Ik wil geen getuige zijn van mijn beste vriendin

Ik werk op een groot bedrijf. Op mijn afdeling werken wij met 8 mensen. Wij kunnen het onderling super goed met elkaar vinden. Mijn collega, ik noem hem even Rick had een woning van de zomer gekocht. Om dit te vieren nodigde hij iedereen uit met partner te komen barbecuën. Aangezien ik vrijgezel ben (ik heb daar totaal geen moeite mee) gaf hij aan dat ik wel een “vrijgezellen” vriendin mee mocht nemen. Rick was namelijk na een lange relatie vrijgezel en was duidelijk opzoek naar een vriendin. Aangezien mijn beste vriendin ook vrijgezel is en duidelijk een kinderwens had en druk opzoek was naar een potiëntele vent had ik haar meegenomen. Het klikte gelijk tussen de twee. Ik moet je bekennen zij passen ook goed bij elkaar. Een week later gingen ze samen op date (begin September) en sindsdien is het dikke mik tussen die twee.
Ondertussen is zij bij hem ingetrokken wat ik al erg gauw vond. Maarach ik begreep ze ook wel weer.
Het is inmiddels een week geleden dat mijn beste vriendin mij appte dat we moesten praten. Ik had haar al even niet gesproken en voelde meteen dat er iets aan de hand was. Toen ik haar vroeg of ik haar kon bellen, zei ze: ’Het is beter als ik het face-to-face tegen je zeg.’ Het moest dus wel iets heel belangrijks zijn. Ik kon niet langer wachten en belde haar toch op: ’Ben je soms zwanger?’ grapte ik…Aangezien ze altijd al een sterke kinderwens had. Haar antwoord was: “wij zijn het aan het proberen maar dat is het niet” Hiervan schok ik best dus ik ben naar haar toegegaan. Onder genot van een theetje vertelde zij dat ze al 2 weken over tijd was en dat ze hebben besloten om te gaan trouwen. Want als zij een kind kregen
dan vonden ze het allemaal gemakkelijker om getrouwd te zijn. Zij vroeg of ik haar getuige wil zijn en ze zo snel mogelijk willen trouwen. Ik heb “ja” gezegd maar het kwam er niet vrolijk uit en ben met een smoes snel naar huis gegaan. Begrijp mij niet verkeerd ik gun die 2 schatten al het geluk van hun leven maar ik vind dit veel te snel gaan. In juli woonde Rick nog samen. Had een relatie van meer dan 10 jaar. Eigenlijk wil ik helemaal geen getuige zijn omdat ik mij er niet prettig bij voel. Dit gaat zo snel. Als ik niet getuig en eerlijk vertel wat ik er van vindt dan is de werksfeer op mijn werk niet meer goed en ben ik mijn beste vriendin kwijt.
Wat zouden jullie in zo’n situatie doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Jeannie 14-11-2023 09:46
  Jouw beste vriendin heeft geen beste vriendin. Jouw beste vriendin heeft een zelfingenomen aanhangsel dat overduidelijk stikjaloers is dat het haarzelf niet lukt om gelukkig te zijn en dus nu doet alsof ze het allemaal "te snel" vindt gaan in de relatie die ze vanaf het begin al niet heeft ondersteund. Blijf weg van de bruiloft en als ze vraagt waarom, heb dan ook het lef om eerlijk te zeggen dat je haar haar mooie dag, haar relatie en haar kind niet gunt. Ben je dan je beste vriendin kwijt? Nee hoor, die heb je namelijk nooit gehad. En.zij is mooi de dans ontsprongen.
 • Sterre 14-11-2023 12:31
  Vind de reactie hieronder echt ontzettend grof. Ervan uitgaan dat zij stikjaloers is! Dat is pas een vooroordeel. Ik geef de geheim-deler gelijk. Het is ook allemaal te snel. En om die reden mag je dat rustig uitleggen aan je vriendin. Dat je haar alle liefde van de wereld gunt en of ze hier goed over heeft nagedacht. Als zij echt jouw beste vriendin is kan ze ook een niet-meegaande mening hebben. En dan kan jij ook best iets moeilijks aankaarten. Wat is de behoefte achter dit 'snel snel' gedrag? Dat kan nou nog eens een goede nadenker zijn. Idem bij haar partner. Jij mag een autonome keuze maken. Jouw beste vriendin mag dat ook. Als het goed is kan je dan rustig daarna nog met elkaar overweg. Zo niet, dan is het geen ware vriendschap. Want vriendschap steunt elkaar in dik en dun.
 • Jeannie 14-11-2023 15:02
  Lieve Sterre, mijn mening mag ook bestaan en blijft hetzelfde. Natuurlijk mag Henderika het "te snel" vinden. Dat mag jij ook vinden. Allemaal prima, maar de aanstaande bruid hoeft daar toch zeker geen gevolg aan te geven? Als ik zoiets zou horen van iemand die tot dan toe heeft beweerd zo blij voor mij en mijn aanstaande te zijn, zou mijn eerste reactie op haar afwijzing ook hetzelfde zijn. De bruid denkt haar beste vriendin (die haar notabene aan haar aanstaande heeft voorgesteld) te betrekken bij haar speciale dag en krijgt in ruil daarvoor, achter haar rug om, een emmer stront en vooroordelen over zich heen. Dat riekt niet alleen naar stront, maar naar een enorme berg pure, onverdunde afgunst.. Kan je nog zo vaak beweren daar "totaal geen moeite" mee te hebben, maar iemand die goed in haar eigen vel zit, velt geen oordeel over de relatie en het geluk van een ander.
