in een notendop

Ik ben sinds groep 5 depressief en ben nu 32 jaar en loop er nog mee. In die tijd van groep 5 heb ik verschillende pogingen gedaan om mezelf van het leven te nemen. Mijn moeder betrapte me een keer en schrok enorm en moest haar beloven zoiets nooit meer te doen. Ik gaf haar mijn woord en sindsdien ben ik opzoek naar iets wat mijn neerslachtigheid weghaalt. Ik ben pas op latere leeftijd hulp gaan zoeken toen ik 25 was zoiets. Maar goed rond mijn 20e ontdekte ik alcohol en mijn depressie was weg ik voelde me goed als gedronken had. Daar lustte ik dus wel meer van en zo kroop bij mij de alcohol verslaving erin. Ik heb lang tegen alle hulp gevochten maar heb nu besloten dat het niet meer verder kon zoals het nu ga. Ik ben in behandeling bij Yulius en hun helpen mij met mijn problematiek. Ik ben wat gaan google over verslavingen en kwam op een site uit wat mij wel aansprak de behandelingen die ze ook geven spraken mij enorm aan, nou moest ik alleen nog een doorverwijzing hebben van de huisarts en dan kan de hele procedure starten. En die heeft yulius voor me geregeld dinsdag heb ik mijn intake.
Ik heb mezelf gewoon 12 jaar zitten verdoven en wat mij wakker geschud heeft is dat ik een suïcidaal moment had en die heb ik van kleins af aan niet meer gehad. Ik voelde me depressief en ging drinken maar de alcohol versterkte de depressie vervolgens heb ik een hele strip loramethazepam ingenomen. Na een tijdje schrok ik van wat ik had gedaan en heb mijn vriend gebeld die is meteen naar me toe gekomen.. toen ik de volgende ochtend wakker werd schrok ik me eigen helemaal kapot want ik wil helemaal niet dood! En dat is nu 2 weken en paar dagen geleden, ik heb geen druppel meer aangeraakt.
Maar vorige week heb ik een insult gehad ik werd wakker op de spoedeisende hulp en eerste wat ik zei was van ik heb zoveel dagen niet gedronken… later na wat gesprekjes en onderzoekjes zeiden ze dat ik die insult heb gehad door mijn ontwenning van alcohol, ze zeiden laat dit je nou niet demotiveren en ga door met stoppen. Ik dacht bij mezelf dit doet alcohol nou met je lichaam je kan er dus echt gewoon dood aan gaan.. Tot nu toe ben ik van de alcohol afgebleven maar vandaag had ik zo’n trekmoment het nam me compleet over maar ik heb niet gehaald gelukkig.
Bedankt dat ik mijn verhaal mocht delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Beverly 16-07-2021 22:59
  Op je achtste suicidaal? Tuurlijk.
 • Karin 17-07-2021 01:37
  Je schrijft Lorametazepam verkeerd. Bovendien kan je daar rustig een strip van innemen, ga je niet dood van je zal een nacht diep slapen hooguit. Hoe kom je aan Loramet zoals de meeste mensen het noemen? Je hebt je intake nog niet eens gehad! Slechte aflevering zeg, ik ben teleurgesteld. Overnieuw!!! :(
 • Karin 17-07-2021 01:51
  O ja, nog iets dat te moeilijk voor me is, je zegt: 'Ik voelde me depressief en ging drinken maar de alcohol versterkte de depressie vervolgens heb ik een hele strip loramethazepam ingenomen. Na een tijdje schrok ik van wat ik had gedaan en heb mijn vriend gebeld die is meteen naar me toe gekomen.' Ehmm... Loramet is een kortwerkend inslaapmiddel, je had een strip op, genoeg voor 10 nachten, had al flink alcohol gedronken en toch bleef je nog een tijdje klaarwakker????? Je was zelfs zo fit dat je belde naar een vriend die meteen kwam. Nog steeds wakker, je hebt vast de deur open moeten doen: ik vind het knap als je zo verdoofd bent. Wat heb je nu ingenomen, Fantasia-pam?
 • miami 17-07-2021 05:17
  je moeder betrapte je bij een poging tot zelfmoord? En je deed alleen een belofte om het nooit meer te doen????? Toen ik dat las wist ik het meteen. Fijn weekend en geniet van je vrijheid en de wifi