Jas weg gegeven dochter

Net gescheiden en nu al een nieuwe relatie. Onze dochter M zes jaar en L acht jaar komen bij mij elk weekend, zo fijn als hun er is zijn. Ze weet, net als mijn ex-vrouw, niet van mijn nieuwe relatie. Mijn nieuwe relatie, alleenstaand, heeft een dochter. Leeftijd tussen M en L in. Nieuwe relatie denkt dat alleenstaand ben zonder kinderen.
Als M en L op een zaterdag naar de speeltuin zijn komt mijn nieuwe relatie opeens langs met haar dochter. Ze moet even wat doen en de vraag of ik op haar dochter wil passen. Dan ziet ze L haar jas hangen aan de eettafelstoel. L was zonder jas naar buiten wel met een warme vest. Zeg dat ik deze tweedehands gekocht heb voor haar dochter als excuses. Ze kijkt mij aan met een lach, dan bekijkt ze de jas. Haar dochter past deze en zit perfect bij haar. Haar jas is te klein geworden. Als haar moeder weg is hoop ik dat M en L niet snel terugkomen.
Geluk, als M en L terugkomen dan is de dochter van mijn nieuwe relatie net opgehaald. Ze hebben L haar jas meegenomen. Wat moet ik nu tegen L zegen, ze merkt het nog niet. De middag gaat over naar de avond, als de meiden slapen krijg een WhatsApp bericht van de dochter van mijn nieuwe relatie. Ze bedankt mij voor de nieuwe jas, ze is dol gelukkig ermee. De volgende dag, zondag zullen M en L naar huis gaan. L zie ik al rondkijken naar haar jas. Later vraagt ze erom. Zeg maar dat deze in de was heb gedaan, zag er vies uit. L is niet blij, ‘helemaal niet vies’ roept ze mopperend. Als mijn ex en hun moeder komt neemt ze een andere jas voor L mee.
Volgend weekend als M en L komen geef L een jas, Maar niet haar jas, het heeft mij veel zoek werk gekost en ook geld maar heb dezelfde jas als die van haar gevonden. Natuurlijk ook gewassen. L bekijkt de jas, ‘niet meer wassen!’ roept ze en heeft niets door.
Voel me een slechte vader, wat moet ik nu zegen. De waarheid dat zeker maar wat..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Lara 28-12-2018 19:20
    Waarom de f* zou je tegen je nieuwe vriendin liegen over je eigen kinderen?! Dan ben je niet helemaal 100% neem ik aan.. Mag hopen dat ze er snel achter komt en op zoek gaat naar een fatsoenlijke man die wel te vertrouwen is.
  • miami 01-01-2019 15:06
    je bent niet slecht maar raar. Waarom zou je je kinderen verborgen houden voor je nieuwe relatie. Heb je slapeloze nachten over een jas? Pffffffff
  • nikky 12-01-2019 12:38
    wauw zielig dit , meteen eerlijk zijn over je kinderen nu voelt het als of je ze wilt verstoppen , zo not done