft gouden bergen en lokte haar hierhee . Ook zij heeft al haar meubels verkocht. Een spaarpot hebben we niet , wachtlijst in onze stad is zo’n 10 jaar. Hij weet ik klen zit en heeft me in de macht, vertrekken is geen optie. Alleen in een vreemd land een leven opbouwen zou ik doodeng en niet leuk vinden, ik was immers samen het diepe in gesprongen. Ik weet t even niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Jeannie 19-12-2022 20:16
    Neem.contact op met de Nederlandse ambassade in Madrid. Zolang je Nederlands burger bent, kunnen zij je helpen als je terug wilt keren naar Nederland. Ze kunnen je vast vertellen waar je wel of geen recht op hebt en je misschien helpen met een plan. Want ik denk wel dat bij deze man weggaan het beste voor je is, als je je bij hem niet veilig voelt.
  • wijsneus 20-12-2022 01:32
    Naar de ambassade gaan is een goeie, maar je moeder is er ook nog. Wil je eigenlijk wel bij hem weg of zou je alleen willen dat hij minder drinkt, aan je huwelijk werken of is het echt definitief over? Zou ik wel goed over nadenken, desnoods even bij je moeder logeren want als je 1x aanklopt bij de ambassade en je keutel weer intrekt zullen ze een 2e keer niet hard lopen vrees ik.. En je man kán schrikken als je zegt: ik heb er genoeg van, ik ga bij mijn moeder logeren en nadenken of ik wel wil blijven. Je bent niet de man waar ik voor naar Spanje ben gekomen, je bent veranderd. Ik kan gewoon terug hoor, huur wel een vakantiehuisje tot ik wat anders heb, komt goed!