Ik wil samenwonen, hij misschien nog lang niet

Lieve lezers,

Mijn vriend (26) en ik (27) zijn nu een jaar samen en hij moet echt nog niet denken aan samenwonen en ik dus wel.

Momenteel woon ik na 2,5 jaar zelfstandig te hebben gewoond, op een kamer, waar ik erg aan moet wennen en het liefst hard weer van wil wegrennen naar een eigen woonruimte. Voorlopig blijf ik hier wel, lange wachtlijsten, hoge huurprijzen en over kopen begin ik geen eens. Goed moment om te sparen en het af te wachten.

Mn vriend denkt er zelf over na om op zichzelf te gaan en dan denkt hij aan kamers. Ik ben al een lange tijd toe aan het settelen met een partner en ik denk dan, waarom niet samen. Dit wilt hij nog niet, hij wilt eerst op zichzelf. Als we het er dan verder over hebben en ik vraag aan hem of hij er naartoe zou willen werken (sparen etc) om dan samen over 2 jaar misschien samen te wonen krijg ik een antwoord met dat hij dat nog niet weet. Of hij dat dan wel al wil is dan maar de vraag.

Ik word daar best wel onzeker van, ik weet dat hij van me houdt, maar begin me wel onzeker te voelen over een toekomst samen. Hoe lang moet ik wel niet geduld hebben voordat hij zoiets zou willen. Ik gun hem zn eigen tijd en doelen die hij voor zichzelf wilt halen en ook dat hij eerst ervaart hoe het is om op zichzelf te wonen. Maar ik gun mij ook de partner die met me wilt settelen en met mij aan een toekomst wilt werken.

Wat is de middenweg? Hoe kan ik zelf hierin het beste staan en wat kan ik wel en niet van iemand vragen? Ik ben zo gezegd wel even radeloos. Ook vind ik het jammer dat we nu nooit echt alleen en samen kunnen zijn, zodat we dit kunnen ervaren. Er zijn altijd ouders of huisgenoten.

Ik hoop dat jullie wat tips hebben.

Groetjes,.
Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Steef 13-10-2018 23:52
    hoi Mieke, jullie zijn nu een jaar samen en jij bent zo te lezen wel ready voor meer. jullie zijn samen, verdienen beide geld genoeg om samen te gaan wonen ergens, en toch hij wilt het niet. ik heb het idee dat jullie relatie en plannen in zijn hoofd op de 2e plaats komt. natuurlijk is dat maar een idee. ik weet niet hoe en wat er precies loopt. ik denk dat hij het wel best vind zo lekker apart af en toe bij elkaar, dat zal voorlopig wel zo blijven, het is aan jou om te beslissen of je daar op wil blijven wachten of niet.
  • guanita 14-10-2018 22:34
    Hallo, ik ben het met Steef eens. Hij wil nog niet en weet niet of hij ooit wil. Dus aan jou de keus; het risico nemen of niet. Niemand kan natuurlijk de garantie geven wat hij of zij over 2 jaar wil, dus daarna vragen lijkt zinloos. Maar dat hij zo duidelijk ook geen hoop geeft, vind ik wel bijzonder. Sterkte
  • ijsco 26-10-2018 19:36
    Met mijn ex na een jaar verkering gaan samenwonen.Achteraf niet goed geweest en dan denk ik om verschillende redenen "erg verstandige besluit om eerst even paar jaar op jezelf te wonen" Na een jaar op mijzelf te wonen ontmoete ik mijn man waar ik inmiddels al bijna 10 jaar mee ben getrouwd. Voor mij was het even goed op mijzelf in mijn 1tje te hebben gewoond. Mijn man is uit zijn ouderlijk huis binnen een half jaar verkering bij mij ingetrokken.Jaar later hadden we samen een huis gekocht en weer een half jaar later was ik zwanger. Mijn advies: "laat hem even een jaartje eerst ervaren hoe het uberhaupt is om zelfstandig te wonen" Het is allemaal nog net een jaar te vroeg en ik denk dat jullie betere en heldere inzichten krijgen als hij eerst even op zichzelf gaat wonen"