Jammer

Voor de pandemie had ik een (mannen) vriendengroep van 10 personen. Met aanhang is het 20 personen, echter de aanhang wisselt wel eens. Die 10, dat is de basis. We waren al ruim 25 jaar bevriend. Met de een beter dan de ander maar we zagen elkaar regelmatig. Tijdens de pandemie bleken onze meningen erg te verschillen. Er zijn geen ruzies geweest maar toch zijn er twee groepen ontstaan.

Met oudjaar werd ik samen met mijn vrouw saai genoemd omdat we niet wilde deelnemen aan een te grote groep oudjaar vierders. We kozen ervoor om het te vieren met ons kersverse gezin. Saai, degelijk, en zelfs iemand noemde me bekrompen. Ik zou een schaap zijn. Er werd ook geschreven dat ik niet dezelfde ben sinds ik vader ben geworden. Echter wil ik voor mijn gezin zorgen, dat niemand ziek wordt en ook wil ik de kwetsbare helpen door mij te vaccineren en ook zelf niet zo ziek worden mocht ik corona krijgen. Ik wil juist weer een biertje doen met mijn maten, maar dan wel in een kleine groep. Als ik dat uitspreek ben ik een burgerlijk mannetje geworden. Waar gaat het toch over? Zo jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Jeannie 04-01-2022 20:18
    Goed, dus dan ben je volgens hen bekrompen, saai en een schaap. Nou én? Of ze het nou wel of niet met jouw beslissing eens zijn, doet er niks toe. Jij hebt overwogen wat jij het beste vindt voor jou en je gezin en daar hoef je je tegenover hen helemaal niet te verantwoorden. Dat geldt trouwens ook andersom. Dat zij wel zijn gaan feesten, hoeven ze ook niet tegenover jou te verantwoorden. En nee, naruurlijk ben je niet dezelfde man die je was sinds je vader bent geworden. Gefeliciteerd overigens. Het is een hele nieuwe rol waar je in opgaat en het is heel normaal dat je prioriteit nu bij je gezin ligt. Laat het maar gewoon overwaaien. Gewoon, straks, als het kan én als jij dat wilt/kunt, weer even een pilsje drinken. Gaat het dan meteen weer over wat jij volgens hen beter/anders moet doen, drink je je pilsje leeg, betaal je jouw deel van de rekening en ga je weer naar huis. Degenen die het begrijpen, blijven je toch wel steunen. Zo niet, dan niet. Dan zijn het op dit moment niet de goede vrienden voor jou. Hou je rug recht en geniet van je gezin.
  • wijsneus 08-01-2022 17:48
    Corona maakt veel relaties kapot. Zo te lezen zijn een deel of al je vrienden tegen coronaregels. Als mijn vriendin me een schaap noemt noem ik haar een domme geit. Je hebt het over 2 groepen. Wat is het verschil tussen de 2. Als mannen elkaar op deze leeftijd een burgermannetje noemen is dat nogal kinderlijk. Een man die ook vader is snapt het wel. Laat gaan zeker omdat ze al halverwege de dertig zijn. Beetje vreemd, 9 man van de kook omdat er 1 vader wordt. Ook raar dat jij de enige bent met een vaste relatie en een kind passen die mensen nog wel bij je. Dat moet je eens goed bedenken. Tijd voor een nieuwe vriendenkring. Niet leuk, ben ook vrienden verloren doordat ze maar bleven drammen over corona, aliens, graancirkels en ufo's. Ook over 59 keer vaccineren, iedereen ophokken en gek laten worden van eenzaamheid. Zelf weiger ik er allang over te praten dat werkt het best. Gesprek afkappen als ze toch beginnen. Veel geluk met je vrouw en de baby in goede gezondheid.
  • Martijn 09-01-2022 22:00
    Weet niet welk verhaal jij gelezen hebt @wijsneus, maar er klopt niets van met wat ik schrijf. Jeannie: bedankt voor je reactie! Ik had er iets aan