 • Jeannie 14-11-2023 15:05
  NB "Want vriendschap steunt elkaar in dik en dun." Ah, de ironie.
 • ELLEN 15-11-2023 07:59
  Beste Henderika, Ik vind de reactie van JEANNIE niet normaal. Waarschijnlijk heb je iets geschreven wat haar erg tiggert, heeft zij weinig beste vriendinnen of is het weer zo'n koter die zit te klooien op deze forum. Ik begrijp het erg goed dat jij het allemaal veel te snel vindt gaan. Waarschijnlijk hebben zij elkaars familieleden nog geen eens allemaal ontmoet zoals ooms en tantes en zien ze die pas bij hun eigen trouwerij, bizar. Dat jij als getuige wordt gevraagd betekend dat jullie band super goed is. In een sterke band met iemand mag en kan je best op een rustige manier je mening geven. Als je voorzichtig aangeeft dat jij ze alle geluk van de wereld wenst maar dat alles eerst even bij jou moet landen omdat je vindt dat alles wel heel erg snel gaat. Wat de reden is om al zo snel te trouwen en of het niet verstandiger is om eerst even te richten op de zwangerschap.Dat een zwangerschap vaak gepaard gaat met kwaaltjes,vermoeidheid en ook op emotioneel gebied soms het best heftig kan zijn. Dat als er van zijn familie kraamvisite komt ze eerst een beetje leert kennen. Dat het natuurlijk hun keuze is en je haar altijd zal steunen in haar beslissingen maar of zij wel bij stil staan bij ook de nadelen van al zo vroeg te trouwen. Bedenk van te voren de nadelen en noem ze op. Gaan ze wel vlot trouwen wie weet voel je je dan er prettiger bij omdat je dan weet dat ze goed weten wat ook de nadelen zijn en als je mee leeft naar dat proces van trouwrn dan kan het zo zijn dat dan je gevoel anders is.
 • Sam 15-11-2023 09:00
  Hieronder lees ik in een reactie dat Henderika haar beste vriendin afwijst, jaloers is en vanaf het begin niet heeft ondersteund. Wat een vooroordelen... Ik lees juist dat zij haar niet afwijst en "ja" heeft gezegd terwijl zij zich er nota bene er niet prettig bij voelt wat ik overigens heel goed kan begrijpen. Dan heb je wel wat over je vriendin (ondersteunen). Zij heeft haar vrijgezellen vriendin naar haar collega meegenomen omdat ik eruit kan opmaken dat zij ze allebei een leuke partner gunt e n zij ze allebei leuk vindt. Ze geeft aan dat het schatten zijn en ze goed bij elkaar vindt passen (hoezo jaloers?) Zij vindt het alleen te snel gaan. Als ik er zo uit de tekst kan opmaken kenden zij elkaar nog geen eens 8 weken. Zijn ze binnen 8 weken gaan samen wonen, in verwachting en hebben al huwelijks plannen. Nou ik heb nu ongeveer 9 weken verkering en nog geen eens gezoent. Daarover ga zit ik nu ook op het forum en ga ik nu een bericht plaatsen.
 • Jeannie 15-11-2023 15:31
  Ach due Ellen, Ik ben geen tienertje meer hoor en ik heb tevens enkele ontzettend fijne vriendinnen Maar weet je waarom dat zulke fijne vriendinnen zijn? Omdat wij elkaar in ons waarde laten en elkaar steunen, zelfs al ben ik het niet altijd eens met hun keuzes en hun acties. Wat mij "triggert" (wat een kutwoord, gebruik toch gewoon je moerstaal) is het idee dat Henedrika (en Sterre en jij) schijnen te denken dat, omdat jullie het "te vroeg" vinden, dit ineens een wet is, een door jullie vastgestelde termijn, strokend met jullie verheven moraal en dat het daarmee niet alleen volkomen normaal, maar zelfs wenselijk is om de keuzes van de eveneens volwassen bruid te veroordelen. Sinds wanneer is het normaal geworden om jullie keuzes dwingend op te leggen aan een ander en als diegene daar niet in meegaat, te vervallen in pubergedrag en dreigementen. En dan moet ik geloven dat deze zogenaamde vriendin de bruid "haar geluk gunt"? Sorry, maar nee. Bij zoveel zelfgenoegzaamheid en hypocrisie, draait mijn maag zich om.
 • Piet 15-03-2024 14:31
  Jeetje zeg, waar bemoei jij je allemaal wel niet mee?! Die collega en vriendin van je zijn twee volwassen mensen, wat is voor jou de meerwaarde om jouw bedenkingen te moeten ventileren aan die twee en dacht je dat zij daar iets mee zouden gaan doen?