Jalouzie

Hallo,

Mijn vriendin 20 en ik 26 hebben sinds een maand of 4 een relatie. Het gaat tot nu toe allemaal prima en we hebben veel plezier en gaan geregeld leuke dingen doen. Echter is nu het geval dat ik denk dat ik door aan het draaien ben. Ik denk de hele dag aan haar en zoek telkens bevestiging over het feit of ze mij ook nog graag ziet. De hele dag pieker ik erover en probeer ik signalen op te vangen of ze het uit wil maken of dat ze me misschien als een opstapje gebruikt. Ik maak mezelf continue gek hiermee.

Nu gaat ze over een paar weken op vakantie met een vriendin. Ze zei dat ze samen de hele week gingen drinken en tot laat in de nacht op stap gingen. Ze heeft wel eens verteld dat ze in het verleden in een week met meerdere jongens aangepapt heeft. Nu heeft ze wel een relatie en zegt ze ze dat ze exclusief voor mij is maar toch spoken de beelden door mijn hoofd dat ze daar dingen gaat doen doe ik niet wil weten.

Ik weet van mezelf dat ik best jaloers kan zijn. Ik probeer dit niet te zijn maar de gedachtes over haar spoken echt continue door mijn hoofd en ik weet niet wat ik hiermee moet doen. Ze vreten echt aan me en het zuigt de energie uit me.

Iemand een idee hoe ik mijn gedachtes kan verplaatsen en een gezonde relatie kan hebben zonder dat ik bij alles wat ik niet kan controleren dingen ga denken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • P. 01-07-2018 21:46
  Ik herken dit wel...had ik namelijk ook ooit... Ten eerste vraag jezelf eens af waarom je zo jaloers bent? Misschien ben je zelf een beetje onzeker? En ben je bang om gekwetst te worden? Als je alles een beetje loslaat voelt de ander zich namelijk ook niet zo benauwd en bekneld. Je zult zien als je bewust afleiding zoekt dat je dan minder stress heb over wat ze doet. Ten tweede kun je ook bij jezelf zeggen: Als ze vreemd gaat of je niet leuk vind dan is het HAAR verlies en niet t jouwe :) Succes
 • merry 02-07-2018 12:00
  Hoi Wat vervelend voor je. Ik ken het probleem helaas en heb geen oplossing. Was het maar waar.. Jij ziet toch en denkt toch wel wat je wil.. Als je jaloers bent dan zie je alleen maar dat ze sjanst met een jongen. Maar dat ze hem eigenlijk beleefd probeert te lozen zie je niet. Je moet anders gaan denken en das best lastig. Je kan kijken waar het vandaan komt dat je je zo voelt. Bij mij komt het omdat mijn moeder altijd vreemd ging en mijn man al een paar keer over andere dingen heeft gelogen tegen mij. Probeer tegen jezelf te zeggen dat ze jou vriendin is omdat jij de moeite waard bent als je je zo onzeker voelt. Zo hou je jezelf misschien een beetje uit dat donkere bos waar je steeds in loopt. Bij mij hielp het soms.. Ik begrijp als geen ander dat je een vreselijke week tegemoet gaat. Misschien kan je er met haar over praten? Misschien zijn er dingen waardoor je je rustiger gaat voelen waar jullie samen iets mee kunnen? Sommige mensen zeggen wel eens dat jaloerse mensen een ramp zijn waar je niets mee te maken moet hebben, maar het is gewoon iets waar je vaak weinig aan kon doen. Ontstaan door de rotte momenten in het leven. Ik wens je heel veel succes
 • Martink 04-07-2018 14:38
  wat naar dat die jaloezie zo'n rol speelt. weet je waar het vandaan komt? ben je in het verleden teleurgesteld en/of bedrogen door een partner, of is dit je eerste relatie? is je partner in sommige opzichten niet eerlijk tegen je? Ik moet zeggen dat ik het niet erg tactisch van haar vindt om uit te weiden over de wilde dingen die ze in het verleden heeft gedaan terwijl jij al zo onzeker en jaloers bent. waarom doet ze dat, weet je dat ook? het zou beter zijn als ze je gerust probeerde te stellen. Mocht je jaloezie gebaseerd zijn op iets in het verleden: probeer dat als verleden te zien. door er conclusies uit te trekken die nu in je relatie een rol spelen, maak je je relatie heel moeilijk...
 • guanita 14-10-2018 23:01
  Hoi, deze jalouzie lijkt niet reel. Tijd om professionele hulp te zoeken anders loop je de kans je liefde te verliezen. Sterkte!