Ingewikkelde situatie met een vriendin

Dag lezers,

Dankjewel om tijd te willen nemen om mijn verhaal te lezen. Mijn verhaal hier brengen is op zich al fijn, maar ook een een (andere) visie kan mij misschien wat verder helpen.

Ik heb een goede vriendin. We kennen elkaar ongeveer 5 jaar. We hebben elkaar op onze vorige job ontmoet. De klik was er meteen. We werden onafscheidelijk en gingen vaak met elkaar op stap. Van samen iets gaan drinken tot dansen in de vroege uurtjes. De band werd nog hechter toen ik verkering kreeg met de broer van haar partner. Ondertussen zijn wij 3 jaar samen en wonen we ook al een tijd samen. Toekomstige schoonzussen en vriendinnen, wat vonden wij dit leuk.

Anderhalf jaar geleden begon mijn vriendin stevig uit te gaan en te flirten met meerdere mannen. Het bleef niet bij flirten. Op een dag ben ik een openhartig gesprek met haar aangegaan. Ik luisterde naar haar verhaal en vertelde wat ik te horen kreeg van de omgeving en verschillende mannen. Ze vertelde mij dat ze heel wat informatie kwijt was door black-outs (alcohol), maar vanaf dan zou gaan voor haar relatie en stoppen met vreemdgaan. Ik geloofde haar en besloot om haar geheim te bewaren, ook voor mijn eigen partner.

Mijn vriendin leerde nieuwe vriendinnen kennen, hele toffe meiden vind ik zelf, maar ik betrapte haar nu en dan eens op het doorvertellen van persoonlijke informatie die ik met haar deelde. Ik sprak haar daar op aan en ze beloofde mij het niet meer te doen. Uiteindelijk zijn er nog een aantal gelijkaardige situaties voorgekomen en bedacht ik mij dat ze dit eigenlijk ook deed bij andere close vriendinnen. Er begonnen scheurtjes te onstaan in mijn vertrouwen en ik deelde minder.

Onlangs kwam aan het licht dat het vreemdgaan niet was gestopt en het eigenlijk al heel lang bezig was. Dit met verschillende mannen. Ik heb haar uiteindelijk gevraagd of het klopt en heb haar gezegd dat ik dit niet kan blijven verzwijgen voor mijn partner, want het was tenslotte zijn broer en ook ik kon hem nog amper onder ogen komen. Uiteindelijk heeft ze haar ontrouw opgebiecht en zijn ze nog samen.

Waar ik nu voornamelijk mee struggle is dat mijn scheurtjes, grote scheuren zijn geworden omdat ik te horen heb gekregen dat het doorvertellen van persoonlijke informatie nooit is gestopt. Daarnaast keurde ze mijn relatie blijkbaar af tegen verschillende mensen, maar heeft ze daar nooit iets van gezegd. Wat mij ook behoorlijk kwetst is dat ze een sleutel had van mijn huis en ze heeft toegegeven dat ze ooit gebruik heeft gemaakt van die sleutel om haar affaire mee te nemen.

Nu ben ik in gesprek gegaan met haar over al mijn gevoelens en begreep ze voor een deel mijn verbroken vertrouwen en gekwetstheid, maar vond ze ook dat ik mijn gevoelens wat te veel aan dik.

Sinds alles en dit gesprek twijfel ik of ik nog kan verder gaan in deze vriendschap aangezien ik haar wantrouw en niet weet wat oprecht is en wat niet.

Alvast bedankt om mijn lang verhaal te willen lezen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Ellen 31-08-2023 13:58
    Relaties zijn gebasseerd op vertrouwen. Je moet er voor oppassen dat je straks door iets ruzie krijgt met je vriendin en ze dan onzin verhalen gaat verspreiden waardoor je relatie met je partner stuk gaat. Ik zou als ik jou was de situatie met je partner bespreken. Hij kent jou en je vriendin immers goed. Tevens is hij dan alvast op de hoogte als ze je zwart gaat maken dat het leugens zijn. Want je kan vanuit gaan als je de vriendschap verbreekt ze wraak gaat nemen of als je vrienden blijft het wachten is tot ze je iets flikt waardoor de bom ontploft. Tevens in een goede liefdes relatie vind ik dat je dit soort dingen met je partner moet kunnen bespreken.
  • Ilonetta 06-11-2023 15:02
    Ik zou afstand nemen. Laat haar maar lekker even gaar koken in haar eigen sopje. Ze neemt jouw gevoelens niet serieus door eigenlijk te zeggen dat je je aanstelt, ze heeft je vertrouwen behoorlijk geschaad en laten we eerlijk zijn, die van haar man al helemaal. Blijkbaar heeft ze geen respect voor haar geliefde en vrienden en kan het haar niet schelen als die gekwetst worden. Want anders ga je niet vreemd of maak je je vrienden zwart. Dat soort mensen heb je niet nodig. Wees beleeft want het is toch je schoonzus, maar laat het verder daarbij. En mocht ze toenadering zoeken laat haar dan maar lekker in het zweet werken om je vertrouwen weer terug te winnen.