Ik zit totaal vast qua werk

Hi,

Ik zit voor mn gevoel totaal vast qua werk. Ik was jarenlang communicatieadviseur en heb me omgeschoold tot paramedicus. Al op de 1e dag van de stage wist ik dat werken met mensen mij niet meer ligt. Ik was altijd al introvert en vind het eigenlijk steeds prettiger om met niet teveel mensen te maken te hebben en lekker mn eigen ding te doen. En ja, dan is de keuze voor die opleiding natuurlijk een beetje raar. Ik denk dat ik een naïef idee in mn hoofd had van mensen helpen en de praktijk viel mij erg tegen.
Nu worstel ik enorm met het idee dat ik voor niks een studie van 5 jaar heb gedaan. Ik ben nu online cursussen aan het opzetten (helaas nog niks verkocht omdat ik niet zo goed ben in marketing), deels omdat ik dat echt leuk vind en deels om nog iets van die opleiding terug te verdienen. Maar ik heb ook een baan in loondienst (die ik eigenlijk liever niet meer doe, teveel contact met mensen en ik word daar heel gestresst en ongeconcentreerd van), dus dit is best veel om er even naast te doen.
Als ik denk aan wat ik het allerliefst zou doen, dan is dat eigenlijk schrijven (boeken, verhalen, onderzoek doen). Maar dat verdient in de eerst instantie geen boterham….
Ik ben wel eens jaloers op mensen die van jongs af aan al wisten wat ze wilden worden en dat ook zijn geworden…

Dat moest ik even kwijt. Bedankt voor het lezen! Mocht iemand nog tips hebben, dan hoor ik het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Mini 10-10-2021 21:22
    Ik heb het boek van Judith Visser gelezen, zondagskind. Voor mij was het heel herkenbaar en onwijs nuttig. Na alle schuldgevoel en verloren tijd ook eens te kunnen zeggen, dit ben ik dit accepteer ik. Hoop dat je er ook wat aan hebt!
  • Mia 21-11-2021 07:32
    Geduld is een schone zaak, wacht het geduldig af en geef vooral niet op. Ik had een jaar geleden een burn out doordat ik er helemaal doorheen zat met werk en het gevoel had dat ik vast liep. Met veel hulp van vrienden, familie en het overgaan naar een gezonde levenstijl, sporten voeding en natuurlijke medicijnen zoals deze https://www.flinndal.nl/nachtrust-en-stress/antistress vond ik gelukkig mijn weg terug en doe ik nu compleet iets anders, maarja inderdaad het duurde even.