Ik wil niet meer trouwen

Over 3 maanden gaan we trouwen. Alles is geregeld, aanbetalingen zijn gedaan, ruim 25.000 euro is betaald. Iedereen denkt dat we het perfecte gelukkige koppel zijn. Maar ik ben niet verliefd meer en al helemaal niet gelukkig. Ik kan me niet eens meer herinneren wat ik ooit leuk aan hem vond. Maar ik kan er niet mee stoppen. Ik kan de kosten niet terug betalen. Ik blijf liever dood ongelukkig zonder dat iemand het weet dan dat ik mijn familie moet teleurstellen en alles kwijt raak. Ons huis, onze hond, dit leven. Ik wou dat ik hier nooit aan begonnen was maar ik zie echt geen uitweg meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Simone 24-06-2023 14:12
    Omdat je in een spagaat staat lijkt het alsof je geen uitweg meer ziet. Probeer te bellen met de bedrijven waar je aanbetaling hebt gedaan want officieel heb je recht om je aanbetaling terug te krijgen. Bel je verzekering om via hun het geld terug te krijgen. Maar je geluk is belangrijker dan geld dat is een puntje van later. Hoe moeilijk het ook is neem een familielid in vertrouwen en vraag om hulp. Ook wel zo fair tegenover je vriend om te vertellen over je gevoelens. Als ik je een familielid was dan had ik gezegd je gaat als de sodemieter onderdak regelen ookal is het tijdelijk bij je ouders en hoe moeilijk je moet het ze zeggen.Deze week ga je alvast stiekem je spullen inpakken de meeste daar al wat heen brengen en grijpklaar leggen. We gaan nu samen een brief opstellen en adressen van alle genodigden. In de brief gaan we ook uitleggen dat je hebt gekozen voor je geluk. Volgende week als je vriend naar je werk is doen wij de laatste spullen. Je wacht totdat je thuis bent en doe je verhaal en vertrekt. Geef aan altijd voor hem bereikbaar bent maar je keuse vast staat. Zo'n 3 dagen later doe je de brieven op de post.
  • Corrie 28-06-2023 02:32
    Wat een verhaal. Waar heb je zoveel geld aan uitgegeven het is nogal wat. Geen idee maar veel dingen kan je cancelen als je pas over 3 maanden gereserveerd hebt, annuleren hoe je het ook wil noemen dat zal wel loslopen. Snap helemaal niks van het stiekeme in het advies van de andere lezeres je kan gewoon tegen je a.s. ex zeggen dat je je bedacht hebt lijkt mij. Je zegt nergens dat hij je mishandeld of dat je bang bent dat hij dat gaat doen. Wat is er mis met een normaal gesprek waarin je verteld dat je twijfelt en de bruiloft af wil blazen? Je familie gaat niet trouwen, de hond ook niet. Je vriend wel dus moet je met hem praten. En met de winkel waar je een jurk bezaaid met diamanten hebt besteld, met een beetje mazzel zijn ze er nog niet eens aan begonnen en kan je zoiets afkopen met wat geld voor de tijd die ze aan je besteed hebben. Een receptie afzeggen zolang van tevoren is ook geen punt. Maak je niet zo druk. Vertel je vriend wat je voelt en dan zie je wel weer verder. Hij zal ook niet met je willen trouwen als je niets meer voor hem voelt. Of als je psychische hulp nodig hebt. Of je hebt dit in een dronken bui opgeschreven in een vlaag van twijfel kan ook nog. Hoe dan ook geen paniek komt allemaal goed niemand dwingt je te trouwen als je dat niet meer wil. Sterkte, niet leuk maar ook geen dodelijk ongeluk hoor dit komt vaker voor.